Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scultura300 vs Scott speedster20

Hocam hangi yıla ait ss20 kullanıyorsunuz?Bende düşünüyorum.Birde alacağım bisiklet 8445 TL 2019 Scott spesdeer20 .Sizce nerden uyguna alabilirim?Bu fiyata değer mi?Kesin olarak düşünüyorum.Boyum 187 .56 kadro uyar mı?Teşekkürler
[/
Kadro:Speedster / 6061 d.Butted alloy / endurance geometry / ıntegrated headtube, int. Cable routing
Maşa:Speedster carbon / 1 1/8"-1 1/4" carbon steerer
Furş:Integrated steel cup
Arka vites:Shimano tiagra rd-4700-Gs / 20 speed
Ön vites:Shimano tiagra fd-4700
Vites kolları:Shimano tiagra st-4700 / dual control 20 speed
Frenler:Tektro br-525 / catridge pads
Ayna kol:Shimano tiagra fc-4700 / hyperdrive 50x34 t
Bb-Set:Shimano bb-Rs500-Pb
Gidon:Syncros rr2.0 / comfort 31.8mm
Gidon boğazı:Jd st123a alloy / 1 1/8" / four bolt 31.8mm
Sele borusu:Syncros rr2.5 27.2/350mm
Sele:Syncros fl2.5
Ön göbek:Formula team 24 h
Arka göbek:Formula team 28 h
Zincir:Kmc x10
Arka dişli:Shimano cs-Hg500 / 10 speed 11-32 t
Jant telleri:Sha-Dar black 2mm
Jantlar:Syncros race 23 / 24 front / 28 rear
Lastikler:Schwalbe lugano / 700x28c
Ağırlık kg:9.54

Scudo
@BerkEvren Hemen hemen aynısını yazacaktım. Önce sele, sonra güvenlik için fren bacakları ve pabuçları, patlama uzun turlarda adamı canından bezdirir güzel bir lastik ve en son jant seti ki onu da karbon almazdım dediğiniz gibi bir kullanıcıysam.

Hocam hangi yıla ait ss20 kullanıyorsunuz?Bende düşünüyorum.Birde alacağım bisiklet 8445 TL 2019 Scott spesdeer20 .Sizce nerden uyguna alabilirim?Bu fiyata değer mi?Kesin olarak düşünüyorum.Boyum 187 .56 kadro uyar mı?Teşekkürler
2019 model kullanıyorum, açıkcası ucuz fiyatı bilmiyorum ben tüm hesabımı dolar kazanmasam da :) dolara göre yapıyorum. Bisikletin piyasa değeri 900-1000$ ben de güya biraz indirimli haliyle türkiyeden bu fiyatlara aldım (bike&outdoor).

Şahsi tavsiyem burada sıralamayı 4 - 5 - 3 - 2 - 1 yapın ;)
Çok büyük ölçüde (biraz zorlanarak biraz da yıl sonu indirimi vs.) hepsini aynı anda alacağım için sıraya %100 özen göstermemiştim aslında :D ama parçalı satınalma için kesinlikle tavsiyenizi değerlendireceğim, çok teşekkürler.
@BerkEvren Hemen hemen aynısını yazacaktım. Önce sele, sonra güvenlik için fren bacakları ve pabuçları, patlama uzun turlarda adamı canından bezdirir güzel bir lastik ve en son jant seti ki onu da karbon almazdım dediğiniz gibi bir kullanıcıysam.
Var bir karbon hevesimiz çünkü günün sonunda (1-2 yıl), endurance kadrodan vazgeçip biraz daha race kadroya geçmek istiyorum. Canyon Ultimate/Giant Tcr vs..

Güzel, temiz 2. el TCR veririz. 1-2 seneye.:):)

Tektro fren bacakları kesinlikle kötü değil ancak pabuçlar bir tık kaliteli ile değiştirilebilir
Kesinlikle kötü emin olabilirsiniz.
105 R7000 fren bacakları ve Swissstop pabuçlar ile çok çok önemli bir gelişim kaydetersiniz.

Bisikletin rijitligini sadece yapıldığı malzeme belirlemez. Geometrisi ve mühendisliği de bir o kadar önemlidir Alüminyum bir bisiklet karbon olandan cok daha rijit olabilir. Fakat bunu başarmak icin daha fazla materyal kullanılması gerektiğinden biraz daha ağır olabilir. Karbonla alüminyum arasındaki en büyük fark yoldaki titreşimleri sönümleme kalitesinde belli oluyor.
ihtimallerin sonu gelmez, istisnalar kaideyi bozmaz.. speedster ve scultra alternatiflerine ne yaparsan yap, rijitlik pek üst sıralarda olmaz.. ancak solace gibi bir yaylı yatak ile istisnalar konuşulabilir.

bu arada, pek arayıp soramadım. problem yok değil mi?

Hafta sonu SS20 ile ilk defa 8 saat ve 180km sürüş yaptım 2500mt tırmandım, daha önceki max sürüşüm 100km civarındaydı. Artık kesinlikle söyleyebilirim ki, deneyim ya da antreman fazla değilse 50-34/11-32 müthiş oran her talebe cevap veriyor. Genel olarak tiagra set de benim gibi haftada 150-200km yapan ve sanırım ortalama 150-200w üretebilen birisi için gayet yeterli diye düşünüyorum. (watt değerlerinden emin değilim yakında trainer alarak öğreneceğim, o da ne kadar doğru olur bilmiyorum elite misuro b+ sensör ile ölçeceğim)
Tektro fren bacakları kesinlikle kötü değil ancak pabuçlar bir tık kaliteli ile değiştirilebilir (ben henüz değiştirmedim). Stok jant setinin akıcılığı da gayet iyi ama biraz ağır, esneme var mı ya da ne kadar var anlayacak kadar tecrübem yok. Stok lastikler sağlam ama yuvarlanma direnci fazla. Stok sele konusunda ise emin değilim, ama bike fite giderek kendi ölçümü öğrendikten sonra değiştireceğim sanırım çünkü 180km de bacaklarımdan çok malum bölge acı verdi.

Bu gözlemlerle birlikte, 3000km sonunda kendi planımı anlatayım;
1- Jant setini değiştir (karbon)
2- Jant seti ile beraber düzgün lastik al
3- Fren pabuçlarını jant set ile beraber mecbur değiştir
4- Seleyi değiştir
5- Bütçe olursa fren bacaklarını değiştir

İşte bu noktada , bir bisiklete para verip sonra üzerine ek jant masrafı yapma noktasını şöyle aşabilirim diye düşünüyorum. Henüz 1000km olan Shimano WH-R501 jant setim 10 vitese kadar uyumlu ki bu Tiagra seti oluyor , 105 olursa 11 'li vites sistemine uygun değil. Tiagra olan bisikleti alıp üzerindeki stok jant setini hemen değiştirebilirim böylece. Zaten r501 setten memnunum giriş seviyesi olmasına rağmen , üzerinde kullandığım Vittoria Rubino Pro 25 lik ler ile gayet akıcı ve dönüşlerde yolu iyi tutuyorlar.

Ama burada frenler devreye giriyor ; 105 R7000 sette simetrik dual pivot frenler var ve tektro 'dan çok daha iyi olduğu aşikar... karar vermek lazım... hmm..

Bu arada İstanbul 'dan bir arkadaş ile görüşüyoruz SS10 için , bakalım anlaşmaya çalışacağız , Large kadro , boylarımız aynı .. Zaten Scott Speedster serisinde 183 boy için Large önerilmiş şu tabloya göre.. ki bu boyda Merida Scultura serisi M/L diyor..

table-Addict-Contessa-Addict-Foil-Speedster-Contessa-Speedster-and-Metrix.jpg

Hafta sonu SS20 ile ilk defa 8 saat ve 180km sürüş yaptım 2500mt tırmandım, daha önceki max sürüşüm 100km civarındaydı. Artık kesinlikle söyleyebilirim ki, deneyim ya da antreman fazla değilse 50-34/11-32 müthiş oran her talebe cevap veriyor. Genel olarak tiagra set de benim gibi haftada 150-200km yapan ve sanırım ortalama 150-200w üretebilen birisi için gayet yeterli diye düşünüyorum. (watt değerlerinden emin değilim yakında trainer alarak öğreneceğim, o da ne kadar doğru olur bilmiyorum elite misuro b+ sensör ile ölçeceğim)
Tektro fren bacakları kesinlikle kötü değil ancak pabuçlar bir tık kaliteli ile değiştirilebilir (ben henüz değiştirmedim). Stok jant setinin akıcılığı da gayet iyi ama biraz ağır, esneme var mı ya da ne kadar var anlayacak kadar tecrübem yok. Stok lastikler sağlam ama yuvarlanma direnci fazla. Stok sele konusunda ise emin değilim, ama bike fite giderek kendi ölçümü öğrendikten sonra değiştireceğim sanırım çünkü 180km de bacaklarımdan çok malum bölge acı verdi.

Bu gözlemlerle birlikte, 3000km sonunda kendi planımı anlatayım;
1- Jant setini değiştir (karbon)
2- Jant seti ile beraber düzgün lastik al
3- Fren pabuçlarını jant set ile beraber mecbur değiştir
4- Seleyi değiştir
5- Bütçe olursa fren bacaklarını değiştir

hayırlı olsun.. 2015 modeline sahiptim, çok keyifli bir bisiklettir. beklentilerinize göre planınızı uygularsınız. 2 numara hariç hepsini benzer şekilde ben de yaptım, keşke onu da yapsaymışım.

• Beğen
Tepkiler: ArVoGu
8000 9000 alü tiagra sete verilir mi
Verilmez kesinlikle

Haziranda 2020 speedster 20'yi 6350 tl'ye aldık arkadaşıma. 2019 ss20 için afaki bir fiyat

Haziranda 2020 speedster 20'yi 6350 tl'ye aldık arkadaşıma. 2019 ss20 için afaki bir fiyat

Haziranda kur 6.8 gibiymiş dolayısıyla yaklaşık 930$ civarında alım yapmışsınız, ben de mart ayında yaklaşık 990$ dolara almışım. Bu doğrultuda kur 7.75-80 civarında iken ben olsaydım, sıfırına ödeyeceğim maksimum fiyat yakşalık 950$ olarak 7400TL olurdu.

Bu arada speedster üzerinde addict de kullandıkları Jant var ise ; çok akıcı 1590 gr diye hatırladığım hafiflikte, swiss göbekli Hub sesi de çok iyi bi Jant seti var . Syncros rp2 olması lazım

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@ArVoGu scott avrupa menşeili marka olduğu için (isviçre) fiyatları euro. ss20 999€, ss10 1099€ liste fiyatları var. Türkiye de bayileri ürünlerin ödemelerini siparişte yapıyorlar satış fiyatı ortaya çıkıyor ancak teslimata kadar kur yükselmesini ürüne ilave marj olarak yansıtıyorlar. Bu sene pandemi nedeniyle teslinatlar gecikti ve bu süreçte kur çok etkili oldu. Bayi parayı erken bağlamış olmasına rağmen ciddi karlar elde etti.

İyi pazarlık yapılırsa ciddi iskontolar alınabilir. Yine haziran ayında 2020 ss10'u 6950 liraya aldım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Bu arada speedster üzerinde addict de kullandıkları Jant var ise ; çok akıcı 1590 gr diye hatırladığım hafiflikte, swiss göbekli Hub sesi de çok iyi bi Jant seti var . Syncros rp2 olması lazım
Yanlış bilmiyorsam SS20 için durum şöyle;

Syncros Race 23 / 24 Front, Formula Team 24 Hub, 850gr
Syncros Race 23 / 28 Rear, Formula Team 28 Hub, 1100gr

Yanlış bilmiyorsam SS20 için durum şöyle;

Syncros Race 23 / 24 Front, Formula Team 24 Hub, 850gr
Syncros Race 23 / 28 Rear, Formula Team 28 Hub, 1100gr

Ağırlık olarak wh-r501 setine epey yakın , akıcı göbeklere de sahipse 105 setle değiştirmeye gerek kalmayacak gibi.

İşte bayii den bulabilseydim yüzyüze gidip pazarlığımı yapacaktım , şimdi bisiklet satan internet sitelerinin iletişim numarlarından arayıp hiç olmazsa oradan birşeyler yapmaya çalışacağım.

• Beğen
Dün bir bayiide 1 adet Merida Scultura 300 L boy gördüm telefon numarasından aradım (acil işim vardı arabayla geçiyordum) 8.750 fiyat verdi , yüzyüze 8.5k ya kadar indirebilirim sanırım.

Scott bayii 'nde tek bir yol bisikleti kalmamış - 2021 modeller bekleniyor ve fiyat 1099€ . :agla:

Evet maalesef. Bende Kayseri'deki bayiiden son scultura 400 ü aldım. Fiyatlar inanılmaz.
Hayırlı uğurlu olsun , kazasız bol pedallamalar ! Ayıptır sorması özel değilse ne kadar liste fiyatı vardı , ne kadar indirim alabildiniz ?

Geri