Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Sedona 410

@ogulcanguvenn
Jantın üzerinde'' ETRTO 622X20'' gibi bir değer yazar.Buradaki ''20'' rakamı janttan janta değişir.Bu etrto değerini söyleyin jantınıza takılabilecek minimum ve maximum lastik genişliğini bulalım.

Lastik ölçünüzün 700x40 olduğunu düşündüğümüzde muhtemelen Etrto değeriniz 19,20 veya 21 dir.(Elimizde bilgi olmadığından burayı tahmin etmek zorundayız)
İhtimaller
-Etrto 19 ise minimum 26,6 ile maximum 41,8 mm arasında
-20 ise 28mm ile 44 mm arasında
-21 ise 29,4mm ile 46,2 mm arasında lastik takabilirsiniz.

Kuvvetle muhtemel etrto değeriniz 622x20 şeklinde diye düşünüyorum.
Bisikletinizin şehir bisikleti olduğunu ve geometrisini düşündüğümzde 700x32 mm lastik ideal olacaktır.Daha fazla performans isteyip bu gibi geometriye sahip bir bisiklete 700x28 takıp pişman olanları duydum.Hem 700x28 mm lastik umduğunuz performans artışını getirmeyebilir hem de çok çirkin duracaktır.Bundan dolayı 700x32 lik bir lastik tavsiye ederim.

@ogulcanguvenn

Son düzenleme:
Scudo
@hamlet2006
İlginize gerçekten çok teşekkür ederim. Günlerdir forumda okuyorum, bakmam gereken her yere baktım.Şimdi de tekrar baktım jantta en ufak bir yazı göremedim. Ama haklısınız en uygunu 700x32 olacaktır.
Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz canımı sıkan bir konuydu.
Selamlar.

@ogulcanguvenn

Merhaba
Sedona410 bisikletimde 700x28 kullanıyorum.
700x35 patlak korumalı lastikten sonra bisiklet daha akıcı hale geldi.

• Beğen
Tepkiler: OgulcanGuven
@sercanbaltalı
Merhaba,
Şu an bisikleti aldığımda üstünde gelen Compass marka bir lastik grubu var. Ancak ilk sıkıntıda daha bilindik ve daha ince bir lastik istiyorum.
Siz hangi marka kullanıyorsunuz, tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı?
Bir de turlara çıkıyor musunuz? Uzun yolda sıkıntı çıkarır mı sizce 700x28? Yoksa uzun turları düşündüğümüzde 700x32 patlak korumalı lastik mi tavsiye edersiniz?
Cevabınız için teşekkür ederim.

ince lastik her zaman daha hızlı demek değil.
özellikle zırhlı lastiklerde orta kalınlıkta daha iyi.
(link)
zırhlı maratonlarda en verimlisi 700x35 olan(700x32den verimli)

@ogulcanguvenn

Sedona410'um 2015 yılı üretimi. 2016 yılının Ocak ayında satın almıştım.
2 çift lastikten sonra,700x28 Rubena lastikleri kullanmaya başlayalı yaklaşık 400km. oldu. Şimdiye kadar 2 kez patladı.Et kalınlığı az hafif bir lastik. Bisikletin hafiflemesini ve daha akıcı hale gelmesini sağladı. Uzun yol tecrübem olmadı.
Çok uygun fiyata almıştım. Çifti 70TL idi sanırım.
700x32 patlak korumalı lastik kullanmadım.

• Beğen
Tepkiler: OgulcanGuven
@ogulcanguvenn
cst xpedium pro tavsiye edebilirim çifti 140 tl ye alınabiliyor

@ogulcanguvenn
Merhaba, ben Schwalbe Marathon Plus 700x35 taktırdım. 11 ay oldu taktıralı ancak sadece yaz aylarında kullandım bisikleti. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Bu da değişim yapılırken kendi çektiğim videoyu linkten izleyebilirsiniz. İyi günler.
(link)

o çöpü yerden alıp tekrar yere atmak nedir ya :koptum:

Scott Sub40 bisikletim çalındı. Yerine 410 alındı bir süre. Şimdilik memnunum.

Henüz bir ay önce aldığım Sedona 410 bisikletimi satmak zorundayım. İlgilenen varsa ilanıma bakabilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Golfer

Geçmiş olsun hocam. Umarım bir daha yaşamazsınız. İki bisikleti kıyaslayacak olsanız ne düşünürsünüz? Bariz bir fark var diyebilir miyiz?

@Yeşil Mavi

Aman aman bir fark görmedim fakat uzun zamandır kullandığım bisiklet olduğu için bir yadırgama sürecindeyim. Fakat 410 ile hızlanmam daha kolay ve seri oluyor

• Beğen
Tepkiler: Yeşil Mavi
Sezonun ilk sürüşünü gerçekleştirdim. Bağcılar-Yenibosna-Ataköy-Bakırköy-Z.burnu güzergahında çok kısa 2 mola halinde toplam 34 km yol gittik. Bisiklet, hiç yormayan, gayet güzel hızlanan ve sessiz bir bisiklet. Güzergahımda pek olmasa da olan yokuşlarda da hiç zorlanmadım. Eve vardığımda da 34 km'ye rağmen mevcut yorgunluğum sezonun ilk sürüşü için inanılmaz az oldu. 10-20 km daha gidebilirdim sanırım. Scott evet çok iyi bir bisiklet ama sezonun diğer ilk sürüşleri geliyor aklıma, pertim çıkıyordu. 410'u sürüş olarak daha çok beğendim açıkçası.

@ogishelby
Hocam merhaba, bisikleti sattınızmı

• Beğen
Sedona 410
Bende İstanbul içi sedona 410 satıyorum arayan arkadaşlar iletişime geçebilir

@ordic
Merhaba,
Evet hocam bisikleti sattım.

İyi günler herkese. Bu bisikletten sipariş vereceğim. Ön vites sram via olan ve shimano olan var. İkisi arası fark 200 tl? Sizce hangisini tercih etmeliyim.

Hiç farkı yok ucuz olanı al
@Uerakman

• Beğen
Geri