Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scultura300 vs Scott speedster20

@TatanQa_tr selam, boy 1.72cm, speedster 30 kadroda, 52 kullanıyorum. Ben de ayni fikirdeyim, M size 1.83 ile küçük gelebilir sanki, sizin boyunuza yakın kullanan arkadaşlar, daha iyi yardımcı olabilir tabii.
Scott konularından destek alabilirsiniz sanırım.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Scudo
@TatanQa_tr selam, boy 1.72cm, speedster 30 kadroda, 52 kullanıyorum. Ben de ayni fikirdeyim, M size 1.83 ile küçük gelebilir sanki, sizin boyunuza yakın kullanan arkadaşlar, daha iyi yardımcı olabilir tabii.

Teşekkürler , boyumu 181cm gibi baz alıyorum aslında , boyun uzunluğum normalden 1-2cm daha uzun geliyor gibi , onun da bisiklet kadrosunda bir etkisi yok :)

o yüzden 181cm boy , 81cm iç bacak boyu olarak ölçüm alıyorum online fit araçlarında. M olsaydı şimdi sipariş etmiştim :)

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Arkadaşlar sorun halloldu vidayı çıkartıp tamir ettik .Teşekkür ediyorum herkese.
Yinede bir bisikletçiye yolunuz düşerse başınızdan geçen macerayı bir anlatın. Özellikle shimano servisi olan bir bisikletçi olsun. Çünkü en iyi servis ve teknik bilgi onlarda olur geçmiş olsun keyifli pedallamalar.

Az önce bisikleti satan yerden bilgi aldım ; bana boy ölçülerimi sordular gelen cevap da şöyle :

Ben: Merhaba , boyum 181cm , iç bacak boyum 81cm , kol uzunluğum 58.5cm .

Cevap: 165 ve 185 arasını M beden verıyor ( scott calculator ile bakmışlar)

Kafam iyice karıştı , bu sefer kadro konusunda yanlış yapmak istemiyorum doğrusu . İlk sorumda da eğer beden olmazsa geri gönderebilir miyim bisikleti diye sorduğumda ;

Cevap: kullanmdığınız sürece ve gönderildiği gibi kutulu ve güzelce paketlenmıs ise evet ( da ben kullanmadan nasıl bileceğim kadronun olup/olmadığını?) - Keşke etrafta kadrolara bakabileceğim bir mağaza olsaydı..

Tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum.

• İnanılmaz
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@TatanQa_tr Size Scott speedster L kadro, merida scultura M/L kadro uyar. Ust borusu 56 cm olan kadrolara bakmanizi tavsiye ederim. Reach ve stack degerlerini kiyaslayarak hangi geometrinin taleplerinize daha uygun oldugu hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz

@TatanQa_tr Size Scott speedster L kadro, merida scultura M/L kadro uyar. Ust borusu 56 cm olan kadrolara bakmanizi tavsiye ederim. Reach ve stack degerlerini kiyaslayarak hangi geometrinin taleplerinize daha uygun oldugu hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz

Bu noktaya ben de katılmaktayım , hem kendi online hesaplama araçları ile hem de mevcut triban 500 L kadro ile ölçü kıyaslamaları yaptığımda.. +1 destek gibi oldu teşekkürler :)

İşin de tuhaf tarafı da scott da M kadro , Scutura 300 de L kadro bulabiliyorum ...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: rodya
@BerkEvren 176 cm boyu ile M kadro Speedster kullanıyor idi.

• Beğen
1.85 boyum var L beden aldım.Halen bilmiyorum tam almışmıyım .Ama büyük olmadığı kesin 😉
Bu noktaya ben de katılmaktayım , hem kendi online hesaplama araçları ile hem de mevcut triban 500 L kadro ile ölçü kıyaslamaları yaptığımda.. +1 destek gibi oldu teşekkürler :)

İşin de tuhaf tarafı da scott da M kadro , Scutura 300 de L kadro bulabiliyorum ...
1.85 boy ile L beden aldım .Bilmiyorum tam oldu mu.Ama büyük olmadığı kesin

Arkadaşlar , bir kaç post üstte (veya önceki sayfada) benim sorum gümbürtüye gitti gibi :)

Merida 'nın kendi sitesinden kadro ölçüm aracını kullandığımda ve ölçülerimi girdiğimde M/L kadroyu (54) uygun görüyor her şekilde. L kadro bana büyük demektir. 181cm boy , 81cm iç bacak boyu ve 58.5cm kol uzunluğu ile.

GG 'de scultura 300 7990TL az kalsın alıyordum ama 56cm kadro. Büyük kadro sorun olur kesinlikle. 54cm Scultura 300/200 bakıyorum . Scott Speedster 20 modelinde de sanki 54cm kadro uygun gibi her ne kadar düz tabloda L dese de. Ona uygun bir hesapmala aracı arıyorum.
Boy aynı bacak boyum 1 2 cm daha uzun. Ben 54 alırım kesinlikle. Büyük kadro ile boğuşmak sıkıntı olur. Zaten arada kalan ölçülerde performans için küçük konfor için büyük tercih edin der siteler.

• Beğen
Az önce bisikleti satan yerden bilgi aldım ; bana boy ölçülerimi sordular gelen cevap da şöyle :

Ben: Merhaba , boyum 181cm , iç bacak boyum 81cm , kol uzunluğum 58.5cm .

Cevap: 165 ve 185 arasını M beden verıyor ( scott calculator ile bakmışlar)

Bana da geçen bir esnaf "48 kadro tam sana göre yeğen" didi. Saol abey deyip uzaklaştım. Boyum 1.74 :snzdglsn:
Satıcılar ne söylüyorsa tam tersinin doğru olduğunu varsayın :naslyany:

@selim82 selam, bu konuda kafam karıştığı için bir sorum olacaktı. Bilen arkadaşlar da cevap verirse sevinirim. Büyük kadro neden konforludur? Kollarınızı daha ileri uzatıp, daha fazla eğilirken nasıl bir konfordan bahsediyoruz. Tersi için de, küçük kadroya hükmetmek kolay, lakin daha hâkim olduğumuz bir kadro nasil hir rahatsızlık verebilir?
Tamamen bilgilenmek amacıyla soruyorum, ifadeler yanlış anlaşılmasın lütfen. :harika:

@selim82 selam, bu konuda kafam karıştığı için bir sorum olacaktı. Bilen arkadaşlar da cevap verirse sevinirim. Büyük kadro neden konforludur? Kollarınızı daha ileri uzatıp, daha fazla eğilirken nasıl bir konfordan bahsediyoruz. Tersi için de, küçük kadroya hükmetmek kolay, lakin daha hâkim olduğumuz bir kadro nasil hir rahatsızlık verebilir?
Tamamen bilgilenmek amacıyla soruyorum, ifadeler yanlış anlaşılmasın lütfen. :harika:
Büyük kadro da alın borusu uzar yani bisiklet yükselir stack deniyor buna, üst boruda uzar buda reach uzanma mesafeside artar. Aslında daha dik oturursunki bu daha fazla sürtünme demek. Saha fazla yorulursun. 1 cm ile arada kalıyorsan ufak senin bedenindir .

Bu konuya 2 ek daha yapmak istiyorum .. Malesef scultura 300 'de M/L kadro ve SS20 'de L kadro yok hiçbir yerde. Bulan varsa mesajla bildirirse satan yeri ararım şehir farketmez , gerekirse arabayla alır gelirim.

Bunun dışında ; Scott Speedster 30 'da 56cm (L) kadro 2019 modelde mevcut (7k peşin), farkı setin R3000 Sora olması .. Tiagra olmadı Sora olsa çok fark etmeyeceğini düşündüm .. Daha ilerde 105 set vs ile upgrade edilebilir ..

Bir de Van Rysel EDR AF 105 bisiklet hoşuma gitti , komple 105set ve 8.8kg ile kafamı karıştırdı. Araştırdım , kullanıcısı çok yok netten baktığım kadarıyla ama kullananlar çok beğenmişler. Kadro rengi vs hoş am tek handikap sadece kabloların dışarıdan geçiyor olması.. :snzdglsn: . Hoş mevcut Triban 500 'de bana bir sıkıntı çıkarmadılar ama artık insan kadro içinden geçsin istiyor , 7.5k az para değil sonuçta.

Bu son iki bisiklet ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyim ?

Bu konuya 2 ek daha yapmak istiyorum .. Malesef scultura 300 'de M/L kadro ve SS20 'de L kadro yok hiçbir yerde. Bulan varsa mesajla bildirirse satan yeri ararım şehir farketmez , gerekirse arabayla alır gelirim.

Bunun dışında ; Scott Speedster 30 'da 56cm (L) kadro 2019 modelde mevcut (7k peşin), farkı setin R3000 Sora olması .. Tiagra olmadı Sora olsa çok fark etmeyeceğini düşündüm .. Daha ilerde 105 set vs ile upgrade edilebilir ..

Bir de Van Rysel EDR AF 105 bisiklet hoşuma gitti , komple 105set ve 8.8kg ile kafamı karıştırdı. Araştırdım , kullanıcısı çok yok netten baktığım kadarıyla ama kullananlar çok beğenmişler. Kadro rengi vs hoş am tek handikap sadece kabloların dışarıdan geçiyor olması.. :snzdglsn: . Hoş mevcut Triban 500 'de bana bir sıkıntı çıkarmadılar ama artık insan kadro içinden geçsin istiyor , 7.5k az para değil sonuçta.

Bu son iki bisiklet ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyim ?
50 34 11 32 105 set. 8.8 kg . Fulcrum jantlar. 1760 gram . Bu sayılanlar ne scott da nede merida da var. Merida ve scott daki jantlar kendi giriş seviyesi jantlar. Tırmanış kadrosu bence . Alın borusu kısa çünkü. Gidip denemenizi tavsiye ederim.

Geri