Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Sedona 410

@hetin İçbacak boyunuzu ölçün.

Bende sizle ayni boydaydim. Bana da 48 kadro verdi satıcı. 6 ay illallah ettim. Bariz küçük geldi. İcbacak boyunuzun ortalama standartlarda olduğunu düşünürsek 52'nin olması lazım.

Scudo
@hetin 48 kadroda 3-4 parmak boşluk kalıyorsa doğru seçim yapmışsınız demektir.

@olguakbayrak
İyiymiş ama, 52 kadro bana büyük gelecektir. Yoksa kaçırmazdım

Hocam 1,79 boya 52"den bile daha büyük kadro uygun olması gerekmez mi yoksa?

Bacak boyunuz normale göre biraz daha kısa olabilir, belkide kadronun açılarından dolayıdır.
Bilemiyorum açıkçası, dağ bisikletlerinde haklı olabilirsiniz 48 kadro için(Biraz Büyük Gelebilir Ama) ama şehir bisikletlerinde 55-56"nın size uygun olması gerekmez mi?

@hetin

Arkadaşlar

900TL'ye Sedona 410 2017, 1300 TL'ye Giant Escape 2 City 2016 buldum (ikisi de ikinci el ve temiz). Aklımda tur fikri olduğu için zaten portbagaj ve yağmur çamurdan etkilenmemek için çamurluk alacağım. Malum, Giant'ta üzerinde geliyor.

Okuduğum kadarıyla Sedona 410'lar 2015 modellerinde daha iyi bir vites sistemi ve Schwalbe lastiklerle gelirken yeni modellerinde bunlar daha düşükmüş (gibi anladım en azından). Bir de dikkatimi çeken 2015 410'larda ayna kolun en büyük dişlisi 48 iken daha yenilerinde 42 gibi görünüyor, yanılıyor muyum?

Aralarında 400 TL gibi bir fark var, ama portbagaj alsam en az 100 TL, çamurluk fiyatlarını bilemiyorum... Aradaki farka değer mi dersiniz? Hangisini almalı :srnsml:

@cem_filiz
Ben olsam Giant olanı alırdım, her ne kadar Giant ismini sevmesem de...

Hem kadro hem de renk olarak Sedona kötü bence. Sarı renk olan 2015 modeli olsa almak isterdim de, 2017 modeli mavi ve bence çok çirkin olmuş. Bi de bagaj olayında kendinden bagajlı olsun derim. Ben bagajsız bisikletime bagaj taktım ve şuanda son vitesi bagaj vidası yüzünden kullanamıyorum. Beni çok etkilemiyor bu durum ama böyle sorunlar yaşanabilir. Kendinden olursa en azından bisiklete tamamıyla uygun bir bagaj olur.

Arkadaşlar 2015 sedona 420 var bende . 410 ile ayni lastik ve jantlara sahip. Sorum şu, hep asfaltta geziyorum daha ince lastik olarak ne takabilirim ?

@ognsylr

Hocam bu konuyu okumuştum ama benim jantin ustunde ertro degerini bulamadim , internettede jant modeli icin sedona -da 30 demisler ordaki rakkami da kat sayiya koyunca sacmaliyorum :) aslinda derdim 700*28c asfalt a dondurmek suanda 700*35 var

Şimdi ben birkaç birşeyi anlamadım...

1) 2017 Sedona 1590 lira. Ama tecrübeli abilerimiz 2015 modelini çok övmüşler şimdi 2017 modeline bu para verilmez mi?
2) Sedona 410 sıfır mı , yoksa trek 7.0 ikinci el mi almalıyım?

İlk piyasaya sürüldüğünde f/p oranı çok yüksekti. Hem kaliteyi düşürdüler hem de fiyatı yükselttiler. Mesela ilk çıkan modellerinde lastikler Schwalbe ve furş takımı ve gidon Raceface idi şimdi çoğu parça daha kalitesiz ve fiyatı daha yüksek.

en iyisi 2015 modeli temiz 2. el bulursanız kaçırmayın sıfırını bulursanız dadından yenmez :harika:

merhaba arkadaşlar 2017 modelinin kötü olduğunu bilmiyorum ona hiç bakmadım piyasada da bir tane 2016 model erkek(sari) versiyon buldum 1500tl civarı birde 2015 kadın versiyon(kirmizi) buldum buda 1250 civarı ben 46 kadro boyuna sahibim kadın vesiyonunu almak istiyorum hem 2016 dan daha iyi özellikleri var lastik vs hem daha ucuz hemde daha hoş duruyor kadro arasında ki bölge hariç bisiklette bir farklılık olur mu acaba kadın bisikleti alsam sıkıntı yaşar miyim? cevaplarsaniz sevinirim teşekkürler

Dosyalar

• Screenshot_2017-09-30-20-19-54-200_com.opera.browser.png
    Screenshot_2017-09-30-20-19-54-200_com.opera.browser.png
    47,9 KB · Okunma: 46
  • Screenshot_2017-09-30-20-20-10-942_com.opera.browser.png
    Screenshot_2017-09-30-20-20-10-942_com.opera.browser.png
    80,1 KB · Okunma: 45
arkadaşlar selamlar, Sedona 410 2017 model bisiklet ile carraro 224 arasında seçim yapamıyorum. Sedona daha kaliteiymiş gibi geliyor üstelik daha hafif olacağını düşünüyorum. Yalnız 410 oturuş pozisyonu bakımından daha agresif gibi sizce zorlanır mıyım? Ankara'da Sedona 410 olmadığı için deneme şansım olmadı ama carraro serileri ile sedona 320'yi denedim. Carraro bariz daha rahat. Sedonanın rengi görüntüsü, componentlerinin daha iyi oluşu; Carraronun da santoor maşası, rahatlığı ve 300 tl uygun oluşu tercih yapmamı zorlaştırıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

@pasa001
eski bir carraro kulanıcısı olarak , sedona alın kafanızı dinleyin derim :)

@pasa001

kısa vede net cevap vereyim lastiği yeter :) LASTİK SCHWALBE ROAD CRUISE sedona alman için, kalite farkı var , ben carraro aldım sonrasında pişman oldum neden sedona almadım diye kalite olarak bir adım önde sedona

Geri