Gezinti-Tur bisikleti Trekking
155-165 --> 47 50cm
165- 170 --> 50 52cm
Böyle bir tablo var. Devamını bisiklette uygun boy seçimi yazarak siteden bulabilirsiniz.
@AliMurat başa dönelim...
"44 alırsanız sizin için daha iyi olur. 52 boyu aklınızdan bile geçirmeyin. 48i deneyin ama bacak boyunuz uzun değil ise sorun olacaktır. O yüzden sizin için en iyisi 44cm(bacak boyu uzun ise48tabi)."
@AliMurat 15 yaşındaysan iş değişir tabi, daha uzama ihtimalin var, yine de 48 i deneyerek al. Ayakkabıya benzemez bu seneyede giyersin durumu yok yani
Dun @MBB (Mustafa) ile Ümraniye'de bulustuk. Saolsun beni bahsettigi bisikletciye goturdu, hem Mustafa hem bisikletci cok ilgiyle yardimci oldular. Sari rengini begendigim icin 44 kadroyu denemek zorundaydim. Sizce durus olarak nasil, kadro ve bisiklet bana olmus mu veya sikinti var mi?
Akis olarak uzun uzun kullanamadigim icin Carraro 224'umden cok fazla algilayamadim farki ama uzun ve duz yolda farkedecektir diye tahmin ediyorum.
186 cm boy, 85 cm bacak içi boyu olan biri için 52 mi 56 mı daha uygun sizce? Bana 56 cm daha iyi görünüyor ama bilen biri kafa karışıklığımi giderirse sevinirim.
@ddr
Merhabalar hocam benim boyum 1.88 ic bacak 86 52 kadro kullaniyorum gayet memnunum.Eger iki kadroyu denediniz 52nin daha uygun oldugunu dusunuyosaniz ama 52 de kendinizi cok yatiyo hissettiyseniz seleyi ileri alarak dik durma sorununuzu cozebilirsiniz . 56 yi daha iyi buluyosaniz onu alin ama kadro boyu buyudukce kontrolunuz biraz zorlasir.Sizin ozel olarak 'su sorunu' yasiyo musunuz veya 'su' nasil oluyor dediginiz bisey varsa yardimci olmaya calisirim.
@owl İşin gerçeği şu anda 46 kadro Salcano Ng650 kullanıyorum, Sedona 410 alırken tam bana uygun olmasını istiyorum. O sebeple kafam kurcalandi. Sizde bel, sırt bölgesinde ağrı olmuyor memnun oldugunuza göre. Bir de maksimum kaç km sürdünüz tek gezintinizde, bu sürüsünüzde anatomik bir sıkıntınız oldu mu onu merak ediyorum.
@ddr günaydın. Bende yardımcı olabilirsem ufaktan yazayım. Bagajsız, sadece ufak bi canon çanta ile toplamda 1,5-2 kg ağırlığıyla farklı günlerde 135, 145 ve 125km sürdüğüm oldu. Çantadan dolayı 80km den sonra belde ufak ağrı yaptı daha sonrasında çantayı çıkardığımda ağrı falan olmadı, daha hızlı bi şekilde yoluma devam ettim. Sırtınızda birşey yok ise ve birde kendinizi hazırlarsanız 200km ye yakın pedallayabilirsiniz tabiki yüksüz ve yolun durumu da önemli. El, kol, eklem veya bel ağrısı bende olmadı kolay kolay, sadece Gemlik turundayken sırtımdaki çantadan dolayı bol yokuşlu yollardan geçe geçe belim ufaktan ağrıdı daha sonradan çantayı çıkarınca sorun ortadan kalktı. Bu arada boyum 1.70cm, bacak boyum 73-74cm civarı tam ölçemedim. 48cm olanını kullanıyorum. Boydan dolayı bir problem yaşamadım. 410'un 52cm den büyük bedeni yok diye biliyorum. Stoklarında olan bir bisikletçiyle irtibata geçip denerseniz sizin için daha sağlıklı olacaktır. Sürüş pozisyonu, el kol bacak uzunluğu herkeste farklı olduğundan deneyerek bakmak bizim burada konuşmamızdan daha sağlıklı olacaktır. Size tavsiyem 52cm olan bi arkadaştan veya satıcıdan denemeniz ve sonrasında karar vermeniz. Saygılar..
@MBB Teşekkür ederim ilginiz için. Bazı web sitelerinde 56 kadro stoklarda görünmemesine rağmen sanki böyle bir seçenek de varmış gibi sunulmuş. Ama Sedona'nin kendi web sitesinde seçenekler arasında yok. Tuhaf bir durum.
@ddr Suana kadar cok uzun surusler yapmadim iklimden dolayi maks. 40 km surdum bi gunde daha uzun suruslerde nasil olur bilmiyorum ama sorun yok simdilik.Bir bisikletcide deneyip farki gorerek karar verirseniz sizin icin en iyisi olucaktir.