Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

Scudo
Herkese merhaba.
131 sayfa formu 4 günde keyifle okudum. Kah şaşırdım, kah güldüm, kah ikilemlere düştüm. Anladığım kadarıyla 410 kullanıcılarında bilinçaltı olarak bir materyalistlik söz konusu. Bisikleti bir parçaları olarak görüyorlar. Bu sebepten dolayı ufak sorunlar sayfalar boyunca tartışılıyor. Bana mı denk gelmedi bilmiyorum ama başka bir bisiklet markasında insanların bu kadar üzerine konuştuğu bir forum görmedim. Şahsen benim hoşuma gitti.

30 yıl sonra İstanbul'un bütün olumsuzluklarını bırakıp egede bir sahil ilçesine yerleştim ve geldiğim gün aklıma gelen ilk şey, yıllar önce binmeyi bıraktığım bisikletim oldu. Markasız, eski, ağır, 18 vites değişik bir yük abidesi olduğu için ihtiyacı olan birine vermiştim. Aradan geçen yıllarda teknoloji çok gelişmiş. Epey uzak kalmışım.

Yaklaşık 2 aylık bir araştırma sonucu maddiyatı da göz önüne alarak bende bütçem dahilinde 410 almaya karar verdim. Tabi ki, bu kararımda siz sevgili arkadaşlarımında katkısı büyük oldu. Ancak forumun müdavimlerinden olan arkadaşların aldığı fiyatlarla şimdiki fiyatlar arasında uçurum var. (1590 TL)

Şimdi sevgili arkadaşlarıma sormak istediğim konuya geleyim. Sizin aldığınız zamanda 410'un fiyatı bu fiyatlarda olsaydı "Bir daha mı gelicez be dünyaya ver ordan bi 410 " mu derdiniz, yoksa "hoşsun güzelsin ama bir asgari maaştan fazla etmezsin canım" deyip uzaklara bakarak yolunuza devam mı edersiniz?

Soruyu biraz uzatarak sordum, kusura bakmayın ama "bu pisiklet 1590 TL eder mi yhaa" diye sormak bu foruma yakışmaz diye düşündüm. Herkese iyi pedallamalar sevgili arkadaşlar.

@emre gök daha bir kaç gün evvel baktığımda 2016 model için bahsettiğim fiyat vardı fakat size bunu yazdıktan sonra kontrol edeyim dedim ,yerinde yeller esiyor.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@emir yakup bulut güzel şeyler çabuk yitiyor :) yine de takipte kalacağım. belki güzel bir fiyat yada ikinci el temiz bir 410 bulabilirsem aranıza katılmak istiyorum :)

@emre gök Ben size 410'u kullanmış biri olarak düşüncemi söyleyim. Ben olsam asla o parayı vermem. Zaten birçok komponenti düşürülmüş gitgide. O kadar para gözden çıkarıldıysa bir Giant alacak kadar daha eklenebilir.410'u alacak olursanız da 1200'den fazla vermeyin. 2015-2016 modellerine bakabilirsiniz.

@emre gök Konuda bisikletini satan kişiler vardı. Onlarla iletişim kurmanı öneririm. 2017 almanı tavsiye etmem. Biraz daha fazla verip, daha kaliteli bir şey alabilirsin. Farklı markalara yönelmeni tavsiye ederim. Bulursan 2015 veya 2016 modellerini almanda pek bir sakınca yok. Hesabına uysun yeter.

@Hasan Ç. Ne yazık ki dolar kuru bu kadar yüksekteyken 1200 TL ye 410 bulmak zor olacak.
@h.kozan zaten o meblağlara çıkamıyorum. Sedona 410 (2015-2016 yılı modeller için) donanımlarına sahip ithal bisikletlerde zaten pahalı olacaktır. tavsiye ettiğin marka varsa fikrini almak isterim.

@emre gök 2016 model bulursanız 1200'e alabilirsiniz. 2015 Sedonalar dolarla gelmişti ama 2016'lar tl ile satılıyor. Fiyat etkilenmez şuan için yaza doğru ne olur bilinmez.

@Hasan Ç. ısrarla araştırmaya devam ediyorum. İlginiz için teşekkür ederim. nisan ayında 2 haftalığına İstanbul'a gideceğim. Bisiklet çarşısına gidip bakacağım. Belki orada bir umut bulurum diye düşünüyorum.

@Hasan Ç. evet. bir sıkıntım da o. benim için uygun olan 52 kadro boyu. sanırım en çok kullanılan kadro. piyasada bulmak zor.

@emre gök Bu bisikletin kıyaslandığı belli başlı bisikletler vardı, ilk çıktığı dönem için bilhassa. Kısacık bir araştırma yapsan, hepsi karşına çıkar.
Yalnız şunu söyleyim pek de bu fiyatlardan ucuza bir şey bulamazsın ama kış ayındayız, ölü sezon, nakite sıkışan kişilerden uygun 2.el alabilirsin. Ne alırsan al zaten 2.el temiz bir bisiklet al, işini görür.

@h.kozan gönlüm sıfır almaktan yana. ikinci el olduğu zaman bisikletin başından neler geçtiğini anlayamıyorsun çoğu zaman. ama gönlüm ısınırsa tabi ki ikinci elde düşünüyorum. Bakalım zaman ne gösterecek.

Sedona 410'la 9 aylık maceranın sonuna geldik. Dün bisikleti sattım.

Almayı düşünen arkadaşlar için birkaç birşey yazacağım. Öncelikle bisikleti 2500 km kullandım. Kurulumundan beri hiç tamir akort ayarı vs istemedi. Sadece Frenler çok gevşek olduğu için arada kendim ayarlamak zorunda kaldım. Üstünde ki lastikler haliyle çok iyi değil ama bir sefer patladı. Şehiriçi kullanimda sıkıntı yaratmaz. Vites ayarı ilk günkü gibi durdu. Genel anlamda beni hiç yolda bırakmadı.

Kadro boyu bana küçük gelmiş olmasaydı satmazdım.

Sedona 410 ailesine de saygılar sevgiler. :)

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
@Hasan Ç. Yeni bisikletinin hangisi olacağına karar verdin mi?

@Hasan Ç. Hayırlı olsun! Büyük ihtimal ben de 410 u satmadan birde yol bisikleti almayı planlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
Geri