Scudo Sports

Sedona Kullanıcıları Kulübü

IMG_20160605_155351.jpg Ben de araniza Sedona İstanbul (2015 model) ile katıldım.bisikleti bugün eskişehir Muratoğlu bisikletten 2400'e aldım. merida speeder 300, lapierre urban fitness 400 modelleri arasından bu modelde karar kıldım.inşallah pişman olmam.

• Beğen
Tepkiler: mehmet gumus
Scudo
slm arkadaşlar. bende yeni başladım sedona 350 2016 aldım ve gayet memlunum...

Dostlar Sedona 750 ile aranıza katılmış bulunmaktayım. :)

image.jpg

• Beğen
Tepkiler: hhakanccelik
@GencBisikletli hem arada çok fiyat farkı var hemde ikisi farklı tarz bisiklet.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar Sedona 330 almayı düşünüyorum, kullanan var mı?

Arkadaşlar tekerleri falan deyiştirdim.Zırhlı lastik taktırdım.Bu bisiklet işimi görür mü? Daha eksiğim çok römork falan alıcam

Niye olmasın? :) En önemlisi lastik patlamaları, onu halletmişsiniz. Birkaç yedek iç lastik ve tam bir ayar ile yola çıkılabilir. Önemli olan sizin inancınız. İlla 3000 dolarlık tur bisikleti almanız gerekmiyor. Güzel bir tur yaparsınız inşallah, insanlarda ekonomik bisikletlerle tura çıkılabileceğii görür (Bu arada daha ucuz ve üstüne üstlük ağır amortisörlü dağ bisikletiyle tura çıkan 1-2 içerik hatırlıyorum.)

Malesef yapmadım, Türkiye turu da baya iddialı bir tur. :) Hadi Marmara turu, Ege turu tamam(ki bunlar da oldukça zor) ama 7 bölgeyi dolaşmak, Güney Doğu Anadolu'nun zor iklim ve dik yol şartlarında sürmek filan baya zor. İnsanı da zor.

Şehirler arası tur bile inanılmaz zorlayıcı oluyor. Tecrübenizi bilemiyorum ama kendi açımdan kısa turlarda tahammülsüz oluyorum. Tur işi en başta sabır işi. Benim gördüğüm uzun mesafe turunda bisikletten öte en büyük problem kalacak yer ve temel ihtiyaçlar oluyor. En yüksek ve olası ihtimal lastiğiniz patlar. Ardından vites/fren dış kablo atabilir. Kaza filan nazar değmesin yapmadığınız sürece diğer kısımlarda sorun çıkmaz diye düşünmekteyim. Bir de pahalı bisikletin sorunu, onu da korumak zorunda olmanız. En azından kafanız rahat olur.

Yapılır yapılmasına ama tecrübeniz yoksa kısa turlar yaparak deneyim kazanın derim.
Yok direkt olarak Türkiye turu yapacağım diyorsanız da yoğun yerleşim yerlerinin olduğu coğrafyadan başlangıç yapın.
Sıkıntılı durumlar ya da teknik aksaklıklar olursa tamir vb işler için yer bulmak kolaylaşır o arada da siz de deneyim kazanırsınız. Mesela Batı Karadeniz başlangıcı ve Marmara Bölgesi fena olmaz,
oradan Ege sahil boyu sizi tam da tur bisikletçisi yapar.
Sonra Akdeniz ve devamında Güneydoğu ve Doğu Anadolu derken Doğu karadeniz ve sırasıyla Orta Karadeniz, sonra güneye İç Anadolu ve Ankara.

Sanırım deneyim kazandırarak kademe kademe size güzel bir tur yaptıracak güzergah olur.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
forumdan tanıdığım ankarada benim evimide şereflendirmiş Engin kardeşim var. kendisi istanbuldan çıkıp erzincana (birinci turu);
sonra beni ziyaret ettiği ve tanışmamıza vesile olan turu yine istanbuldan bilecik ankara üzerinden çorum sivas erzincan tunceli van ve siirt olacak şekilde ve tren ile ankaraya dönüp istanbula kavuştuğu ikinci turu ve bu sene karadeniz kıyı turu yaptı. bu yazıyı okursa umarım size ve bize yardımcı olur.

turda motivasyon, bana izlettiği kısa videolardan özellikle kendisiyle barışık olması diyebilirim. inat ve sebat. güzel insanlarla tanıştığı gibi ülkemizin gerçek insanları ile de tanışmış. tur için son güzel havalar. son 1 ay diyebilirim bilhassa ege ve akdenize doğru olursa.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
yapılır tabii ki, niye yapılmasın? millet bisan ile avrupayı dolaşıyor.

• Beğen
Tepkiler: bisiklethobimiz
@StevenDiaz07 yapabilirsiniz web sayfamda (link) da Sensiz 5 yıl bölümünde 53 günde 15 şehir 100 e yakın ilçe 2650 km. Pedal çevirme sarp kapıkule Çanakkale Izmir turu gezisi günde ortalama 50 km. resim videolar takip edebilirsiniz IMG_20160816_111354.jpg

Arkadaslar, 2007 de babam 26" bisan pragma aldi. Yillardir severek kullandim ama artik degistirmek istiyorum. Bisiklete acimasiz davranan biri degilim ama kaldirimlara girerken onunu kaldirip arka tekeri carptirarak cikiyorum ( maximum 15km/h ile yaparim). Diger turlu daga cikip asagi sallanirim. Downhill olarak dusunmeyin bozuk yollardan asagi sallaniyorum. Bazende ormanlik alanlara giriyorum. Kisin bisiklet fiyatlari dusuyomus benimde o zamana kadar para biriktirmem zor ama belki babam yardim eder. Butcem 2017 haziranda 1500 TL civarinda olacak. Daha ustu cok zor. Ben sedona 910'u begendim. Bu bisikletin kadrosu ne kadar saglam, onerir misiniz ayrica fiyatina deger mi? Sizinde HIDROLIK FREN onerebileceginiz bisiklet varsa soylerseniz sevinirim.
Boy: 1.90
29 jant ve hd istiyorum

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161010/b49d3f06aa9604633518fbaae422b30c.jpg Bende 2015 sedona 720 kullanıcısıyım.

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri