Scudo Sports

Segment kovalamanın artıları ve eksileri

ÇaNakkaLeRuHu

Forum Bağımlısı
Tepki
5.487
İsim
MuHammeT
Bisiklet
Merida
Aramızda strava yada diğer programlarda segment kovalayan, sürekli takip eden arkadaşlar var mı ? İlgili segment de ilk üçe girmek yada birinci olmak için yaşayan bunun için yiyip içenler geceleri bunu düşünmekten uykusu kaçanlar var mı ?
Ben şahsen bunun bir noktada ateşleyici olduğunu düşünüyorum. Motivasyon için bir araç ve amaç olabilir. Ama fazla takmakta sıkıntı verir heralde.
Ayrıca bu segmentler ne derece doğru ? Reel hızlar mı ? Gerçek koşular mı ? Bunları nerden anlarız ?
Mesela geçen bakayım dedim üç noktada birinci olmuşum hergün işe gidip geldiğim güzergahta. Bunu gördüğümde gerçekten mutlu oldum. Ama hala nasıl oldum onu bilmiyorum :p Resimleri aşağıya ekliyorum. Sizlerinde görüşlerini ve varsa derecelerini burdan paylaşmanızı beklerim. İyi pedallar.

1.PNG
2.PNG
3.PNG

Scudo
Segmentlerde birincilik veya ilk sıralar genelde yol bisikletçilerinin oluyor. Eğer yol kullanmıyorsanız sonuçlar muhtemelen hatalı.
Özellikle son fotodaki segmette ciddi bir hata var gibi.

Mesela ben segment sonuçarında hile olup olmadığını ilk 5 veya ilk 10 'un sonuçlarına bakarak anlayabiliyorum. Eğer ciddi bisikletçileri çok büyük farkla geçip birinci olan biri varsa kesinlikle hileli bir sonuç diyorum. Mesela bakıyorsun ilk 5'te sonuçlar

1- 2,04
2- 3,17
3- 3,20
4- 3,46
5- 3,47

şu durumda bence ilk sıradaki kesinlikle motor veya araba kullanarak yapmıştır bu dereceyi. Benim kendimi parçalayarak yaptığım derecenin yarısı zamanda yapıyorsa biri, o biri hile yapıyordur, işte bu kadar basit. Bunu yapan çok görmüyorum ama yapanlar var.

Bu arada ben de kendimi iyi hissediyorsam, segmente gelince basıyorum. Eğlenceli ve motive eden bir iş.

@07yusuf

Yola çevrilmiş Cyclocross kullanıyorum. :) Şu ana kadar da arabada strava açmadım. :D Nasıl yaptım gerçekten bilmiyorum ama o noktalarda iniş noktaları olduğu için ALLAH(C.C.) ne verdi ise yapıştırıyorum bundan eminim. Ama o birincilikler nasıl oldu ondan emin değilim. :koptum:

@ÇaNakkaLeRuHu
Sizin için söylemedim. Strava bazen kendisi de hata yapabiliyor. Ama sırf birinci olmak için motorla sürenler de var yani bu da bir gerçek. Bir de dikkat edin son segmentte diğerlerinin dereceleri birbirine yakınken, siz 38 saniye birden fark yapmış görünüyorsunuz. Bu pek normal değil.

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@07yusuf

Aynen takılmışta olabilir. Ben kendim de o hızlara çıkabildiğimi sanmıyorum açıkçası. Enteresan geldi o yüzden konu açtım. O an acaba bir patlama mı yaşadım bilmiyorum :komik:

@ÇaNakkaLeRuHu 3-5 km zıplama yapıyor bende strava arada sırada, kesin sonuç için powermeter şart onlarda neredeyse ortalama bir bisiklet fiyatına.

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@Saru

Tabi o powermetre yanına birde Garmin edge 520 olmazsa olmaz sanırsam. Oldumu sana 2.500 TL. civarı. :D Bu yaştan sonra olimpiyat mı kazanacağız :p

• Beğen
Tepkiler: Saru
Sevmediğim, samimiyetsiz bulduğum davranışlar bunlar @ÇaNakkaLeRuHu

Madem ciddi anlamda, bunları bize yutturup yutturamayacağınızı deniyorsunuz, cevabım net: Yutturamazsınız malesef

Birinci olduğunuz segment grafiğinin hemen altına, o segmentte ikinci olan kişinin grafiğini koyacağım. Kabak gibi ortada aslında herşey, maksimum hızınızdan da belli de neyse. Sadece grafiklere bakın, grafiklerin iniş-çıkışlarına ve istikrarlarına bakın yeter:

1. Segment : Kuyucular Kavşağı - Arnavutköy Devlt. Hast. - 5nk

Sizin grafiğiniz:
n1.png

İkincinin grafiği :
n2.png

2. Segment : Fenertepe Orman Sprint

Sizin grafiğiniz:
n3.png

İkincinin grafiği :
n4.png

%-2 eğimde 102 km/h hızı 1 dakika korumanızdan bahsetmiyorum bile :snzdglsn:

@Serkan Mıstınoğlu

Tebrikler @Serkan Mıstınoğlu çözmüşsünüz olayı. Madalya da istermisiniz ? Sizin sevdiğiniz şekilde davranamadığım içinde çok müteessirim. Ne yapayım şimdi ? Özür felan mı dileyiyim ? Ben bunu size yuttursam ne yutturmasam ne ? Ciddi anlamda yuttunuz sanmıştım ama yutmamışsınız yav tüh bir dahakine daha iyisini yapmayı denerim. Maksat muhabbet olsun. Gırgır şamata olsun diye açtık bir konu. O hızları yapamayacağım bu yaşta zaten belli bir şey. Ama hata bende tabi hatasız doğrucu Davutların olduğu bir forumda gırgır şamata abes tabi. Pardon...

@ÇaNakkaLeRuHu

@ÇaNakkaLeRuHu

1 saat arayla yazdıklarınız gerçekten çok ama çok kötü, talihsiz. Söyleyecek söz bulamıyorum ve üzgünüm. O segmentlerde gerçekten başarı elde edebilmek için uğraşan, erken yatan, erken kalkan, beslenmesine özen gösteren, bir antrenman programı yapıp takip eden, ter döken, jel alan,tonik alan (yani masraf yapan) çok fazla bisikletçi var.
(Onlara)Yaptığınız saygısızlık yetmezmiş gibi, bir de yakalanınca takındığınız tavır yazık kere yazık. Çok yazık, yazıklar olsun size.

@Serkan Mıstınoğlu

Siz üzülmeye devam edin o zaman Serkan bey. Ben kimseye saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Ben kendi yaptığımı ironik olarak zaten ti ye aldım. Okuyanlar anladı ve benimle birlikte eğlencelerine devam ettiler. Yakalanınca tavır takınmışım felan sizin amacınız nedir bu forumda ? Açık bulup gol atmak mı ? Ayrıca kelimelerinize dikkat edin. Size yazıklar olsun... Terbiyesizliğin lüzumu yok. Çokta zoruna gitti ise sil konuyu olsun bitsin. Neyin peşindesiniz anlamıyorum ki ?

• Beğen
Tepkiler: seomam
Konuyu sildirme çabanızı anlıyorum ama silinmeyecek.
Böyle birşeyi madem yaptınız, üstüne üstlük başlık açtınız, yakalandığınızda göreceğiniz tepkilere de hazırlıklı olmanız gerekirdi.

Bir birey olarak, bir insan olarak size bu davranışı yakıştıramamamın yanında, sizinle aynı sporu yapmaktan gerçekten utandım. Terbiyeyle ilgili tespiti okurlar yapacaktır, şüpheniz olmasın.

@ÇaNakkaLeRuHu

:acpsnr::acpsnr::acpsnr:

@Serkan Mıstınoğlu

Akşam sekiz haberlerine de verde millete malzeme çıksın.

@07yusuf

" Mesela geçen bakayım dedim üç noktada birinci olmuşum hergün işe gidip geldiğim güzergahta. Bunu gördüğümde gerçekten mutlu oldum. Ama hala nasıl oldum onu bilmiyorum :p " Bu yazdığım yazıdan ne anlıyorsunuz siz. Benim derecemden değil bu derecenin nasıl olduğundan bahsediyoruz. Program hatası mı ? Yada başka bir şey mi onunla ilgili. Ben bu dereceyi yaptığımı iddia mı etmişim bu yazıda. Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ? Bu alıntı bir diğer mesajınmdan " Ama o birincilikler nasıl oldu ondan emin değilim. :koptum: " burda da yaptığımı ti ye alıyorum. Sizin algılarınız nasıl çalışıyor onu bilmiyorum. Bakın şekil a burda da bir iddia yok bir diğer mesaj yine kendimi ti ye alıyorum. " Aynen takılmışta olabilir. Ben kendim de o hızlara çıkabildiğimi sanmıyorum açıkçası. Enteresan geldi o yüzden konu açtım. O an acaba bir patlama mı yaşadım bilmiyorum :komik: " Tekrar tekrar okuyun belki anlarsınız.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Aslında konunun fake olduğunu almak için grafiklere bakmaya bile gerek yok
Aynı segmentlerde Ali demir, adonis, ensar gibi haftalık 500 km ortalama süren arkadaşlar var
Bu adamların olduğu yerde birici ikinciliğı bırak yanlarına yaklaşmak bile zor

Geri