Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scultura300 vs Scott speedster20

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: specific
İlk yol bisikletim olarak yaklaşık 3000km dir 2019 SS20 kullanıyorum. Ekstra merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim ama meridayı kullanmadığım için kıyaslama yapamam.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Ben scultura 300 kullanıyorum gayet memnunum. Tabi bu scott un kötü olduğu anlamına gelmez. 36-52 aynakol ve 11-28 ruble ile kullanıyorum çıkamadığım yokuş yok istanbulda. Ruble büyüklüğüne çok takılmayın derim. Kondisyon ile fazlasıyla tolere ediliyor. Sormak istediğiniz soru varsa cevaplarım.

Kendimce artılarını sayayım;

Bi kere yokuş çok rahat çıkılıyor. Esneme neredeyse yok. Düz yolda da hız olarak tatminkar. Bu aynakol kaynaklı da olabilir. Akıcı jantlar ile bisiklet sınıf atlıyor. Kablolar vs çok temiz duruyor. Kadrodan geçiyor. Zincir atmasın diye orta göbeğin orada küçük bir aparat var.

Eksilerine gelince,

Stok jantları baya hantal sanırım. 28'lik lastik takılmıyor. Kadro uyumlu değil 28'lik lastiğe. Bir de frenler. Mümkünse dual pivot bir fren takın. Bu durum dual pivot olmayan her fren için geçerli. Sürekli eksen kayıyor ve frenleme gücü daha düşük oluyor. Yol bisikletleri için yeterli frenler değil bence. Dual pivot fren shimanoda 5800 serisi 105 ten başlıyor.

2018 den beri scultura 300 kullanıyorum mükemmel bi kadro tasarımı var. Esnemeyi düz yolda rüzgarsız 55km hızlara çıktığımda hissedebiliyorum ama bunu belki 2 kere yapabildim. Kadrosu çok güzel.
İlk ay sonunda jantları 2. Ay sonunda grupset değişimi yaptım sonra durduramadım kendimi sonuç bu.

Fotoshop20200917_221834.jpg

2018 den beri scultura 300 kullanıyorum mükemmel bi kadro tasarımı var. Esnemeyi düz yolda rüzgarsız 55km hızlara çıktığımda hissedebiliyorum ama bunu belki 2 kere yapabildim. Kadrosu çok güzel.
İlk ay sonunda jantları 2. Ay sonunda grupset değişimi yaptım sonra durduramadım kendimi sonuç bu.

241303 dosyayı görüntüle
jant , grupset , sele değişimleri şart evet tabii ki hepsi maaliyet ama değer :harika:

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
jant , grupset , sele değişimleri şart evet tabii ki hepsi maaliyet ama değer :harika:
Bunlari değiştirecek kadar seviyor musunuz kadroyu? Jant grupset dediginiz zaten ultegra set ile orta halli bir jant seti 1200-1300 euro yapiyor.

• Beğen
Tepkiler: iodokumaci
Bunlari değiştirecek kadar seviyor musunuz kadroyu? Jant grupset dediginiz zaten ultegra set ile orta halli bir jant seti 1200-1300 euro yapiyor.
2500 TL ye ikinci el sıfır ayarında ama Ultegra 6800 Group Set almıştım, 750 TL ye de temiz bi fulcrum Racing Quatro aldım gayet akıcı hala da akıcı 1300 euro vermeye gerek yok yani

Scultra uci onaylı bir kadro. Büyük artı. Ağırlık olarak daha avantajlı. 12 28 ruble çıkarken ve inerken dez avantajlı ama dişli araları sık. Ruble değiştirmek için arka aktarıcınında uzuna dönmesi gerekli.scultra
Peletonda yarışan bir bisikletin aliminyum kadrosu sonuçta.

Hepinize bilgi paylaşımınız için teker teker teşekkür ediyorum. Ben ikisinden birini aldığımda uzun süre grupset veya jant değişimi yapmayacağım. Scott da fren konusunda dual pivot tektro olması avantaj gibi. Tabii tektro nun shimano rakipleri kadar iyi olup olmadığını bilemiyorum.

Özellikle hızlanmalarda ve tırmanışlarda olabildiğince rijit bir kadro arayışım var .
Bu hafta bayiileri arayıp/gezip hem bilgi hem fiyat konularında görüşeceğim. Gelişmeleri aktarırım buradan.

Son düzenleme:
Sele, fren ve jant değişim gerekli bence ama grupset değişiminin gerekli olduğunu düşünmüyorum. Tiagra gayet iyi bir set bence. Tercih sizin tabi.

Sele, fren ve jant değişim gerekli bence ama grupset değişiminin gerekli olduğunu düşünmüyorum. Tiagra gayet iyi bir set bence. Tercih sizin tabi.

Triban 500 üzerinde kullandığım Topeak selemden çok memnunum ki büyük ihtimalle onu kullanacağım. Jant olarak yeni Shimano WH-R501 jant seti var 10lu vitese uygun , üzerinde gelecek stok jantlardan daha iyi olursa değiştiririm. Frenler kalacak uzun bir süre , Tiagra set bence de uzun süre kullanabileceğim bir set.

Teşekkürler.

Hepinize bilgi paylaşımınız için teker teker teşekkür ediyorum. Ben ikisinden birini aldığımda uzun süre grupset veya jant değişimi yapmayacağım. Scott da fren konusunda dual pivot tektro olması avantaj gibi. Tabii tektro nun shimano rakipleri kadar iyi olup olmadığını bilemiyorum.

Özellikle hızlanmalarda ve tırmanışlarda olabildiğince rijit bir kadro arayışım var .
Bu hafta bayiileri arayıp/gezip hem bilgi hem fiyat konularında görüşeceğim. Gelişmeleri aktarırım buradan.
Hocam bende Scott 2019 spesdeer 10 veya 20 arıyorum.Bende sıfır düşünüyorum.Burayı takip ediyorum.Alırsanız bol bol inceleme ve yorum bekliyorum

• Beğen
Hocam bende Scott 2019 spesdeer 10 veya 20 arıyorum.Bende sıfır düşünüyorum.Burayı takip ediyorum.Alırsanız bol bol inceleme ve yorum bekliyorum

İnşallah hocam , çıktık bir düşünceyle yola , ya nasip . Araştırıyorum , yarın Antalya 'da Scott satan Uğur bisiklet 'e gitmeyi planlıyorum . Direkt yüzyüze görüşüp bilgi ve fiyat almak daha mantıklı .

İnşallah hocam , çıktık bir düşünceyle yola , ya nasip . Araştırıyorum , yarın Antalya 'da Scott satan Uğur bisiklet 'e gitmeyi planlıyorum . Direkt yüzyüze görüşüp bilgi ve fiyat almak daha mantıklı .
Hocam tam anlamamakla beraber güzel bisiklet diye düşünüyorum.Keşke az daha uygun olsaydı .Bu arada trendyolda spesdeer modelinde indirim gösteriyor.Bir bakın isterseniz

• Beğen
Güncelleme yapayım , bu konuda boş durmuyoruz :)

Bayiilere gitmeden telefonda çoğuna sordum ve malesef stok yok. 2021 modeller bekleniyor cevabı alıyorum. Kim bilir piyasaya kaçtan girecekler , döviz kurları iyice rekor tazelerken aynı fiyattan gelmesini beklemek hayal .

Online sitelerden araştırıyorum , Aslı bisiklette scultura 300 var ancak sadece 50cm kadro kalmış.. Scultura 200 var 54cm kadro ama Sora setli. Tiagra olması tercihim olur ... Yine de belki 200 modeline yönelebilirim.

Scott Speedster 20 bulmak daha çetrefilli , 2019 siyah modeli daha güzel 2020 modelinden. Onu araştırıyorum... bilgi güncelleyeceğim..

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Geri