Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

@MustafaEREN
Kadro size küçük anlaşılan.
Sele borusunda bir çizgi olur ve max.size yazar.
O çizgiden sonra kadro için zarar verir ya da sele borusu kırılır

Scudo
@Hastateker Teşekkürler uyarı için o yazı kadronun 3 parmak içinde ona özellikle dikkat ediyorum 410 2016 da en büyük kadro 52 olduğu için başka seçeneğim yoktu,sele borusunun bu kadar disarda olması normal bir durum mu onu merak ediyorum çünkü bisikleti inip bacaklarımın arasına aldığımda üst boru deymekle deymemek arasında

@MustafaEREN
Benim boyum 1.83 iç bacam boyum 91 cm
57 cm kadro kullanıyorum.
Kadro cuk oturuyor bana 4 5 saatlik sürüşlerde ağrım olmadı hiç

Arkadaşların paylaştıkları resimlerin %80 inin sele borusu benim gibi dişarda gurkan genc in bisikleti ne baktım oda benim gibi yapmış yıllardır yollarda pedallıyor küçük kadro sorunu olduğunu sanmıyorum... sanırım ben gereksiz takıntı yaptım

@Hastateker 57 kadro 410 değil sanırım bildiğim kadarıyla 410 52 en büyük kadro ağrı sorunum yok aslında dikkatimi çekti tecrubeli arkadaşlara sormak istedim 57 kadroda sele borusu disarda değil mi

@MustafaEREN
Dışarda.
Kusura bakmayın ben markayı belirtmemişim. Trek kullanıyorum siz Sedona kullanıyorum sandınız belirtmemişim pardon.
Yaklaşık 15 cm kadar dışarda

@MustafaEREN Bence de sıkıntı yok kafanıza takacak kadar. Resimden gördüğüm kadarıyla sele abartılacak kadar yukarıda değil. :harika:

54 kadro olsa daha iyi olurdu size ama fazla bir şey farketmez. Benim de boyum nerdeyse aynı, 52 kadroyu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Seleyi, sele borusunun en ucuna kadar fazla kaldırmamak şartıyla tabi.

410 için tavsiye edilen Sportourer Zoo Gel marka sele elime ulaştı. En kısa zamanda genel bir değerlendirmesini yapacağım. Çok gerekli bir iyileştirme bilindiği gibi sele meselesi bizim bisikletlerde. Bahar aylarını bekleyemedim. Şimdiden 30-35 lira zamlandı çünkü. Daha da artar.
20170123_182624.jpg 410 için tavsiye edilen Sportourer Zoo Gel sele

Dosyalar

• 20170123_182713.jpg
    20170123_182713.jpg
    96,4 KB · Okunma: 22
@h.kozan Neden 410 için tavsiye ediliyor? Kim tavsiye ediyor?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@ahmetyavuz Verdiğim marka ve model seleyi forumda aratırsan, turcuların tavsiye ettiği, alışma dönemi oldukça kısa olan bir ürün olduğunu görürsün, ve bu bisiklete tur bisikleti gözüyle baktığımız için de doğal olarak 410 için tavsiyedir. 500 lira verip Brooks alacak kadar zengin değiliz, alternatif üretmek zorundayız.

@h.kozan
Merakla bekliyorum hocam. Mümkünse inceleme başlığında açarsanız, daha fazlamız yararlanabilir :)

@Hasan Ç. Çok geniş değil, modern bir duruşu var. Sırıtıcağını zannetmiyorum. 410 gram, hafif sayılır.

Herkese tekrar merhaba. Yeni sele (Zoo Gel) ile bisikletin orjinal Sedona marka selesini resimlerle, ağırlıkları, uzunlukları ve performansları olmak üzere karşılaştırdım.

20170129_110556.jpg 20170129_113156.jpg 20170129_113225.jpg 20170129_114342.jpg

Yeni sele, orjinalinden sadece 74 gram daha ağır. Zoo Gel 410 gram civarı. Zoo Gel, orjinal seleye oranla az daha geniş lakin sürüş esnasında bu farkı nerdeyse hiç hissedilmiyor. Ortalama hız değerlerim ve sprint kalitemi hiç etkilemedi bunun yanı sıra 1:16 dakikalık uzun test sürüşü sonrası herhangi bir uyuşma, ağrı, sızı veya negatif bir etkisini göremedim. Özelikle zeminden gelen şokları emmedeki başarısı beni etkiledi. Rahat, yumuşak aynı zamanda performanstan ödün vermeyen yapısı ile Zoo Gel marka seleyi uzun sürüşlerde rahat etmek isteyen bisikletseverlere öneririm.

Sele kişisel bir tercih olduğu için sonuçlar birebir sizde aynı olmayabilir. Herkese keyifli hafta sonları!

@h.kozan @kuşlar gibi özgür @Hasan Ç. @ahmetyavuz

@h.kozan İnceleme için teşekkürler :) Ben de almayı düşünüyorum, alınca buraya yazarım

Selenin burnu biraz eğimli ve sele borunuz çok kısa. Burnu bilerek mi öyle taktınız?

@kuşlar gibi özgür Selenin burnu zaten eğri ve biraz eğimli gibi olmuş evet. Ancak problem olmadı. Sele borusu biraz düşükken ben daha fazla rahat ediyorum genelde. Biraz daha yukarı alabilirim keyife göre. Seleye ilk binişimde sele oldukça iyidi kaldı ki; en iyi selenin bile alışma dönemi vardır. Bu sele takıldığı gibi uzun yola vurulacak bir sele olduğunu bana göre ispatladı. Zamanla kemiklerim ve kaba etim alıştıkça daha iyi sonuçlar alırız umarım. 200 liralık seleyi beğenmeyip satmıştım geçen yıl o da var.

Geri