Scudo Sports

Sedona 761 hafifletme çalışması

@BerkEvren 10,5kg mtb/şehir bisikleti benim kulağıma hoş geliyor, yarış olsa almam da orası ayrı :) yarış bakarken 8 kg civarına kasmıştım, 105set, karbon falan:)

Scudo
@polo34 Unutma, yarışlarda kürsü gören Btwin'lerde var (Kimse sevmiyor ya ondan onu örnek verdim), hafta sonu rampalarda bisikleti eliyle iten karbonlularda var :)
Ağırlık kötü bir takıntı. Esas odaklanman gereken noktalardan uzaklaştırmasın seni :harika:

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe ve polo34
@BerkEvren haftada 3 gün sevdiğim sporlar olan bisiklet, halı saha maç ve ağırlık kaldırma ile uğraşıyorum, bu bazen 2 güne düşüyor, bisikleti seviyorum ama hırsım tam onun üzerine kurulu değil şu an ...

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Sahilden ilk tecrübem:) caddede 36 aynakol ruble 11 ile daha rahat 30 yapıyor, bu oranı çeviriyorum ama 48 11 yapınca 31-32 oluyor, fazlasını şu an basamıyorum:) 32 de eğilince oluyor, şimdi dönüş:)

Ben en çok amortisörlü maşa/düz maşa değişimi sonuçlarını merak ediyorum. Onun dışında dağ bisikleti tamamen zevk meselesidir, adamda sonuçta dağ bisikletinden haz alıyorsa başka bir bisiklete binemez.

Eminimki dağ bisikletini çok sevdiği için bunları yapıyordur, yoksa ne diye bu kadar uğraşsın? :)

@mariokaldato
11 kilo çok iddialı bir rakam, üzerinde çok kaliteli ve hafif ekipmanlar olmadan 11 kiloyu görmek neredeyse imkansız. Üzerinde ne var bu aletin? Vites sistemi, gidon boğası vs...

@KitapSever
Kadrosu celik 2.200 gram 96 yapimi joe murray in ozel yaris icin tasarladigi race light serisi . maşa celik oda 1280 gram filan. Ustunde full stx set var 90lardan. Stx gobekli mavic jant seti var. Hafifletmek icin hc bi calisma yapmadim. Duz maşa zaten 2 kilo hafifletiyor en az. Ustundeki lastiklerde super hafif swalbe kojak .

Kadro ciddi derecede hafifmiş, zaten normal alüminyum kadrolar 2200-2300 gram oluyor ortalama. Oldukça iyiymiş ağırlık, demekki 1.5 kiloluk havalı bir maşa koysanız 11.2 kilo süper bir bisiklet olur. :)

@polo34

Benden önce yazan oldu mu bakmadım, ancak yine de belirtmek istedim. Parça değiştirmek her zaman maddi zararı beraberinde getirir. Bisikletinizden çıkan parçalar yok pahasına satılır, kullandığınız yanınıza kazanç olarak kalır diye düşünseniz bile, 2.el de işler farklı ilerler. Kaldı ki çıkan parçaları satıp satamayacağınız belirsizdir. Sıfır olarak alacağınız parçalar ise içinde bulunduğumuz ekonomik durumda size ciddi bir masraf çıkartacaktır.

Bir arkadaşımız yol bisikleti alın demiş, kendisine katılıyorum. Unutmadan, bisikletin hızlanmasını istiyorsanız, önce kendinize yatırım yapın yani daha çok sürüş ve antrenman yaparak kendi performansınızı yukarı çekmeye çalışın. Ondan sonra kademeli olarak mevcut bisikletinizi satar, yol bisikletine geçerek daha mantıklı bir iş yapmış olursunuz. Şahsen mtb'den yol bisikletine geçen birisi olarak ben böyle düşünüyorum.

Hayırlı olsun size tek söyleyeceğim amortisörden düz maşaya geçişde gidon boğazı açısı eskiye nazaran fazla olmalı çünkü açı olarak bisiklet daha öne eğik olacak...

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@KitapSever
Evet hafifletme kafasina girsem bazi degisiklikler ile dahada asagilara cekilebilir ama gerek yok. Arkadasima yine gecen sene bi celik toplamistim
Ustunde 3x9 yeni nesil xt set kullandk. Oda 10.50 .kilo idi agirlik.

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@mariokaldato
3X9 yeni xt set var mı ki hocam? Yoksa xt m770, m771, m772, m776 falan mı yoksa?

@KitapSever
Kadro 95 modeldi , kadroya nazaran yeni kaliyordu demek istedim. M 770 olmasi gerek

@polo34
Konu acilisinda bu soruyu millete sormussunuz ama cevap verilen öneilerde bulunan cevaplara biraz tepki gösterirmis gibi tavriniz var.:(

@KitapSever
Cok idiali dediginiz 11kg cok normal bir agirlik MTB icin neden böyle sasirdiniz ve idiali dediniz anlayamadim.:kötü:

@C.Koc

açı meselesini biraz daha aciklarmisiniz, neden düz masa taktiktan sonra bisikletin önü daha egik oluyor? Gercekten merak ettim bu konuyu.:kötü:

@Murat Cömez ben daha önceden bu değişimi yaptım malum amortisörlü maşalar düz maşalara göre boy olarak daha uzun siz amortisörü çıkartıp düz maşa taktığınızda gidonun yerden yüksekliği en az 3-4 cm düşüyor böylelikle eski sürdüğünüz yani bisikletin orjinal açısı değişiyor bunu engellemek için yeni taktığınız maşa şaft borusu boyunu daha uzun bırakıp ekstra spacer yada açısı daha büyük olan bir gidon boğazı takılmalı ben bir adet spacer ekleyip +-35 derecelik daha kısa bir boğaz takmıştım ama bu kural değil belki 3-4 cm düşük hali ile daha rahat edersiniz...

@C.Koc
Peki masalarda bacak uzunluklari var neden dogru ölcüdeki masayi takmadinizda burada yal´nlis bilgi veriyorsunuz? Lutfen yanlis bilgiler vermeyelim cünkü bu islemi yapacak kisiye zarai olabilir.
Masalarda bacakuzunluklari ve dropout mesafesi vardir ve bu ölcüleri dogru aldiginizda ne açı olarak önü egik olur nede geometrisi degisir. Bu isler öyle ben alide velide düz masa buldum cok ucuz ne olursa olsun bu alayim demeyle olmuyor. Gemiste ben bu degsikligi yaptim demekle bilgi degisim yapmak cok degsik seyler. MAsa bacagi mesela 430mm baslar 500 küsür mm kadar cikar.
Mesela 430 alirsin alcak olur 530mm alirsin yüksek olur. Bunun tabiki bir ölcümü var, her ölcüden birtane alip denemk degilde dogru ölcüyü tespit edip dogrusunu almak en mantiklisi.

@Murat CömezArkadaşın eski maşası en az 80 mm aldığı düz maşa ile ölçsün arasında mesafe boyu çıkacaktır ölçüsüne göre aldıysa sıkıntı yok benimki sadece dip not siz daha iyisini bilirsiniz cetvel var ölçer sonuçta ben başıma gelen olayı yazdım benim bisikletim 28 janttı aldığım maşada 28 janttı ama kısa geldi.Böylece dikkat eder boy farkına ona göre malzeme alır...

@C.Koc
Tamam tamam birsey demedim, arkadasa siz söyleyinde 80mm süspansiyon mesafesi ile bacak boyunu ölcün bunu birde cevtvelle ölcsün kesin dogru ölcüyü bulur. iyi günler kim ne yaparsa yapsin umrumda bile degil.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat CömezNiye kızıyorsunuz ki ? bacak boyuna dikkat ettiyse sorun yok dedim zaten böyle böyle doğruyu bulucağız sanırım hatam bacak boyuna dikkat edip etmediğini sormamak oldu dediğim gibi siz daha iyisini bilirsiniz hatam varsa afola...

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Geri