Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Sedona 410

@Manwë
Shimano alivio fren bacağı(çok eski bir modeli, abimden kalma halen sağlam) ve baradine 3 renk fren pabucu. Bende biraz boşluk vardı oynuyordu belki sizin sorun aynı olmayabilir ama frenleri yine de değiştirmeniz tavsiye ederim üstündeki frenler çok iyi tutmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Manwë
Scudo
@Kaancan
Anladım teşekkür ederim bilgilendirme için.

Merhaba arkadaşlar, bundan 1 ay önce sizlerin de görüşlerinizi alarak bu modeli satın aldım..Genel olarak memnunum ancak benimde gözüme takılan bazı eksikleri var fren, lastik ve sele kalitesini yeterli bulmadım yavaş yavaş yükseltmeyi düşünüyorum.. Sele konusunda merak ettiğim şey; bu modelde kaç derece sırt açısı ile oturuyoruz? yani selenin moderate mi athletic modelleri mi uygun olacak?

Benim de gözüme takılan 3-4 eksik var.

1) sele berbat. Mutlaka değişmesi gerekiyor. Bir gün alıştım diyorsunuz ertesi gün daha beter.

2) frenler. Sürekli ayar kaçıyordu. Dandiğin ötesi bir fren bacağı vardı üzerinde. Alivio aldım ve şimdi rahatım.

3) boyum 1.86 ve en büyük olan 52 kadroyu kullanıyorum. Bana biraz alçak kalıyor. Bu sebeple gidon yükseltici alacağım.

Onun haricinde aklıma gelen bir şey yok. Mevcut piyasaya göre bu bisiklet normal. Deli gibi zam ve vergi bindi üzerimize. Adamlar da mecbur bir yerlerden kısacaklardı.

Eğer başka eklemeler yapanlar varsa paylaşsın lütfen. Biz de bilelim, görelim, uygulayalım.

Dostlar kafama bir şey takıldı.Sizle paylaşmak istedim.2017 model MAVİ renk Sedona410 sitesinde VİTES ARKA: SHIMANO ACERA RD-M360 , VİTES ÖN: SRAM VIA
olarak geçiyor.Fakat bendeki tourney ve altus . Bu nasıl olabilir ? Elemanlar üzerindekileri alıp bu düşük parçaları mı takmışlar yoksa misal veriyorum ilk üretimlerden sonra tourney-altus'a mı geçmişler.Normalde her şeye çok dikkat ederim bir ürün alırken fakat bunu şimdi fark ettim.Esnafımız bu kadar dolandırıcı mı yoksa benim atladığım ya da bilmediğim bir nokta mı var ? Görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
@Tolga Özdemir
Sizdeki 2018

@Tolga Özdemir
Sedona 410 2018 alırken 2017 ile arasındaki farkın sadece göbekler olduğu söylendi bende bu şekilde ise sipariş vereceğim dedim ve verdim ürün elime gelmeden telefon çaldı mağaza sahibi depocunun yanlış bilgi verdiğini söyledi ve ürün gelince geri gönderebilecegimi söyledi sonra tekrar aradı arka ve ön için acera set göndereyim isterseniz dedi bende kabul ettim ve acera set var şuan
Saticim sağolsun mağdur etmedi

@anilac

Sitesinde en son 2017 yılı ile ilgili bilgiler olduğu için bende son üretim tarihi bu tarihtir diye düşündüm. 2018'de üretileceğini tahmin etmedim.Fakat bunu sitelerine eklememeleri garip bir durum.Eğer 2018 sedonalar için bu durum normalse kafaya takacak bir durum yok sanırım.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

@anilac

Evet dikkat edince buldum. İyi günler size.

@anilac

Hocam beni bilgilendirdiniz bende size ufak bir bilgi vereyim. 2017 ve 2018 farklarını araştıran arkadaşlara da rehber olur.

Size denilen gibi sadece ön - arka göbek , ön-arka vites farkı değil pedal ,maşa , kaset ve sele de farklıdır. Biraz önce 2 listeyi karşılaştırırken ( 2017 ve 2018 ) fark ettim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: reseb
Arkadaşlar sele değiştiren var mı? Değiştirip memnun olan? 100 TL bütçeyle hangi seleyi tavsiye edersiniz?

@Yeşil Mavi
Selle Royal Rio aldım ben memnun kaldım 100 TL bütçe ile değerlendirebilir siniz bu araştırın derim

Selle Royal Optica 3D moderate modelini kullanıyorum fiyat olarak yüksek ancak çok rahat ettim

Dostlar 2018 sedona410'a ön bagaj takan ve tavsiyesi olan var mı ? Bir kaç tavsiye aldım yalnız bazılarını araştırınca kullanıcı sıkıntılarına rastladım.Ben ön bagaj taktım aslan gibi oldu modeli markası şu hala da satılıyor aha bu da link siparişini ver güle güle başın ağrımadan kullan diyebilecek bir dostumuz var mı aramızda.

• Beğen
Tepkiler: Yeşil Mavi
Arkadaşlar bisikletten memnundum ama öne doğru eğilince boyun ağrısı çekiyordum. Şehir içinde de gerekli görmüyordum bu kadar agresif sürüşü. Seleden de rahatsızdım. Acaba daha yumuşak sürüşü olan bir modele mi geçsem derken birkaç değişiklik yaptım.

Önce seleyi değiştirdim. Selle royal rio aldım. Testislerime baskı yapıyordu ne yapsam düzelmedi. Sonra ne zamandır aklımda olan gidon yükseltmeyle denemeye karar verdim. Gidonu 13 cm kaldırdım. Gidon boğazını da ters çevirdim. Ben boşa yoruyormuşum kendimi dedim. Konfor inanılmaz arttı. Resmen pamuk gibi oldu bisiklet. Tavsiye ederim :)

@Yeşil Mavi

Gidonu bende yükselttim aparatla baya fark etti. Magirus minibüs gibi oldu. Yalnız gidon boğazını ters çevirdim kısmını anlamadım. Onu açıklarsanız bende sizin yaptığınız gibi deneyeyim .

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Tolga Özdemir

Bisikletin kendi gidon boğazını çıkarıp altını üstüne getirin hocam. Aşağı doğru olan açı yukarı bakıyor

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
@Yeşil Mavi

Teşekkür ederim hocam .Bazen kafamız duruyor her şeyi soruyoruz böyle.

• Beğen
Tepkiler: Yeşil Mavi
@Tolga Özdemir

Olur mu öyle şey ne demek? Ben de hiç bilmiyordum böyle bir şeyi. Bisikletçi çevirince city bike duruşu olur diyince yaptım. Mantıklı da oldu.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
arkadaşlar iyi akşamlar. bende bugün itibariyle 2018 model sıfır sedona 410 alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

ancak bir sıkıntım var. yaşadığım yer bursa yenişehir ilçesi. burada maalesef sedona servisi yok. merkez de aydın bisiklet yetkili servis olarak görünüyor. ancak oraya götürmem sorun,70 km mesafe var. ayrıcada kendileri bisikleti bırakırsın 3 gün sonra teslim ederiz dediler. motor indiriyorlar sanki. anlamadım neden böyle dediklerini.
görüştügüm birçok arkadaş ve abi bisikletin garanti konusunda bir öneminin olmadığını belirtiyorlar. bir sorun olduğunda firmanın ne yapıp edip kullanıcı hatasına soktuğunu söylüyorlar.
siz ne tavsiye edersiniz??

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri