Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

@war3z Hayırlı olsun. Fiyatına göre ucuza almışın diyebilirim. 410, 2017 yılı itibari ile emekliye ayrılmıştır. Sedona hatasını anlayacaktır. Gelecek sorulara cevaben; 410 almak isteyenler paralarını başka modellerde değerlendirsinler. 410 diye diretenler de 2.el 2015 ve 2016 modellerinden birini edinebilirler.

Scudo
Teşekkürler hocam bende dediğiniz sebeplerden ötürü farklı bir markaya yöneldim umarım sedona eski f/p na geri döner.
benim aldığım Lapierre Urban Shaper 400 de 2015-2016-2017 yıllarında yavaş yavaş bisikletin donanımını kısmışlar
son yıllarda firmaların ortak taktiğimidir nedir anlamadım @h.kozan

(link)
buradan aldım hocam 2015 model tek kalmış 48 kadro 1800 e bıraktılar taksitle
bende edremit'liyim bu arada ;)
@emre gök

• Beğen
Tepkiler: emre gök
@war3z Memnun oldum. Ben Edremit'li değilim sadece İstanbul'dan bıkmış ve Edremit'e kaçmış bir memurum :) Bugün bisikletiniz hakkında inceleme yaptım. o fiyata bulabilseydim bende alacaktım ancak en uygun bulduğum fiyat 1990 TL oldu. bende tercihimi giant escape r3 'den yana kullandım. aklımda 410 'la yola çıktım ama gereksiz bir fiyat artışıyla bisikletten soğudum. Yakın bir fiyata giant tercih ettim. Umarım pişman olmam. Edremit'te olursanız birlikte pedallamak isterim. Hoş Edremit'te pek güvenli bisiklet yolu yok ve malesef ölüm haberleri sıklaşmaya başladı. Neyse. Hepinize güvenli, keyifli sürüşler diliyorum.

Konuyu 30 sayfa kadar okudum, ortalama her 10 mesajdan sonra yeni bir arkadaş sedona 410 ailesine katılıyordu ki, maşa yada ön teker düzensizliği gibi kronik bişeylerden bahsedilmeye başlandı.

Açıkçası konuyu imrenerek okumaya başlamıştım, evet alınabilir gibi laflar ediyordum ki kendi kendime, üzüldüm açıkçası..
son mesajlarda ise donanım olarak eski seriye göre daha kötü olduğu gibi bilgiler vardı galiba.

Merak ettiğim şu ki, bisikletler an itibari ile ne haldeler. Bugünkü elinizdeki kullanılmış sedona 410 model bisikletinize baktığınızda şimdiki görüşleriniz nelerdir. Konu açan arkadaşımız mesela güzel bir yolculuk bilee yapmıştı ilk aldığı an, şu an neler düşünüyor acaba mevcut kullanıcılar.

Bu bisiklet alınırmı, yoksa alınmaz mı?

@oseka 2015 ve 2016 modellerini kullanan her kim olursa olsun buna ben de dahil başlangıç seviyesi için bu bisikletin biçilmiş bir kaftan olduğunu tartışmaya pek açamayız. 2017 modeli içinse sadece kağıt üstü, teknik, görsel verilerinin yanında fiyat artışı var (daha az özellik daha pahalı) Bisikleti ise geçen Ağustostan beri kullanıyorum. Olduķça memnunum. Aşırı beklentileri olmayan biri isen geçen yılın modeli bazı yerlerde hala satışta. Pazarlıkla 1200, 1250 tl ile alabilirsen, kaçırma. İster tur bisikletine çevir, ister tekerleklerini incelt, asfalta vur, performans al. Daha önce üst ekipmanlı bisikletin olmadıysa 2015 veya 2016 modelini aldıktan sonra pişman olman için ben bir sebep göremiyorum. Ancak yerinde git, kullan, incele, bize güvenme, kalbin sana doğruyu söyler zaten. Kolay gelsin.

@h.kozan Teşekkürler.

Açıkçası herhangi ortalama bir bisiklete bindiğimde kesinlikle beğeneceğim galiba, çünkü onu kıyaslayabileceğim nitelikte bir bisiklete sahip olmadım.Ama o 2015 modellerde dahi maşa-ön teker muhabbeti olunca biraz irkildim. Bu yüzden o ilk mesajlarda alınan bisikletlerin durumunu merak etmiştim.
Anladığım kadarı ile halen kullanıyor ve halen memnunsunuz bisikletinizden.

@oseka Gayet memnunum, şehirler arası turlarımda kullanıyorum. 80 - 90 km günlük ortalama mesafelerim oluyor. Sadece bir kez tekerleğim patladı. Bir de kadro kulağını kırdık. O da vitesleri, ayarlatmadığım için ilk alındığında. Bunun haricinde her şartta sürdüm. Her yola girdim. Ayarları bile değişmiyor açıkçası.Ve grup sürüşlerinde diğer dağ ve şehir bisikletlerine hafifliğinden dolayı üstünlük kuruyorum. Demem o ki, bu bisikleti satan anca gider yol bisikleti alır, yani tur veya eş değer bisiklete binmeye gerek duymaz. Zaten yol bisikletine geçişler başladı bu konuda da :) Benden bu kadar.

• Beğen
Tepkiler: oseka
@oseka 2015 - 2016 modellerini gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Bütçe ona uygunsa tabii. :harika:

• Beğen
Tepkiler: oseka
9@h.kozan

@Hasan Ç.

Teşekkürler.

Forumu karıştırdıkça aklıma takılan modellerden biri oldu bu mark-model, 1350 TL gibi bir rakama taksitle veren yerler var.. Az daha emin olayım karar vereceğim birşeylere artık..

Kullandığım mtb çok ağır gerçekten :), lastikler malum, eziyetten başka bir şey değil sanki..

Buna rağmen 5 yıldır atıl halde duran şu beğenmediğim bisikletim ile zaman geçirmeye başladığım son 2 haftadır muazzam keyif alıyorum pedal çevirmekten, ne güzel bir şeymiş..
işten yorgun çıkmışsın, hava kararmış.. araba ile bir an önce eve giresim gelirdi eskiden, şimdi yolu nasıl uzatırım diye bakınıyorum..

Ortalama bir bisiklet bile yeterli gelecek sanki, böylece çok daha keyifli hale geleceğini hissediyorum, yeter ki sürekli problem çıkaran bir şey olup insanı soğutmasın, şu an tek gözettiğim bu aslında..
e tabi olursa hafiflik-akıcılık-konfor, huzur :) ne çok şey istiyorum hemen ..

Çok teşekkürler ilginize,
Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
@Yuppata
Senin daha önce yaşadığın sorunu ben yeni yaşıyorum aynakoldan çıt çıt ses gelmeye başladı dün bisikleti servise getirdim merkeze gönderdiler.. senin demir at ne kadar zamanda geri geldi ve sorun neymiş sana zahmet paylaşırmısın ?

@war3z
Sıfırsa bence kaçırma derim. Üstünde Deore set var, sedona bunun yanında oyuncak kalır:)

@war3z
Bu mesajı şimdi gördüm, hayırlı olsun.

Beyler bugün veya yarın bisiklet alıcam pek anlamıyorum Giant Escape 3, Sedona 410, carraro sportive 255 arasında kaldım yardımcı olurmusumuz lütfen

@Haluk Eke kardeşiniz koruyuculuk açısından zaten su kovasından hallice kaskını bir de bağlamayıp kurşuna kafa atan fedailerimiz tadında bir cesaret gösterisi yapmış gerçekten :) kendisinde tez zamanda güzel kask + kalan ekipmanları diliyorum

merhabalar ahali :) bizim vatandaşla yolları ayırma eğilimindeyiz biraz, haberiniz olsun düşünen arayan bildiğiniz varsa
Sedona 410 - 2015 Model - 52 Kadro

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
sportive 224 ile bunun arasında kaldım. kafamda sportive 224 vardı fakat bu bisikletin konusuna denk geldim. 224'ün ağır olması bununsa hafif ve düz maşa olması fikrimi değiştirdi fakat şu an tekrar 224'ü düşünüyorum. zaten 2017 model kırmızı maşalı haline bayıldım. 410'un 2016 modeli bisikleti alacağım yerde yoksa deneme şansım olmaz ve 224'ü alırım. :/

@yusufkaraca 410 dan vazgeçmemenizi tavsiye ederim arada en azından 1,5 kg lık fark var ve eğer ormanlık alanları kullanmıyorsanız üstündeki maşa sadece ağırlık olucak. 410'u beğenmediyseniz bile en azından sabit maşalı diğer modellere yada illa amortisör istyorsanız ileride kadrosuna yatırım yapmaya değecek markaların bisikletlerine bakmanızı tavsiye ederim ki durumunuz müsait olduğunda bir rrock shox maşa almak istediğinizde "bu parayı harcamak bisikletime değer mi ?"düşüncesi olmasın .

Geri