Herkese merhaba.
131 sayfa formu 4 günde keyifle okudum. Kah şaşırdım, kah güldüm, kah ikilemlere düştüm. Anladığım kadarıyla 410 kullanıcılarında bilinçaltı olarak bir materyalistlik söz konusu. Bisikleti bir parçaları olarak görüyorlar. Bu sebepten dolayı ufak sorunlar sayfalar boyunca tartışılıyor. Bana mı denk gelmedi bilmiyorum ama başka bir bisiklet markasında insanların bu kadar üzerine konuştuğu bir forum görmedim. Şahsen benim hoşuma gitti.
30 yıl sonra İstanbul'un bütün olumsuzluklarını bırakıp egede bir sahil ilçesine yerleştim ve geldiğim gün aklıma gelen ilk şey, yıllar önce binmeyi bıraktığım bisikletim oldu. Markasız, eski, ağır, 18 vites değişik bir yük abidesi olduğu için ihtiyacı olan birine vermiştim. Aradan geçen yıllarda teknoloji çok gelişmiş. Epey uzak kalmışım.
Yaklaşık 2 aylık bir araştırma sonucu maddiyatı da göz önüne alarak bende bütçem dahilinde 410 almaya karar verdim. Tabi ki, bu kararımda siz sevgili arkadaşlarımında katkısı büyük oldu. Ancak forumun müdavimlerinden olan arkadaşların aldığı fiyatlarla şimdiki fiyatlar arasında uçurum var. (1590 TL)
Şimdi sevgili arkadaşlarıma sormak istediğim konuya geleyim. Sizin aldığınız zamanda 410'un fiyatı bu fiyatlarda olsaydı "Bir daha mı gelicez be dünyaya ver ordan bi 410 " mu derdiniz, yoksa "hoşsun güzelsin ama bir asgari maaştan fazla etmezsin canım" deyip uzaklara bakarak yolunuza devam mı edersiniz?
Soruyu biraz uzatarak sordum, kusura bakmayın ama "bu pisiklet 1590 TL eder mi yhaa" diye sormak bu foruma yakışmaz diye düşündüm. Herkese iyi pedallamalar sevgili arkadaşlar.