Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

Sedona 410 2015 modeli ile kiyaslarsak kim olsa 410 biraz daha iyi gibi der. 224'teki amortisörlü maşa cok fark yaratmaz. Ama sen iki bisiklete de binmişin, hangisini sevdiysen onu al. Aynı kalibrede iki model bana göre. Yaklaşık 5 aydır 410 kullanıyorum, hayal ettiğim her şeyi yapabilmeme imkan verdi. Gerekli iyileştirmeleri yapılıp performanslı bir sehir, tur bisikleti oldu. Daha ucuza daha iyisini de alamazdım. 224 hakkında ancak kağıt üzerinde bilgim var.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
Scudo
@h.kozan Benim fikrim tabii ama 410'un görüntü olarak bariz üstünlüğü var.

Bu arada seleyi nerden alacaksınız araştırdınız mı? Sportourer X Race Gel gözüme takıldı. Zoo'lar çok geniş duruyor. Görüntüyü bozar mı diye aklıma takıldı. X Race orijinal seleye daha çok benziyor.

@Hasan Ç. Zoo Gel tur ve gezi amacli o yuzden geniş. Uzun sure bisiklet üzerinde olacak kişi goruntuden evvel rahatına bakar. Senin gibi görüntüye takilip 135 liralik sele almıştım ama rahat, iyi, gelmedi, eski seleyi taktım. Ben seleyi x bir internet sitesinden alacağım, hoşuma gitmezse iade edeceğim. Xc Race olanına bakmadım.

• Beğen
@h.kozan
Hocam bugun merida crossway 20v aldım. aslinda sedona 410 a gonlum kayiyordu ama merida deneyince isler degisti tabi. merida da konforun daha fazla olmasi ve kadronun daha iyi olmasi sebebiyle de 20 v almaya karar verdim. umarim uzmez beni bu bisiklet.

Herkese iyi forumlar. Ön çapraz bağ sakatlığım yüzünden 410 umu uzun süredir kullanamıyorum. Çok özledim gerçekten. Ama kullanmam için gereken zaman dolmadı. Aylardır kenarda duruyor. Aylarca da duracak gibi. Bunun bisiklete bir dezavantaji olur mu?

@h.kozan @Yuppata Lastiklerim geldi ama kendi başıma beceremedim takmayı sanırım yada çok ihtiyatlıyım :) Sibop tarafında hafif bir şişkinlik var gibi yada tam oturmadı bilmiyorum. Neden olabilir?

İç lastiği tekrar taktım düzenli şekilde azaldı ama yine de ufak bir janta tam girmeme durumu var.

@Hasan Ç. Marathon plusların biraz zor takıldığını okudum, gördüm, hatta aratırsan Youtube'de bir videosu var. Adam lastiği sabitleyerek takıyor kenarlardan janta plastik kelepçeyle yardımıyla, öyle zor bir durumda olabilir. Bir de tamamen hava basmadan tekerleklere, lastikleri biraz şişirip iyice janta geçirmeyi dene. Bastığın hava fazla olabilir. Maksimun psi'yi aşarsan da atma yapabilir yanlardan. Bir de bu benim kendi fikrim, benim eski 35'lik lerde janta tam oturmuyordu sanki, tatmin olmamıştım bir türlü.

@asbalasar Bir şey olmaz kardeşim, muhafazalı bir yerde tut yeter. Kullanacağın zaman ayarlarını kontrol edip, kullanmaya başlayabilirsin.

@Yuppata Teşekkür ederim :) Göbeğim çatladı takana kadar sibop kısımları sıkıntı çıkardı. Neyse öğrenmis oldum daha önce yama bile yapmamıştım.

1000 km'de değişmiş oldum lastikleri. Merak edenler icin yazayım. Lastikler hiç patlamadı. Ufak desen deformasyonu bile olmamış.

• Beğen
Tepkiler: Yuppata
@Hasan Ç.

sabah işe giderken ve akşam eve gelirken kullanıcam. günde 20 km falan yol yapıcam. bunun için almak istiyorum.

• Beğen
@Hasan Ç. teşekkür ederim.

son bir sorum daha olacak henüz yeniyim ya kışın bisiklet sürmek zor mudur yaza göre. istanbulda yaşıyorum öyle pek şiddetli yağmur da yağmaz istanbulda.

@leny151180 Çamurluk tak, keyfine bak. kışında bisiklet sürmek çok keyiflidir, yeterki kıyafetlerin uydun ve zeminde çamurlu olmasın.

Arkadaşlar sele boyu nerdeyse en sonda bu şekilde ayaklarım yere değiyor ve rahat kullanabiliyorum bisikleti merak ettiğim sele borusunun bu kadar disarda olması kadronun ufak geldiği anlamına mı geliyor bu ilerde bir sorun teşkil eder mi ?

Screenshot_2017-01-20-21-52-17.jpg

Dosyalar

• Screenshot_2017-01-20-21-52-17.jpg
    Screenshot_2017-01-20-21-52-17.jpg
    139,8 KB · Okunma: 30
Geri