Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Sedona 410

Scudo
Yeni lastik takılmış jantı bisiklete taktığımda bir problem var , sol fren janta daha yakın, nedense jantı bir türlü ortalayamıyorum, sanki maşayı değiştirmemi gerektiren bir sorun olduğu hissiyatına kapıldım.

Bu problem jant akort problemi mi?

• Beğen
Tepkiler: Yasar38
@Sportivo Maşa ile ilgili bir problem olmaması lazım. Fren ayarlarında bir problem var sanırım. "V-fren Ayar" veya "V-brake adjustment" videolarını Youtube dan izlerseniz sorunu çözebilirsiniz.

@mhd

Şöyle söyleyeyim teker maşanın iki kolunun tam orta hizasına gelmiyor, maşanın sol koluna daha yakın sağ kolundan daha uzak kalıyor , bisikleti ters çevirip tekeri ortalamaya çalıştığımda göbek bağlantı noktasında düzlemsellik problemi var gibi geldi bana, bu teker maşanın orta izdüşümüne Nasıl tam ortalanır ?

@Sportivo FRen ayarı kaçık. ayar vidasıyla oynayarak her iki papuç eşe zamanlı hareket etmeli. Maşada sıkıntı yok.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/19/dd4da98904c9a4feb82dfce8190cc857.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/12/19/21fc44b820ddf2358d385892a2527111.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/12/19/78035b74ba4485da01e2cdd8dcc09cc8.jpg

@Asusmune

Teker sol maşaya hep daha yakın , bir türlü ortalanmıyor

Lastiği sök.hafif jant kenarlarını sabunlayıp hafif hava vur. kontrol ederek şişir. ayrıca jantı sök tekrar tak jant mili yerine tam oturduğuna emin ol. Maşanın yamulmuş olması zor.

@Sportivo

@Sportivo

Haklısın. Bisikleti yeni aldığımda aynı sorun bende vardı. Önden bakınca teker, maşanın sol koluna biraz daha yakın. Biraz canımı sıkmıştı bu durum. Sürüş esnasın da bir sıkıntı yok ama teker tam ortada durması lazım. Acaba rublenin çatal ayaklarına oturduğu yerlerde çapak olabilir mi? Bir ara tekeri söküp bakacağım.

@mhd

Bisikleti ters çevirip jantı yuvadan çıkardığımda Çatal ayalarından birinin yuvasında biraz daha aşınmışlık olduğunu gördüm, bu yüzden teker düz durmuyor, bana göre kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil.

@Sportivo

Muhtemelen ön tekeri söktüğüm de ben de aynı sorunla karşılaşacağım. Aslı Bisiklet'e en kısa zamanda bu durumu iletelim.

Videosunu çektim, tekeri kendi haline bırakırsan ya da tam öpünce yuvayı (normalde olan) maşanın sol koluna yakınsıyor, tekeri maşaya ortalamak için videodaki hareketi yapmam gerekiyor, öyle olunca da milin geldiği pozisyona bakar mısın, böyle saçmalık olmaz

@Sportivo
Bende çok söktüm ön jantı, hatta ilk patlakta jant zor ayrılmıştı maşadaki yuvasından. Aklımda kalmasın bende hemen kontrol edeyim tekrardan.

Şİmdi baktığımda çok hafif önden bakıldığında sola yakın

Ya daha 10 km sürmedim bisikleti, önceki sayfadaki teker balon problemi üzerine bir de bu problem, bi ağız tadıyla sürememiş olmak can sıkıyor

Şİmdi canım sıkıldı. Bende de rubleden kıtır kıtır ses geliyor. rubledeki ufak yapraklarda hafif dans etmeye başladı. daha 3 ay oldu ya :(

@Sportivo

Benim bisiklete göre sizin teker de daha fazla sapma var. Bekleyelim bakalım diğer 410 sahibi arkadaşlar da durum nasıl? Topluca şikayetimizi Aslı Bisiklet'e iletiriz. Sanırım Aslı Bisiklet 2015 Sedona 410 ların maşasını değiştirmek zorunda kalacak.

Yarın bende ölçüm yaparak bildiririm arkadaşlar umarım giderilebilir sorunlardır

Bende de var o sapma hafif. Fren pabucu birazcık değmekte. Fren pabucu ayarlanır da o hafif sola yakınlık ne olur bilemem.

Geri