Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Segment kovalamanın artıları ve eksileri

Scudo
Bilmediğimden soruyorum..
Dereceye girenler ödül filan mı alıyor?
Strava denilen şey,cep telefonu uygulaması mı?
İnternet üzerinden bisikletle yarış mı yapılıyor?

Strava bir uygulama olup telefonlara yükleniyor. Belirli segmentler var burada zamana karşı derecelendirme oluyor. O segmentin birincisine de bu dağın kralı unvanı veriliyor. Maddi bir ödül yok . Güzel bir uygulama.

@Kayacik sağolasın..
Bir telefon uygulamasında birinci olmak veya dereceye girmek için,insanların adeta profesyonel gibi davranmalarının nedeni nedir?
Bu uygulama,insanlara bir çeşit motivasyon mu sağlıyor?

Burada sadece diğer atletlerle değil kendinle de yarışıyorsun. Kişisel rekor, en iyi ikinci zaman vs gibi. Sanırım rekabet içgüdüsel ve bu yüzden popüler.
Ayrıca gps sistemi var. Nerden nereye kaç km ve nerede hangi hızla geçmişsin ve eğim ne kadar gibi bir çok faydalı özelliği de var

Ya ne alakası var insan bilmediği için sormuş olamaz mı bu kadar saldırgan olmanın ne manası var yani. Ben de ilk zamanlar eski telefonumla 60kmh hız yapabildiğimi sanıyodum anlık olarak, sonra düşüyo sanıyodum. Meğer öyle değilmiş durum.
Verdiğiniz tepkilerden de belli kendinizin esasen segment olayını probleme çevirdiği...
Vatandaş gayet de güzel başlık açmış. Ego problemi olmadığı da belli. Saldırmanın bi manası yok. Çok yazık forumun kalitesi esas bişeyler öğrenmek insanlara saldırınca düşüyo.

@fthgzl79

İnsanlık içgüdüsünden gelen bir şey. Her zaman insan ( çoğu insan ) yaptığı şeyde birinci olmak ister. Strava'da bunu iyi kullanıp böyle segmentler açma izni vermiş kullanıcılara ve kullanıcılar da burada yarışıyorlar birbirleriyle. Bazı kullanıcıların abartıya kaçtığını bende düşünüyorum mesela hayatlarını sadece KOM almaya odaklamış bisikletçileri anlamıyorum,farkında olmadan malum sistemin oyuncağı oluyorlar.

@Kayacik @Tolga Çelebi sağolun,anladım..Benim gibi bilmeyen arkadaşlar içinde iyi oldu bu yazdıklarınız..Ben biraz da konuyu açan arkadaşa yüklenmişler de,o yüzden öğrenmek istedim bu mevzuyu..Yani tamamen motivasyon amaçlı bir uygulama..Ne para,ne kariyer..Hiçbir şey yok..Çokta önemli bir konu değil yani..Bu kadar basit bir konu için,bu konuyu açan arkadaşa yüklenilmesi doğru mu?
Birinci olsan ne olur,sonuncu olsan ne olur?Zaten hatalı verilerden bahsediliyor..Bir kere hatalı bir veri varsa ortada,bu sıralama tamamen anlamsız olur..

@fthgzl79 bisiklet bir hobi ve spor. Kimse bisiklet surerek para ve kariyer elde etmiyor. Segmentler amatör sporcular için bir motive aracı ve derece almak da insanı mutlu eden bir olgu. Araba , motor vs ile gelip stravayi açıp bisiklet sürmeden derece almayı, bir başkasının mutluluğunu gasp etmek olarak görüyorum ki, böyle bir eylem ovulmeyi değil kinanmayi gerektirir.

yakında strava Türkiye'den girişleri engelliyormuş bir de :)

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Oldukça yersiz bir atışmaya dönmüş. Konuyu açan arkadaşın "1.olmuşum ama ben performans yaptığımı sanmıyorum, bu program ne kadar güvenilir" temalı mesajı, dönüp dolaşmış yutturmalara, yalancılıklara falan dönmüş. Gereksiz.

Ben de yeni başlayanlar grubundayım şuan, deniyorum bu programları şu sıralar. RunStatic oldukça sade ve stabil geldi, ama üst seviyede hep Strava kullanıldığını görüyorum. Denemem gerek. Ama RunStatic'te de sık olmasa bile aynı problem mevcut. Anlık GPS kayıpları sanki 70-80km hız yapmışsın gibi data alıyor.

Bu forumun trollerden temizlenmesi gorevi adminlerin olmasi gerekirken ne yazik ki adminler de konulari trollemeye baslamis. Canakkaleruhu'nun en bastan beri belli ironi yaptigi anlayip etmeden sert bir sekilde cikismanin anlami yok. Ayrica adminin hicbir konuda bu kadar sert ciktigini gormedim. Ne absurd ne hakaretler iceren konular acildi bu forumda. Ayni hassasiyeti umarim oralarda da gosterir.

Iyi kötü çoğu kişi kendini biliyor. Bu yüzden Batuhan arkadaşımız da bu durumu sorguluyor. Nasıl böyle 1.oldugunu anlamaya çalışıyor. Strava kullanmıyorum. Ama bazen hatalı veri kaydettigini okumuştum. Runstatic de bir yada iki defa başıma geldi. Binalarin arasinda GPS sinyalini okumakta zorlanıyor .

@yusufgs3625
ne alakası var. bu konu ironi yapılacak bir konu değil.
ciddi ciddi açılmış ve üzerinde konuşulan bir konuydu. ta ki admin sahtekarlığı belgeleyene kadar.
ki ben de ilk mesajlarda şüpheli yaklaştığımı belirtmiştim.

strava segmentleri konusu basit bir konu değil.
ben mesela dünkü sürüşümde daha önceki pr derecemi geçmek için yine bütün gücümle bastım ama yine eski pr derecemle birebir aynı derece çıktı. 1 saniye bile geliştirmiş olsam bu beni mutlu ederdi.

hal böyleyken, yani insanlar bu segmentlere özenle yaklaşırken, gelip de araba veya motorla birincilik almak çok çirkin.

---- bu arada stravanın hatalı veri kaydetmesi olayı o kadar da yaygın değil. binde bir denk gelirse o yani... sürekli hata veriyormuş gibi konuşulmasın.

@07yusuf evet, bahsettiğin davranış hoş olmayabilir, hepimiz hemfikiriz.

Ama nasıl ilk mesajdaki arkadaşın, basit bi gps hatasına yakalanmadığını, bu konuyu bile bile motorsikletle parkuru tamamladığını iddia edebiliriz ki? Yapmadım diyor. Konu hassas olabilir, ama kişi suçlamak için yanlış bir konu burası sanki.

Strava'da yer alan Flag özelliğini kullanarak, bu tarz şikayetçi olduğunuz aktiviteleri bildirebilirsiniz. Bu sayede yanlış veya hatalı olan segment bildirimi Strava'ya iletilmiş olur.

Ayrıntılı bilgi için;

(link)

@hakankcksrklk
otogar - bosna arasına bir bakın neler var neler :)

• Beğen
Tepkiler: hakankcksrklk
@Erdal Yılmaz

Erdal arkadaşımın belirttiği hususa ek olarak;
Strava, kullanıcılarının tehlikeli olarak nitelendirdiği segmentleri gizleyebiliyor.Bunu "Hidden Segments" olarak tanımlıyor ve kullanıcıların o segmentlerde yapmış oldukları dereceleri göremiyorsunuz.
Strava segmentleri her ne kadar motive edici olsa da birçok segment yolun veya ortam şartlarının yapısı itibarıyla oldukça tehlikeli.Birkaç saniye daha iyi bir derece yapmak uğruna pek çok bisikletinin yoğun trafikte ve üstelik %-12'lik eğimlerde refüje neredeyse karış mesafesinde 60-70 km/h hızlarda iniş yaptıklarına şahit oldum.Kişisel kanaatim hiçbir KOM'un insan hayatından daha önemli olmadığı yönündedir.Bilinmelidir ki bu forumu kullanan pek çok kullanıcı amatör olarak bisiklete binmektedir ve er veya geç alınan o KOM'lar bir gün birileri tarafından geçilecektir.Pek çoğumuzun bildiği üzere İstanbul'da kırılması mümkün olmayacağı düşünülen bazı segmentlerdeki birkaç KOM, 2 yıl önceki Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun rotasının o segmentlerden geçmesiyle tarih olmuştur.Kendi adıma konuşacak olursam Kartepe'nin az bilinen inişlerinden olan Suadiye inişindeki bazı segmentleri ilk onda olmama rağmen tehlikeli oldukları için iptal ettirdim.
Bunu Strava'ya yaptırabilmeniz için şöyle bir yol izlemeniz gerekiyor:
a) Öncelikle Strava'ya masaüstü bilgisayardan girmelisiniz.Mobil menüde bu özellik çıkmıyor.
b) Tehlikeli olduğunu düşündüğünüz segmente tıkladıktan sonra "view full leaderboard" sekmesine tıklıyorsunuz.
c) Açılan pencerede sağ taraftaki "Actions" butonuna tıklıyor ve alt menüden "flag" düğmesine basıyorsunuz.
d) İşte bu sayfada Erdal arkadaşımızın bağlantısını paylaştığı "flag" seçeneğinin gelişmiş bir sayfasına ulaşıyorsunuz.Burada gizlenmesini istediğiniz segment için pek çok seçenek mevcut (Yanlış GPS ölçümü,hatalı zaman,yoğun ve tehlikeli araç trafiği,yol çalışması,tehlikeli be keskin virajlı inişler,özel mülk sınırlarından geçiş,yaya yolundan geçiş,uygun olmayan segment isimlendirmesi,vb.)
Bu seçeneklerin hemen altında "Additional detail" yazan boş bir kutucuk göreceksiniz.Burayailave etmek istediğiniz hususları da belirtip Strava'ya gönderdiğinizde bütün bu nedenler inceleniyor ve uygun görüldüğü anda segment gizleniyor.
20170811_131358.jpg

Geri