Scudo Sports

Samsung Gear Fit 2

Themaner

Daimi Üye
Tepki
209
İsim
Toprak Y
Bisiklet
Sedona
Bugun yeni aldığım Samsung Gear Fit 2 saatimi sonunda bisikletle denem şansı elde ettim kısa da olsa gayet net ve düzgün olduğunu belirtmek isterim. İphone ile uyumsuz olduğu için kullanamıyorum fakat kendi başına en gerekli özellikleri kullanabiliyor olmak baglanmaya gerek kalmaksızın kullandırıyor zaten. Düşünenler için ideal oldugunu hızımı net bir şekilde gördüğümü belirtmek isterim. Umarım aklında soru işareti olanlara yardımcı olur.:DIMG_2215.JPGIMG_2216.JPG

Scudo
@Themaner güle güle kullanın iyi günlerde olsun
Ben de düşünmüştüm fakat ürünü denediğimde nabız ölçümünü sadece anlık yapabildiğini öğrendim dinamik ölçüm yapamıyo dediler. Gear3 modeli için.
Doğru mudur? Ne derecede memnunsunuz ?

Ben de kullanıyorum. Geçenlerde çok düşük süratle araba kullanıyordum, bisiklet sürme olarak algıladı... Bunun dışında bir hatasını görmedim. Adım sayısı ne kadar gerçekçi ona da emin değilim.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Cem cm hocam bisiklet kullanırken saniyelik yapıyor en son hepsinin ortalamasını en düşük kalp ritmini ve maximumu cıkarıyor bundan once moto 360 vardı bende nabız olceri ciddi anlamda ona dahi bin çeker bence almalısınız.

@M.Cevat Bayhan :)Abi o normal hani bisikleti algılama konusunda kablolu bir alet olmadığından öyle algılayabilir yavaşsanız çok üstüne gitmeyin cihazın:D Ama ciddi anlamda baya baya iyi f/p konusunda ölçümlerden de doğru sonuclar veriyor gibi karsılastırmaları da mevcut cok iyi saatlerle bence uzun bir süre beni idare eder

Bugün bir test daha yaptım. Bilekte bazen çok kayınca saniyelik kalp atışında çok ufak aksamalar olabiliyor ama cidden parasını hak ediyor gear fit uygulaması İOS a geldi bu arada sıkıntısız kullanıyorum.

Ölçüm kalbe ne kadar yakın noktadan yapılırsa o denli sağlıklı oluyor zannedersem. Ayrıca sağlıklı ölçüm için sabit durmak şart gibi bir şey Gear Fit'de..

@Retro Enthusiast hayır hocam bilekten nabız ölçümü damardan yani kalple alakası yok bantla çalışmıyor sonuç olarak:D Benim kullandığım gear fit 2 modeli atış grafiğini dahi görüyorsunuz eskisini kullanmadım ondan bahsediyor olabilirsiniz ama o dediğim aksaklık en fazla ani manevrada oluyor yoksa mekik çekerken, koşarken dahi aksama yok. Bisikletle de gayet stabil yani

• Beğen
Tepkiler: Liberi Spiritu
Merhaba, sportstracker uygulamasını kullanabiliyor muyuz? Bütün Android telefonlarla çalışıyor mu acaba? Xperia v.s

Hocam tizen sistemi olduğu için uygulama desteği kısıtlı şu an ama kendi bisiklet programının yeterli olduğunu düşünüyorum. Tur sonrasında rotanızı ve kişisel bilgileri görebiliyorsunuz tur hakkında. Evet çalışıyor ben iosla kullanıyorum artık ios desteği de verdiler. Cihazınız androidse 4.4 üstü olması yeterli

Vee daha ayrıntılı bir analizin sonuçları:IMG_2323.JPGIMG_2324.JPG antrenman sonrası ilk defa "kardiyopulmoner fonksiyon" diye bir yüzdeyle de karşılaştım ne demek olduğuna dair bilgisi olan varsa yardımını bekliyorum:D

Ben çok daha farklı bir soru soracağım su geçirmezliği ne durumda cihazın. çok fazla suyla hasırnesirim.

@Üye Adı hocam ıp sertifikası var hani spor esnasında kirlenirse yıkayabiliyorsunuz, duş alırken sıkıntı olmuyor ama havuzda vs yüzmek için uyumlu olmadığını açıklamış samsung

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@Themaner denize veya havuza girerken saat takmam hatta böyle bir aktivite yapacaksam yanıma almam bile. Keza duşada saatle girmem en fazla lavabonun kenarında bırakırım. fakat gün içersinde çok fazla ellerimi yıkıyorum takıntı derecesine ulasmak üzereyim. Tesekkkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Themaner
@Üye Adı
Anladım hocam ellerinizi yıkayın bu konuda bir şey olmayacağının garantisini samsung veriyor. Önemli değil ne demek hocam yardımcı olduysam ne mutlu

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Ben gear 3 kullanıyorum. S healt uygulaması ile mükemmel uyum içerisindeler. Bisiklette çok kısa kullandım fakat sorunsuz çalışıyor. Daha sonra verileri stravaya atıyor. Sadece bisiklet değil s healt uyku düzenini takip etmeye bile yarıyor. Mesela benim uyku düzenim aşırı bozuk çıkıyor, sabah yorgunluklarımın sebebi çıktı ortaya :D

Bisiklet verileri aşağıdaki gibi bişeyler. Ayrıca nabzı sürekli ölçüyor sürüş esnasında.

Tarz olarakta daha önce apple watch da kullandım ona bin basar. En azından kolumda saat varmış hissi var.

Screenshot_20170118-214040.png

• Beğen
@mehmet.ali
Aynen hocam bende su an apple ile uyumlu hale gelmesi üzerine s health kullanabiliyorum buda ayrı bir avantajı verileri koruyor ve ulaşabiliyoruz. Ama uyku takibini hatırlatmanız iyi oldu ciddi anlamda efsane bir özellik sanırım bunu da nabız verilerinden hareketle ölçebiliyor ilk gün çok şaşırmıştım ciddi anlamda veriler ve ayrıntılar dikkat çekici:D Spor anlamında nasıl bilmiyorum ama s3 baya baya net bir ekrana sahip aman dikkat edin çizilmesin:D

@Themaner s health appstorea eklendi mi :S
Ekran güzel gerçekten :)

• Beğen
@mehmet.ali
Hocam hayır eklenmedi ama gear fit programı eklendi program içinde samsung fit 2 store ve s health yer alıyor ciddi anlamda şaşırtıcı:D

Selamlar gear 3 kullanan arkadaşlar,
Nabız olcmeyi bilekten yapmakta sanırım acaba göğüs nabiz bandıyla ölçümleri aynı cikiyormu, yani bilekten ölçüm guvenilirmi test eden varımdır acaba.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mehmet.ali verileri Gear S3 ile S Health'e kaydettiğiniz zaman otomatik senkronizasyon çalışıyor mu ?
Bende çalışmadığı için manuel olarak dosya ekliyorum web üzerinden.
Kalp hızı verisini Strava almıyor, tek gördüğüm eksiği şu anda bu.

Sürerken saate baktığınızda ekranın aktifleşmesi iyi ama performans amaçlı bir yol bisikleti için ideal değil.
Ben yol bisikletimde Edge 520 ile sürüyorum.
S3 daha çok şehir içinde katlanırla sağa sola giderken ve koşarken sürekli kolumda, bazen mtb ile dolaşacaksam takıyorum.
S Health içerisinde tüm kalp hızı verileri ve tur zamanları gözüküyor ama şu anda bunları Strava'ya bir Garmin Edge 520 veya Forerunner 735XT gibi alamıyoruz otomatik olarak, zaten Live Segment beklentim yok bu cihazda.
Ürünün bir spor saati olmadığını kabul ediyorum ama spor verisi senkronizasyonu anlamında biraz gelişmeye ihtiyaç var veya Endomondo'nun Gear S3 desteği gibi Strava'nın ilerleyen dönemde bu tarz bir yerel uygulamayı saat için çıkarması şart.

Diğer yönleri açısından çok iyi, özellikle uyku takibine bayıldım, ben 5 saat uyku ve %93 verimle güne başlıyorum.
Az uyurdum uzun zamandır, saatin uyku takibi bunu desteklemiş oldu.
Nabız değerlerine gelirsek 3 - 4 bpm yüksek ölçtüğünü düşünüyorum çünkü Forerunner 735XT ile RHR değerim 44 - 45 çıkıyor, Gear S3 veri olarak 48 bpm veriyor genelde.
Benim gördüğüm bir diğer eksi yönü harici bir BT sensör ile eşleşmemesi, sadece kulaklık bağlanıyor, mesela neden BT bir HRM bağlayamıyorum, koldaki nabız ölçeri kapatıp ?
Garmin Forerunner 735XT modelinde bu mümkün.

Ancak bunu S Health üzerinden kayıt yapıp bu kayıt öncesinde sensörleri telefon ile eşleştirerek çözebiliriz, tabi ben Garmin kullandığım için hepsi oraya kayıtlı oluyor.
Telefondan tamamen kurtulmak anlamında düşünüyorum bunu.

Genel olarak bakarsak profesyonel anlamda spora bulaşmayacak biri günlük bir saat istiyorsa düşünmeden alsın.
Görüntü ve özellik olarak gerçekten güzel, GPS hassasiyetini bende çok sevdim, Note 4 modelinden daha başarılı olduğu kesin.
Whatsapp mesajına saatten cevap yazmak, aramayı saatten yapmak, Spotify dinleyebilmek veya Instagram'da olan biteni takip etmek açısından güzel yönleri var.
Eğer yazılım olarak biraz genişlerse çok iyi işler yapar bu saat.

Saat ile ilgili merak edilenler varsa cevaplayabilirim. :)

@irfanyazicitunc bilekten ölçüm profesyonel seviyede spor yapmıyorsanız hobi kullanıcısının bir tık üstü için gayet yeterli.
Edge 520 nabız bandı ile karşılaştırdım, anlık ölçümlerde dinlenme durumunda +/- 1 -2 bpm fark oluyor bazen.
Yüksek efor sırasında saat yer değiştireceği için biraz fark olabilir ama genellikle benzer nabız ortalamaları çıkıyor göğüs monitörleri ile.

Tolga bey bilgiler için teşekkür ederim.
Bende dayanamayıp bir adet gear3 aldım. Cihazı kurcaladikca fonksiyonları daha net bir şekilde çözüyorum, dediğiniz gibi nabiz değerleri bilekten ölçüm yaptığı halde gayet başarılı.
Ve onlarca saat ekranı seçeneği olmasida çabası, seç seç değiştir.
Başarılı bir ürün.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Tolga Uşaklı hocam valla sahane yazmıssınız konuyu acan benim bilgi vermek amacımdı sayenizde bilgilendim teşekkür ediyorum

Geri