Scudo Sports

Sedona 761 hafifletme çalışması

@mariokaldato
Sıfır olarak mı aldınız acaba? Sıfır olarak bulabilirsem bende aynı seti almayı düşünüyorum, 3x9 sevdiğim için güncel serilerde kalite sıralamasında son olarak alivio var. Bu arada birkaç tane m770 xt aynakol buldum ama yeni serilerden daha pahalı.

@Murat Cömez Kadroyu ilk gördüğümde giriş seviyesi standart normal bir bisiklet sanmıştım. Ki üzerinde kaliteli parçalar varmış, bugün normal bir çelik kadrolu giriş seviyesi bisiklet 15 kilolarda geziyor...

Scudo
@KitapSever
Hayir ikinci el set olarak aldim komple bi arkadastan .
Bu arada giris seviyesi aluminyum bisikletler 15 kilolardan baslar, celik dediginiz bildigin hurda saçtan dökümdur . cok cok agirdirlar

Kadrom budur
2018-04-02_17-53-15_HDR.jpg

@mariokaldato
Hocam konusunu açtım, bende dikkat çekmeyen ama çok kaliteli ekipmanlara sahip bir bisiklet toplamak istiyorum. Normal olarak fidip yeni bir çelik bisiklet alıp üzerine deore/slx/xt set almak mantıklı mı acaba? Hatta size özelden yazayım açtığım konuyu, tecrübeniz varsa bana tecrübe lazım.

@KitapSever
Yaz bakalim ozelden

@KitapSever
Doğrudur ben 11kg hatta ağır olarak biliyordum meğerse ağır oluyormuş. @mariokaldato arkadaşımız size bu her konuda yardımcı olabilir. Sizin konuyu biraz takip edeyim.

Bana açtığınız konudan link atarmisiniz

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez
Konu hala onaylanmadı ama madem istiyorsunuz konuyu buraya olduğu gibi yazayım.

"""""""Dışarıdan pahalı görünmeyen bir tur bisikleti toplamak istiyorum ama birkaç sorunum var arkadaşlar. Markalar tasarım işinde çok ileri gidince yeni üretilen bisikletler ben buradayım diye bağırmaya başladı.

İlk fikrim eski bir kadro alıp toplamak ama eski kadroların hem furç ölçüleri güncel değil hemde metal yorgunluğu denilen bir gerçek var.

İkinci fikrim ise güncel ve 1 1/8 inçlik bir furç ölçüsüne sahip bir çelik kadrolu bisikleti 'yeni' olarak edinmek.

Aklımdaki sorunlar ise şunlar?
Birinci seçeneğe pek sıcak bakmıyorum ama 2. Seçeneğinde büyük sorunları var. Birincisi güncel bisikletlerde çelik kadrolar genelde en az maaliyetle kalitesi düşürülerek yapılıyor ki buda kaliteden kayıp demek. Hangi fikir daha uygun acaba?

Bu arada amacım iyi bir ekipmana sahip ama pahalı görünmeyen yol bisikleti gidonlu bir tur bisikleti edinmek. Üzerinde yeni set bulabilirsem 3x9 xt veya alt sınır olarak deore parçalar bulunacak. Amaç kimsenin dikkatini çekmesin ve benim işimi görsün yeter."""""

Yeni bir celik kadro edinmek istersen ya surly alicaksin yada Turkiyedeki bir kac kadro uretici arkadaslarimiza kendi olculerine gore yaptiracaksin. Sanirim bi kac bin dolara mal olur
Surly lerde pahali kadrolardir.
Cok karisik bir mesele. Bence V fren uyumlu bir mtb alu kadro bakabilirsin 2010lardan filan scottun, trekin bu tip kadrolarini ikinci elden iyi bi takip ile bulabilirsin

Evet, bu olabilir yazayım bir köşeye. Bu arada konu sahibi arkadaş kusura bakmasın, kendisine mahçup oldum şuan.
Sedonada son durum nedir?

@KitapSever sorun yok, maksat bilgi paylaşımı, ben siparişimi verdim, bekliyorum, bu bisiklet bana yetmiyor dediğim zaman yola geçsem daha iyi olur diye düşünüyorum:) hız 32 olmuş, 48-11 oranında halen düzde dolu ama ben çeviremedim, yani arkadaşların dediği gibi biraz da kendi performansıma bakayım diyorum, yalnız bende bir huy var, gidip alabildiğimin en iyisini alırım, öyle kalk git yol al demek kolay değil, illa karbon 105 8 kg civarı:)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@KitapSever
Biz en iyisi linki takip edelim, konumuza bütçenize belirtirseniz iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@polo34 Beklemedeyim, en çok maşa değişimini merak ediyorum. Geçenlerde bende maşayı değiştirdim, olumlu ve olumsuz birçok garip durumlar yaşadım.

@KitapSever bende zaten maşa yükseltme şu an var, tek tip mtb karbon maşa satıyor tüm satıcılar.

Sizde ne problemleri oldu?

@Murat Cömez
Aslında şuanda tam anlamıyla toplu bir bütçeye sahip değilim ama 1100-1200 TL kadro seti ve birkaç tane daha kaliteli parçalara ayırıp birkaç hafta sonra ise 2000-2100 TL daha ekleyerek her yola giden ve deore/slx/xt karışımı bir bisiklet toplamak istiyorum. Bu arada kadro olarak mağazadan gidip btwin rockrider 300 alıp sıfır kadronun üzerine iyi parçalar toplayayım dedim ama kadro çok çok çok kötü bir kaliteye sahipti.

@polo34
Bende 60 milimetre bir maşa vardı ve 100-120 milimetre olması kazım tam hatırlamıyorum bir maşa taktım kilitsiz olanından. Hassasiyet olarak çok çok iyi oldu ama eski maşam çok sertti ama yeni maşam çok yumuşak ve kilitsiz olduğu için düz yolda bile gücümü emiyor hissedebiliyorum. Zaten yeni toplamayı düşündüğüm bisiklette amortisörlü maşa kullanmayı düşünmüyorum.

@KitapSever sedonanın 17 inch karbon kadrosu 1200 tl falan olmalı, indirimde şu an, 1500 gr falandı, araştırırsınız, o boy size oluyorsa alabilirsiniz.

@KitapSever dağ bisikletini seviyor demişsin, evet sedona761 kadroyu seviyorum:) ayrılmak kolay değil, 10 sene oldu, halen gıcır gıcır...

@Murat Cömez cevap verenlere, yorum yapanlara olumsuz bir tepkim yok, konu tartışılsın diye açtım, belki aliexpress karbonlarından tecrübesi olan vardır diye de açtım ama ilk ben olucam galiba:)

@Erdal Yılmaz benimkisi kumar, yakın arkadaşım Alplerde yarışmış biri, şu an Fransa da yarışıyor, illa karbon 105 diyor, bana 4000-5000 verdirecek, şimdi 700 tl harcadım, belki diyorum ya tutarsa:) aslında hidrolik diske girmeyeydim en az 1 kg kardaydım:( bir de uygun v fren jant seti ile 1.5kg daha şu an 14 kg dan düşüktüm, o bir hataydı, her şey ucuza bulduğum sıfır xt jant takımları yüzünden oldu.

@polo34

İlk değilsiniz ama inşallah bir şey olmadan son olursunuz.

Son olarak karbon 105 derken shimano 105 setimi karbon olarak önerdi Fransa'daki yarış koşturan arkadaşınız?

@Murat Cömez evet 105 set en az olmalı diyor, karbon da favorisi... Bakarsınız aliexpress zımbırtıları iyi çıkar, herkes alır, yüzlerce satılmış, bizde yaygın değil galiba...

@Murat Cömez yok, 105 setli karbon bisikletten bahsediyor sanırım.
@polo34 bu arada 40lı rubleyi 11-28/32 slx seviyesiyle değiştirirseniz hem vites geçişlerinde büyük fark olur, hem 150 gram kadar ağırlık farkı yaratır. Tam tersi geçişi yapmış biri olarak çatır çatır vites geçişi yapmayı özlemedim desem yalan olur.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@Mustafa Zeybek 11-40 sunrace bana güven veriyor, yokuşlarda sıfır sıkıntı, hatta geçen 11-40 shimano sram mtb için varsa ona bakayım dedim, göremedim, öncesinde 11-32 deore vardı, o da çıkarıyordu ama bu farklı, geçen 25 kg oldu bisiklet çantalarla falan, yine gayet güzel çok dik yokuşu çıkardı, kelebek gidondan vazgeçmem zor olacak, yokuşta çok keyif veriyordu.

Hafif ve cevik bir mtb isterseniz düz maşali mtb oneririm. Son yilllarda cok yayginlastilar zaten. Ozellikle bike packing turculari bunlari cok tercih ediyorlar.
Goggle " light mtb " yazdim bu cikti. 7 kiloymus
1b2922712b57abc5611dd3ce0c04eddd.0.jpeg

Geri