Loiz
Üye
- Tepki
- 135
- İsim
- Rıdvan
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Diğer
Dağ bisikletiyle çok yol yapamayışımın sebebi güç yetiremezsin diyorsan haklısın. Bacaklarım çok ince, kemiklerim çok kalındır. O yüzden amacım bacak kaslarımı kalınlaştırmaktır. Bu gibi amaçla ağır ve dağ bisikleti olmasının benim açımdan bir sakıncası yok, kimisine kalas gibi gelebilir. Ben kısaca amele bisikleti olmasının bir mahsuru olmadığını bacaklarımın durumuna göre normal karşılıyorum.
Güvenlik cihetiyle de haklısın hatta bu insanlar nasıl saklıyor nasıl güvenliği hallediyorlar diye de düşünüyordum aklımdan yazmanız iyi oldu. Düşündüğüm bisiklet ve özelliklere gelirsek 6kg çok düşük kalacak emin olun Dışarıya açıldığım vakit sanırım kilit ağırlığından da feragat edebilirim. Bütçe dahilinde işinizi görecek bir bisiklet demişsiniz de markalar hep pahalı ve üst düzey parçalar içermiyorlar. Toplama yapmayı o yüzden tercih ediyorum. Bütçeyi açık tutmamın sebebi gerçekten kaliteye öenm vermiş olmam, gel gelelim güvenlik konusunda sizin dediğiniz şeylerle özellikle de türkiye gibi bir yerde karşılaşmak %1mn olacaktır
Şimdi İlçe'de bisikletlerle uğraşan arkadaşlarıma da danışıp üstünde bir şeyler yapacağım artık.
Teşekkürler, samimi düşüncelerin için.
Graveli sevmemek demeyelim de gördüğüm görseller, bisiklet örneklerinden yola çıkarak gidon tarzı ve ince teker olması hoşuma gitmiyor ve her yerde kullanışlı olmadığı kanısı oluştu, bilgisiz halimle bu şekilde yoksa aynı ortamı paylaşsak o bisikleti bir tecrübe etsem belki de severim, bilemiyorum. Gel gelelim en iyi tercih Gravel olabilir. Bu da uzaktan, bilgisiz bir adamın yargıları diyelim. Değişir mi yargılar, değişir. Gravel, Düz veya kişiselleştirilmiş bir özel yapım gidon, kalın tekerler ile birlikte istediğim bir tarz olur. Cross bisiklet fena değil belki ama kadronun üsten aşağıya eğimli olması hoşuma gitmiyor üstü ip gibi olmalı belki dediğin gibi Gravel olabilir. İsteklerim çoğaldıkça ya da değiştikçe, yerine oturdukça Gravel'e kaydığımı biliyorum ama kendi tarzımı da YARATMAK istiyorum o da var. Fuji touring hiç tercih etmeyeceğim bir bisiklet türü bunu da belirtmek istedim kral.
@necmeddin
Ne resim paylaşabiliyorum ne özel mesaj atabiliyorum. İyiden iyiye ayar olmaya başladım.
Özelini açarsan kral resim linki paylaşmak isterim. İsteğime beraber bakalım, tabi senin için bir sakıncası yoksa.
Phoneix5561, kendinde belirtmişsin zaten gravel'e doğru kaydığını, bir önceki msjda da belirtmeye çalıştığım gravel'in net sınırları yok, genel olarak kalın lastik takılmış (seninde istediğin gibi) yol geometrisinde dayanıklı dağ taş bayır şehir heryere gidebileceğin bisiklet tanımıdır, gravelin sınırları olmamasından dolayı kendin istediğin şekilde kişiselleştirebilirsin, örn. ben 32 lastik takarım sen 38 dişli takarsın, fiyatlara gelince de çok haklısın, orta sınıf bir bisikleti 2. el alıp yükseltebilirsin, isteklerine daha çok cevap verecektir. aklıma gelmişken dağ bisikletini sürerim bacaklarım güçlü güçsüz demişsin burda kastım senin performansın değil, bisikletin sana verdiği cevap, o dişli oranlarıyla 26 inç lastikle naparsan yap yol alamazsın.
son olarak sana kendimden örnek vereyim; 26" jantlı hdrolik disk fren ve deore setli bir bisikletim vardı. dedim bu yürümüyor hızlanmıyor, 26 inç ince lastik aldım, küçük kaldı, jantları 29 inçe çıkarttım, 35 lastikle şimdi yürüyor, dağ taş sahil şehir her yere vuruyorum (düz barlı ve ön amartisörlü), ama şimdi de vites oranları yetmemeye başladı ya tek bisiklet gravel yada bunun yanına yol alacağım. Demem o ki kullandıkça anlayacaksın, tek atımda işi bitirmeye çalışma, al yükselt, sat değiştir büyüt, keyif al.
Umarım isteğine kavuşursun.