@selim82
1- Tırmanışta karşı koyduğumuz en büyük kuvvet yer çekimi
2- "aeroluk" 25 km/h'den sonra avantaj sağlayan bir durum çünkü rüzgar sürtünmesi ancak bu hızdan itibaren bizi yavaşlatan en büyük etken haline geliyor
3- Tırmanışta oksijen alma ve işleme kapasitesi, yani ciğerler en önemli etkenlerden biri haline geliyor, kısa bir alın borusu ve bahsettiğiniz gibi daha aero bir pozisyondada göğüs kafesimiz ve dolayısıyla ciğerlerimze ait olan hacmin azalması söz konusu çünkü eğilmiş olacağız. Ciğeri tam kapasite havayla dolduramama söz konusu olacaktır. Sele üzerinde dik oturan biriyle, dropbardan tutarak oturan birinin akciğerlerini kullanma kapasitesi de, ciğerlerine aldığı hava miktarı da değişiklik gösterecektir ve bu da tırmanış performansına yansıyacaktır. Tırmanışta yüzeysel değil, derin nefes alınması ve ciğerlerin tam kapasite kullanılması öneriliyor.
4- Tırmanışın kralı olan Contador'un göğsünü en rahat ettirecek olarak ayakta tırmanış pozisyonunu benimsemesi de yukarıdaki 3 maddemi destekliyorken,
Bu 4 maddeyi birden çürütecek bir şey bildiğiniz kesin, ben en başından beri onu merak ediyorum ve zaten 3 mesajdır sürekli aynı şeyi soruyorum: Kısa alın borusunun tırmanışa pozitif etkisinden nasıl bahsedebilirsiniz?
Sanırım cevabınız daha iyi eğilmeye imkan vermesi ve daha agresif pozisyon sağlaması
Sadece ben değil, Contador da sizin kadar bilmiyor görünüşe göre