Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

Selamlar 410'cular. Muhtesem bir istanbul gunu hedef 50+ km.
Rotamiz Maltepe-Tuzla-Fenerbahçe-Maltepe

Scudo
@menderes26 teşekkür ederim ilginize burdaki arkadaşlarında ifade ettiği gibi 2016 modellerde parçadan kısıp fiyat arttırmamışlar.Tercihim 2015 model sedona 410 olucak büyük ihtimal.

@1dost
Hocam mtb için pedal + ayakkabı ayrı, yol için pedal + ayakkabı ayrıdır. Farklı farklı kullanılmaz. Bana sorarsanız shimano'nun bir tarafı spd diğer tarafı düz olan platform pedallardan bakmanız. Mtb olarak geçer. Alacağınız ayakkabıyı da eğer bütçeniz var ise trekking serisinden seçmeniz. Çünkü normal mtb ayakkabılarıyla durup yürüyüş yapmak isterseniz problemli olabilir. Dediğim trekking model ayakkabılarda ise monte edilen parça ayakkabının altında çıkıntı yapmıyor yürürken size bir problem yaşatmıyor.
Ayrıca uzun tur yapacak iseniz spd pedal seçerken ufak küçük olan modellerden uzak durun, platform olanlara yönelin pedala bastığınız alan geniş olacağı için kolaylık sağlayacaktır. Örneğin; bir parmak ile itiş kuvveti uygulamak ile 4 parmağın itiş kuvveti uygulamasındaki rahatlık bir değildir. Araştırdığım kadarıyla edindiğim mantık bu yönde, eğer yanlışsam düzeltilsin. Saygılar :)

@Lato ön maşadaki bagaj deliği sizin için bir gereklilik değil ise en mantıklısı 2015 modeli ;)
@Bango pedalına kuvvet hava şahane tadını çıkar :)

• Beğen
Tepkiler: JealioN
@1dost Ben shimano pd-t400 modelini kullanıyorum. Shimano'nun yeni bir serisi. Şehir kullanımı için çok uygun. Takıp çıkarması daha kolay. Tavsiye ederim.

20160216_160522_HDR.jpg

@mustc1940 Şu sitede uygun gibi görünüyor : (link)

Ayakkabı olarak ne tavsiye edersiniz?

@mustc1940 kaç günde geliyor? kaç no almamız gerek?

@1dost 15 günde geldi. Ölçü için shimanonun tablosu var ayağınız tabanın uzunluğunu ölçüp ona göre alablirsiniz. Tam oldu bana.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
@mustc1940 hocam selamlar, bende ilgileniyorum spd ile bir önceki mesajda yazmışsınız fakat bir sorum olacak. Normalde kaç numara giyiyorsunuz ? Sipariş ederken hangi numarayı sipariş ettiniz ? Teşekkürler şimdiden :)

@MBB Normalde 43-44 giyiyorum. Ayak taban uzunluğum 27,5 cm geldi 44 numara aldım tam oldu.

@mustc1940
Tamamdır hocam çok sağolun. Baya iyi oldu bunu duyduğum. Sipariş edersem aklımda olsun :)

• Beğen
Tepkiler: mustc1940
Merhabalar,

Elimde Carraro 224 var, onu satabilsem ya yol bisikleti ya da 410 alacağım. Yol ve 410 arasında hala karar veremiyorum. Yol bisikleti olarak aklımda Sora'lı Carraro 032, Tiagra'lı Mosso veya 105'li Carbon Mosso var. Hem yol hem 410 kullanan biri varsa ve beni yönlendirebilirse çok sevinirim.

Bu arada boyum 1,67. Yol bisikleti için ölçtüğüm değerlerde aşağıda. 410'da hangi kadroyu tercih etmeliyim 44 mü 48 mi?

Dosyalar

• yol kadro.PNG
    yol kadro.PNG
    14,9 KB · Okunma: 24
Yol kullanmadım ama grup turlarında ortaya çıkan durum şudur....her ne kullanırsan kullan asfaltta kullanıyorsan ve birazda hızı seviyorsan ayrıca pekte geçilmeyi sevmiyor ve geride kalıyorsan kesinlikle 410 u unut "yol" al kendine ama arada yüklenip nispeten uzun turlarda yapmaktır niyetim diyorsan kesinlikle 410. karar senin.

@Sarper Uluoluk

@Sarper Uluoluk selamlar. Seçim için önerdiklerinizin amaçları birbirinden farklı. Birinde hızlanırsınız yük taşıyamazsınız, diğerinde yük taşırsanız hızlanamazsınız(bayır aşağı hariç :D ).
410 ile en fazla 68.8km yaptım ilk aldığım zamanlar şuan hiç düşünmüyorum o hız olayını haz vermiyor artık. En fazla bir günde 145km yol katettim yağmura yakalanmasaydım bi 30km daha yolum vardı. Tek sorunu selesi.
Yol bisikletini alırken uzun soluklu turları unutun, yani kamplı yüklü turlardan bahsediyorum. Yoksa forumda 200km üstüne çıkanlar var. Karar sizin saygılar..

@Sarper Uluoluk Yol bisikletim olsun ve yeri geldiğinde tur yapmak istiyorsanız Burley Travoy Urban Bike Trailer (link) düşünebilirsiniz. Yalnız fiyatı biraz tuzlu. Distribütör firma Accell Bisiklet, bu yıl 1300.TL civarında Türkiye pazarında satışa çıkaracaklarını söylemişti. Yol bisikletinizin arkasında bir Sedona 410 olacak.:)

(link)
(link)
Burley-Travoy-RoadBike.jpg

@Asusmune

İkisinden de vazgeçemiyorum aslında sorun orda, imkan olsa ikisini de alacağım :)

Şu an 3-4 yol bisikleti ve Sedona 410 arasında kalmış durumdayım.

@MBB

Diğer arkadaşa da belirttiğim gibi ikisini de arıyorum aslında. Bir de şöyle bir durum var. Hem okuyup hem çalışıyorum, bu tempodan dolayı hafta sonları dışında pek tatilim olmuyor. Sürekli sürat yapabileceğim günlük turlara (yol) ya da şuraya gidelim tur yapmaya şeklinde net planlar yapamadığım için de kararsız kalıyorum. 4-5 günlük turlar yapabilecek olsam o zaman tercihim biraz daha tura kayardı. Ama bir yandan da adalara falan gibi günü birlik yerlere gitmek var. Çok can sıkıcı bu kararsızlık :)

@mhd Marketteki ilanımda bir arkadaşımın tur bisikletini satıyorum.

Ktm life lontano p1 18 pinion

O arkadaşımın geri kalan ekipmanlarını kendime almayı düşünüyorum.

Örnek verdiğiniz gibi bir aparata sahibim aslında :)

Karbon ve 4,5 - 5 kg civarı. IMG_20160131_114151.jpg

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
Geri