Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scooter kısa ulaşım alternatifi

Tepki
10
Merhaba. Çocukken mahallede kullandığımız scooterlar aklıma geldi ve bunların daha büyük tekerlekli, kaliteli olanları neden olmasın diyerek araştırmaya koyuldum ve şöyle bir şey buldum;

http://50.30.33.54/gaolinimages/taobao/product/dikanongqijiandian/20110927/10784089193_0.jpg

Orta ve uzun mesafe için bir scooter arayanlar için tasarlanmıştır yazıyor açıklamada. Ulaşım için yetersiz olduğunu düşünsem de sahilde iki turlamak ve rampa yerlerde zevkli içinler yapmak için ideal gözüküyor.

Özellikleri arasında "4,7 kg. Sağlam kadro ve 6061 alüminyum tahta." da var.
Ayrıca askısı ile sırta takıp taşıma imkanı da var.

http://50.30.33.54/gaolinimages/taobao/product/dikanongqijiandian/20110927/10784089193_4.jpg
http://www.decathlon.com.tr/products-pictures/400/asset_47380588.jpg

İki video;

Bulabilirsiniz: (link)

Düşünceleriniz neler?

• Beğen
Tepkiler: sedat_slave
Scudo
Videoları izleyince bir an kendimi Dechatlon'da hissettim.Ordada boyuna oynardım scooter larla :D Aslında kullanılabilir.Bisiklet gibi hızlı olmaz fakat kısa mesafelerde yürümekten daha hızlı olacağı için güzel bir alet.Fakat dümdüz yol lazım...

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
200 mm tekerleklere göre sürtünmesi iyi görünüyor,kullanımı nasıl acaba.işe giderken tercih edebilirim. otobüste vs. katlayıp,indiğim zaman hızlıca kurup yoluma devam edebilirim.
En önemlisi de rüzgarı hissetmek bence.işe gideceğim yer 100 metre bile olsa, o günün sabahında yüzümde rüzgarı hissederek işe başlamak ayrı bir keyif verir.
Araştırma için teşekkürler.

Bu aletin tek adı scooter mı? Google'da scooter diye araştırınca bildiğimiz vitessiz motorlar çıkıyor. Yanına paten kaykay ibareleri eklediğimde bahsettiğime ulaşıyorum.

7 yaşındaki yeğenime bu sene karne hediyesi olarak bu scooterlardan aldım
ama alırken teker boyunu kendime uygun aldım çocukcağızda biraz büyük duruyor
sürüşü çok akıcı sanıldığı kadar pürüzsüz zemin istemiyor asfalt ya da kaldırım olsun yeter 4.5 kilo 1.40 dan 1.80 boya binilmesi mümkün katlanıp sırta asılabiliyor freni yeterli isteyenler için ön teker frenli modelleride var
ben 140 liraya aldım malzeme kalitesi alüminyum gövde silikon oversize tekerler için iyi bir fiyat
ulaşım için bu da bir alternatif
ama diğer ulaşım araçları ile kombine etmek için ben katlanır bisiklet tavsiye ederim
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=102854

goped diye bir marka var
(link)
bunlar gazlı modelleri ancak trafikte çözüm olabilir.

bize CO üreten icat yakışmaz. çevreci ulaşım aracı gerek bize.

çevreci araç istiyosanız hava basıncıyla çalışan arabalardan alın hindistanda TATA tarafından üretiliyorlar ve oldukça ucuzlar... özellikleri de gayet iyi tek kötü yanı hava istasyonunun olmaması istasyonda 2 dakikada hava dolduruluyor fakat kompresörle 4 saat sürüyor tek depoyla 100-200 km gidebiliyor 110 km hızı var tabi ki bu şimdilik çıkan küçük hacimli arabalrın özellikleri ilerde baya geliştirilebilir en merak ettiğim arabadır fırsatım olsa alırdım :D havayı yakmıyor hem
neyse bize insan gücüyle çalışan şeyler lazım bence kendi gücümüzle gitmenin zevki apayrı o yüzden bu scooter bence güzel ama ben yapsaydım tekerlekleri biraz daha büyütürdüm ve pedal takardım tabi o zaman katlanabilir bisiklet gibi oluyor ... ama olsun

@sedat_slave

elektriklileri, hatta ayakla itileni de var. belki biri distribütörü olmuştur bile bu markanın. CO2 ayak izi denilen bir şey var ama popolar science Türkiyenin son sayısında CO2 yiyen alglerden bahsediyor. algler CO2 yiyor ve petrol türevi bir sıvı üretiyor. sonsuz döngüye uzanan bir enerji üretimi planlıyorlar. hal böyle olunca, yakıt üretmek için çoook CO2 e ihtiyacımız olacak :) o zamana kadar haklısınız.

CO2 yi üretiyoz devamlı zaten :D ama CO apayrı bişey CO zehirleyici bir gazdır onu yok etmek mesele

@Mehmet Levent

vay be popular science yi bir ben takip ediyorum sanıyodum. ikinci ve üçüncü sayıyı alabildim. duyduğumda birinci sayıyı kaldırmışlardı. söyledikleriniz 2 de geçiyor olsa gerek henüz okuma fırsatım olmadı ama.
hava basınçlı araçları biliyorum.bir kaç belgeselini izledim. çalışma prensibiyle ilgili bilgim var.tek şikayetleri çok ses çıkartması.onun dışında geyet iş görürür. pnömatik vida sıkma aletiyle aynı.tüketilen bir enerji yok. :)

@kerem sezgin

motorlu taşıt tavsiyesi üzerine co üretiminden bahsetmiştim.malum motorlu taşıtlar "co" "karbonmonoksit" üretiyor. :)

konuyla çok alakalı değil ama değinmekte fayda var
maalesef bir taşıtın basınçlı hava, elektirikle ya da hidrojenle çalışması onu çevreci yapmıyor
özellikle bu taşıtların yakıtlarının ana maddesi elektirik nasıl üretiliyor onuda düşünmek lazım
ayrıca bu araçların yapım aşamasında çevreye olan etkilerinide göz önüne almak gerekir

@gokhan.gursel

zaten detaylara indiğimizde, gözümüzün önünde doğayı katlediyorlar.ama bunu şehirdekiler farkedemez.
Ben bunun farkındayım,karadenizde ki balıkçı farkında, anadoluda ki çiftçi farkında.
kaynaklar tükenecek çok yakında.tahrip olan doğa geri gelmeyecek.

devam etmeyeyim, yeri burası değil.konu açarsanız gelirim.
teşekkürler.

bence elektriğe kötü gözle bakılmamalı çünkü elektriği üretmenin binbir türlü yolu var suyla rüzgarla vs.. petrole bağımlı değil havayla çalışan araç elektrikle çalışan araç bence gayet çevreci yapım aşamalarında da çok zararının olacağına inanmıyorum çünkü o aletler de elektrikle çalışıyor elektriği illa ki doğalgazdan petrolden üretmekte zorunlu değil aslında ülkemizde veya dünyada insanlar bu kadar ön yargılı ve bu kadar konforuna malına düşkün olmasa dünya temizlenebilir hava basıncıyla çalışan arabadan bi adama bahsetmiştim bana çok tehlikeli o basınçta tüp taşınmaz arabada dedi ki sonradan öğrendim adamın araba lpg li ... lpg patladı mı yanıyor bi de ama burda mesele güvenliğini düşünmek değil ön yargı ve "benzinli gibisi var mı beee.. "anlayışı.

Elektriği ülkemizde "hes" sayesinde üretiyorlar. Karadeniz elektrik uğruna tahrip edildi. Eskisi gibi değil o yaylalar. Gidip herkesin görüp bilinçlenmesini dilerim. Her 10 km de bir hes projesi. karadenizde oksijen oranı %80, istanbul da %15. Umarım herkes farkındadır.

evet ama bence suyla elektrik üretmek petrolle veya gazla üretilmesinden daha iyi bizim burada doğalgaz santrali var diyolar ki o santral kurulmadan önce herşey normaldi şimdi lüleburgaz civarında iklim bile değişti çok az kar yağıyor buraya nedense hemde en sert en çetin kışta bile... ben en azından suyla veya rüzgarla üretilmesinden yanayım.

bahsettiğim gibi bir karadeniz tahribatına bakın derim. sadece ilinizde değil dünya genelinde iklim değişti.
dünyanın en büyük buzulu vatnajökull hızla eriyor. bu buzulun erimesi dünyayı korkutuyor.
tüketim ve insanların rahatı için olan her şey dünyaya zarar veriyor.kimse farkında değil.

öyle işte.. dedikleriniz doğr uda bişey dikkatimi çekti isminize niye slave ismini eklediniz ?

Fotodaki Xiaomi gibi, elektrikli scooter marka araştırması yapıyorum. Türkiye'de satılan, servisi-parçası olan, uygun fiyatlı, kullanıp memnun kaldığınız marka var mı?

orijinal-xiaomi-scooter-mini-2-tekerlekler.jpg

• Beğen
Tepkiler: fahrettin akansu
Geri