Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scott Kullanıcıları Kulübü

Mosso mu bisikletiniz 7008 alüminyum serisi hafif güzel bir alüminyum serisidir.

Güle güle kullanın. Mükemmel kablosuz kokpite güzel bir km saati bekliyoruz inşallah.
Tam scott yaziyor ama :)

Scudo
Mosso mu bisikletiniz 7008 alüminyum serisi hafif güzel bir alüminyum serisidir.

Güle güle kullanın. Mükemmel kablosuz kokpite güzel bir km saati bekliyoruz inşallah.
ya evet şaka gibi:)) iyi bişey alanakadar taktım şimdilik

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Tam scott yaziyor ama :)
Mosso bir dönem getirmisti 7008 alüminyum serisi yol bisikletlerini SCOTT ta duymamistim duymuş oldum. Resimle desteklerseniz daha güzel yorum yaparız.

Anlam veremedim ne mesaj olarak ne de konularin içerisine fotoğraf atamıyorum. Scott yazisi var sco yaziyor arka ve ön tarafında. Scrapper Aluminium 7008 yazıyor vallahi çözemedim :)

1693289031043.png

Birisi bana gidonun sağ tarafındaki o körük gibi manivelanın ne olduğunu söyleyebilir mi?1693289031043.png

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TeamO2.cc
Sorduğum soru yakınlarda ikinci el satın aldığım bir cross country (29) Scott ile ilgili (Scott Genius 910). Ayrıca yıllar önce topladığım 26 sınıfında V-Fren bir MTB'm var. Dolayısıyla dağ bisikletlerine yabancı değilim. Ancak bu cross country bambaşka bir şey. Sürüş özelliklerini henüz bilmiyorum. Ancak aklıma takılan bir kaç konu var. Normal yani V-fren bir MTB yolda arızalanır ya da tekeri patlarsa, hemen ters çevirir, sele ve barendler üzerinde sabitlersiniz. Tek sıkıntı çıkarmayı unuttuğunuz suluğun yere düşmesidir. Genius 910'da bu imkan mevcut değil. Yani eğer barendleriniz varsa ve yeterince uzunlarsa bisikleti gidondaki donanımı yere sürtmeyecek şekilde ters çevirebilirsiniz fakat tamirat bitip iki teker tekrar yerle kavuştuğunda frenleriniz tutmayabilecektir. Zira hidrolik frenin dengesini bozdunuz. Bu tür bir bisiklete sahip olanlar bu sorunu nasıl çözüyorlar? Bir de normal bisikletleri park halindeyken dengede tutmaya yarayan ve arka tekeri yerden 5-10 santim havalandıran basit bir aparat vardır, sokma milin her iki ucuna geçer. O aparat Scott Genius'a uygun değil zira mil uçları gömülü. Bu sorunu çözen bir adaptör var mııdır?

Admin'den rica etsem Scott Genius 910 ile ilgili iki sorumu mesaj trafiği daha yoğun bir yere transfer eder mi?

Son düzenleme:
Teşekkürler. Yanlış yöne bir tork uygulayıp zarar vermekten kaçınmak adına soruyorum: bu ayar kolunu nasıl kullanıyoruz, Kürşat Bey?
Genellikle full süspansiyon bisikletlerde, zorlu dağ parkurlarında, ani dik açılı bir arazide sele boyunu ivedi bir şekilde indirerek güvenli iniş sağlamak için kullanılan bir sele borusu tipi. Yanlışlıkla bir zarar vermezsiniz korkmayın :)
reverb-product.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve hakano
Genellikle full süspansiyon bisikletlerde, zorlu dağ parkurlarında, ani dik açılı bir arazide sele boyunu ivedi bir şekilde indirerek güvenli iniş sağlamak için kullanılan bir sele borusu tipi. Yanlışlıkla bir zarar vermezsiniz korkmayın :)
308705 dosyayı görüntüle
Yani bastırmam gerekiyor, sağa sola oynatmam değil? Tekrar eski konumuna nasıl geliyor? Ayrrıca ben sele borusunu kelepçeden ayarladım ve resimde seleye giden tel bende yok. Çıkarılmış olabilir mi? Çok soru soruyorum, kusura bakmayın..
"Dropper seatpost lever" diye aramak gerekiyormuş. Nasıl çalıştığını anladım aşağı yukarı. Sele borusu içiçe geçen iki borudan oluşuyor. Belli ki bazı sistemlerde dişarıdan giden tel diğerlerinde kadronun içinden ulaşıyor hedefine. Benim kullanabileceğim bir özellik değil. Dursun durduğu yerde.

Son düzenleme:
Sorduğum soru yakınlarda ikinci el satın aldığım bir cross country (29) Scott ile ilgili (Scott Genius 910). Ayrıca yıllar önce topladığım 26 sınıfında V-Fren bir MTB'm var. Dolayısıyla dağ bisikletlerine yabancı değilim. Ancak bu cross country bambaşka bir şey. Sürüş özelliklerini henüz bilmiyorum. Ancak aklıma takılan bir kaç konu var. Normal yani V-fren bir MTB yolda arızalanır ya da tekeri patlarsa, hemen ters çevirir, sele ve barendler üzerinde sabitlersiniz. Tek sıkıntı çıkarmayı unuttuğunuz suluğun yere düşmesidir. Genius 910'da bu imkan mevcut değil. Yani eğer barendleriniz varsa ve yeterince uzunlarsa bisikleti gidondaki donanımı yere sürtmeyecek şekilde ters çevirebilirsiniz fakat tamirat bitip iki teker tekrar yerle kavuştuğunda frenleriniz tutmayabilecektir. Zira hidrolik frenin dengesini bozdunuz. Bu tür bir bisiklete sahip olanlar bu sorunu nasıl çözüyorlar? Bir de normal bisikletleri park halindeyken dengede tutmaya yarayan ve arka tekeri yerden 5-10 santim havalandıran basit bir aparat vardır, sokma milin her iki ucuna geçer. O aparat Scott Genius'a uygun değil zira mil uçları gömülü. Bu sorunu çözen bir adaptör var mııdır?
Resimdeki koruk eski model dropper post’larin kolu.

Scott Genius cross country tarzi bir bisiklet degildir. Daha cok all mountain/enduro surusu icin uygundur ve cross country gibi surmek isterseniz hem geometrisi hemde agirligi yuzunden sizi cok daha fazla yoracaktir.

bunun disinda soylediginiz gibi tamirat icin bisikleti ters cevirdiginizde hidrolik frenlerde boyle bir durum olusmaz.
Yani bastırmam gerekiyor, sağa sola oynatmam değil? Tekrar eski konumuna nasıl geliyor? Ayrrıca ben sele borusunu kelepçeden ayarladım ve resimde seleye giden tel bende yok. Çıkarılmış olabilir mi? Çok soru soruyorum, kusura bakmayın..
"Dropper seatpost lever" diye aramak gerekiyormuş. Nasıl çalıştığını anladım aşağı yukarı. Sele borusu içiçe geçen iki borudan oluşuyor. Belli ki bazı sistemlerde dişarıdan giden tel diğerlerinde kadronun içinden ulaşıyor hedefine. Benim kullanabileceğim bir özellik değil. Dursun durduğu yerde.
Iki tip dropper post var, internal ve external. Eger internal’sa disaridan tel gorunmez. Post’un lever’ina basili tutarak seleye oturdugunuzda sele asagi inecektir. Tekrar seleyi yukari cikarmak isterseniz, seleden poponuzu kaldirip lever’a bastiginizda tekrar eski konumuna geri doner

• Beğen
Tepkiler: hakano
Resimdeki koruk eski model dropper post’larin kolu.

Scott Genius cross country tarzi bir bisiklet degildir. Daha cok all mountain/enduro surusu icin uygundur ve cross country gibi surmek isterseniz hem geometrisi hemde agirligi yuzunden sizi cok daha fazla yoracaktir.

bunun disinda soylediginiz gibi tamirat icin bisikleti ters cevirdiginizde hidrolik frenlerde boyle bir durum olusmaz.

Iki tip dropper post var, internal ve external. Eger internal’sa disaridan tel gorunmez. Post’un lever’ina basili tutarak seleye oturdugunuzda sele asagi inecektir. Tekrar seleyi yukari cikarmak isterseniz, seleden poponuzu kaldirip lever’a bastiginizda tekrar eski konumuna geri doner

Selam, Bilal Bey, Scott'un kendi sitesinde trail bike diye sınıflandırılmış. Biraz ortaya karışık bir tür. Öküz gibi 29 tekerlere rağmen pedalsız 12,6 kilo. Şu linkte aynısı var: (link) Bu arada bisiklet bana ambalaj içinde tepetaklak geldi. İki-üç gün öyle durdu, çevirdiğimde ön fren çalışmıyordu. Bir kaç gün normal pozisyonda durduktan sonra düzeldi. Açıklamalar için teşekkürller.

Birkac gun dediginiz sekilde tepetaklak durursa evet bu durum muhtemeldir, ama bence yinede fren hidroliginizi kontrol edin yada ettirin icinde hava olabilir.

trail bike ile all mountain ayni sey zaten. Benim eski bisikletimde 2020 scott genius 920 idi, muthis bir bisiklettir, gule gule kullanin ama lutfen bu bisikleti asfalt yolda kullanmayin. Habitati orasi degil cunku

• Muhteşem
Tepkiler: hakano
Bir soru daha:
2022 Scott Genius 930 için Bike and Outdoor sitesinde şöyle deniliyor: "Dağ bisikletlerimizle en üst düzeyde çok yönlülük elde etmeye çalışıyoruz. Bu özel modeller, 27,5" ila 29" arası veya 24" ila 26" arası tekerlekler arasında geçiş yapabilir. Çatalı değiştirmenize gerek yok, tek yapmanız gereken bir şok montaj çipini çevirmek, tekerleklerinizi değiştirmek ve yola çıkmak. Flip chip, bir tekerlek boyutundan diğerine geçerken benzer bir BB yüksekliğini korumamıza olanak tanır; bu, her iki tekerlek boyutu için benzer yol tutuşu sağlamanın anahtarıdır."
Sözü edilen teknoloji Genius 910 (2017) için de geçerli mi?
Bir linkte "Genius 910'un, bisikletin geometrisini değiştiren bir flip chip'i var" deniliyor, lakin bu farklı ölçüde tekerleri kabul ediyor anlamına geliyor mu bilemedim.

Son düzenleme:
Geri