@Erdal Yılmaz
Erdal arkadaşımın belirttiği hususa ek olarak;
Strava, kullanıcılarının tehlikeli olarak nitelendirdiği segmentleri gizleyebiliyor.Bunu "Hidden Segments" olarak tanımlıyor ve kullanıcıların o segmentlerde yapmış oldukları dereceleri göremiyorsunuz.
Strava segmentleri her ne kadar motive edici olsa da birçok segment yolun veya ortam şartlarının yapısı itibarıyla oldukça tehlikeli.Birkaç saniye daha iyi bir derece yapmak uğruna pek çok bisikletinin yoğun trafikte ve üstelik %-12'lik eğimlerde refüje neredeyse karış mesafesinde 60-70 km/h hızlarda iniş yaptıklarına şahit oldum.Kişisel kanaatim hiçbir KOM'un insan hayatından daha önemli olmadığı yönündedir.Bilinmelidir ki bu forumu kullanan pek çok kullanıcı amatör olarak bisiklete binmektedir ve er veya geç alınan o KOM'lar bir gün birileri tarafından geçilecektir.Pek çoğumuzun bildiği üzere İstanbul'da kırılması mümkün olmayacağı düşünülen bazı segmentlerdeki birkaç KOM, 2 yıl önceki Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun rotasının o segmentlerden geçmesiyle tarih olmuştur.Kendi adıma konuşacak olursam Kartepe'nin az bilinen inişlerinden olan Suadiye inişindeki bazı segmentleri ilk onda olmama rağmen tehlikeli oldukları için iptal ettirdim.
Bunu Strava'ya yaptırabilmeniz için şöyle bir yol izlemeniz gerekiyor:
a) Öncelikle Strava'ya masaüstü bilgisayardan girmelisiniz.Mobil menüde bu özellik çıkmıyor.
b) Tehlikeli olduğunu düşündüğünüz segmente tıkladıktan sonra "view full leaderboard" sekmesine tıklıyorsunuz.
c) Açılan pencerede sağ taraftaki "Actions" butonuna tıklıyor ve alt menüden "flag" düğmesine basıyorsunuz.
d) İşte bu sayfada Erdal arkadaşımızın bağlantısını paylaştığı "flag" seçeneğinin gelişmiş bir sayfasına ulaşıyorsunuz.Burada gizlenmesini istediğiniz segment için pek çok seçenek mevcut (Yanlış GPS ölçümü,hatalı zaman,yoğun ve tehlikeli araç trafiği,yol çalışması,tehlikeli be keskin virajlı inişler,özel mülk sınırlarından geçiş,yaya yolundan geçiş,uygun olmayan segment isimlendirmesi,vb.)
Bu seçeneklerin hemen altında "Additional detail" yazan boş bir kutucuk göreceksiniz.Burayailave etmek istediğiniz hususları da belirtip Strava'ya gönderdiğinizde bütün bu nedenler inceleniyor ve uygun görüldüğü anda segment gizleniyor.