Scudo Sports

Şehir içinde bisiklet taytı giyme

Ne demek tayt giyelim mi? Pakistan'da mı yaşıyoruz yahu? :)

Toplumun paşa keyfine göre yaşasaydık Afganistan'dan pek bir farkımız kalmazdı kanımca! Hem toplum da kim oluyormuş? Spor diye bir futbolu bellemişler, bir Yozgat türküsünde de söylendiği gibi ''dersini almış da ediyor ezber''. Haftada bir halı sahaya maça gidip ona buna dalaşıp stres atıp spor yaptım zanneden bir toplum benim spor yaparken ne giyeceğime karar verme salahiyetine sahip değildir ve hiçbir zaman da bu salahiyete sahip olamaz.

Scudo
tayt şart mıdır?? değildir... bugün 10 km civarı pedalladım... amacım zaten laylaylomdu... giydim eşofmanımı, paça bandımı taktım çıktım...
bazen bu rahat geliyor, bazen tayt... bazen yanları cepli mepli olan pantolon, bazen şort giyiyorum... kısa şort rahat olmuyor ama, yukarı toplanıyor, rahatsız ediyor, şort için bermuda boy iyi...

amaa... tayt rahat bir kıyafettir, son derece de pratiktir, az yer kaplar, taşıması kolaydır... paçası oraya buraya takılmaz... kısa da olsa yukarı kaymaz... kaygandır, sinek tutmaz :p amacına göre farklı kumaşlardan yapılır, ter tutmaz, çabuk kurur... koşarken giyilir, bisiklete binerken giyilir... baletler giyer, ata binenler giyer... kışın yünlüsünü giyeriz, yazın incesini, günlük hayatımıza kendine has bir şıklık katar... kısacası, severiz kendisini, tavsiye ederiz :)

yani, canınız ne istiyorsa, o sürüşte amacınız ne ise, hangisi rahat ve pratik geliyorsa ona göre giyinin, çok da düşünmeyin, böyle basit konular için aklınızı yormayın ki, daha önemli şeyleri düşünmeye hali, zamanı, mecali kalsın ;)

giyilebilir neden giyilmesin. taytlı bisikletçiler profesyonel gözüküyor. trafikde daha fazla saygı görebilirsin

• Beğen
Tepkiler: Berke
Burada ufak bir parantez açmak gerekebilir. İdeal kilosuna yakın sürücüler için tayt gerekli olduğu kadar estetik de görünüyor.
Ancak kilo fazlası bulunan sürücüler için görüntü iç karartıcı olabiliyor. Kilolu sürücülerin başlarda eşofman, şort altına giymesi göz zevki adına daha iyi gibi.

Arkadaslar şu iç çamaşırı hakkında düşünceniz nedir? Sort, eşofman vs. Altında is görür mu?
(link)

@angrist

Bildiğimiz boxer gibi duruyor. Spor yapanlar için illaki faydası olmalıdır. Ama popo sele ilişkisinde pedli olması gerekmekte.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@serkan akta yahu ben her turlu bisiklet forması altı ustu ıle kaskı nı çıkarıp tabı kıyafetle gırdım marketede avmyede kask ıle bakışlar farklı bısıklet sortu ıle farklı bısıklet pantolonu ıle farklı kitli pedala bıle bakıp gulen hatta yanındakılerle bu konuyu konuşmaya başlayanlar var. bazılarıda ne kadar bu bısıkletler tam da uzaylıya benzemişssin falan gibi sorular artık sıradan oldu benım için her bisiklete bındığımde duyuyorum :)

@Enes Taşkan bu bizi bisiklete bisiklet ekipmanı ve bisiklet giyimi ile kullandığımız için yadırgayanlar genelde kısa kol atlet ve donla denıze gıren tıpler de değil işin ilginci...

Yeni başlayan arkadaşlar
Giyim ve korumanın sahip olunması için aşılması gereken bir sınırı yoktur.
Ben gunluk 75 km kaskla kullanırım. Siz dersinizki adamlar 75 100 km de kullanıyor ben 15 km de de kullanmmasam ne olucak.
Kazanın nerden geleceği belli değildir. Ne 15 Km de ne 1000 Km de. İlk pedala bastıgınız anda bile dusebılme ıhtımalını goz onunde bulundurun.
Pedli tayt ise giyimden çok korumaya yonelıktır. Sele ile popo arasındakı sertliği yumusatır. Poposnuzdan bacaklarınıza inen sinirleri ezme sıkıstırma gibi durumlar soz konusu. İdrar veya dıskı yollarınızın bu baskıdan daralabıleceği bile söz konusu. Bunu kımse 1 km de olmayacağını garanti edemez.

@Sadettin Z. Biraz absürt olucak ama geçen üsküdara giderken bi abi gördüm taytı giymiş altında btwin fit vardı galiba bisikletin selesi adama saplanmış gibi duruyodu o konuda hemfikiriz biraz vücut lazım.

• Beğen
Tepkiler: no_name
bence de tayt giyilmeli ozellikle pedli taytlar tercih edilmeli saglik acisindan pedin faydalari var diyorlar :) eger taytla disarda cekinirim diyorsan sort veya esofman altina giyebilirsin ;)

Kısa turlarımda giymiyorum ben tayt. En az 15-20km de falan başlıyorum tayt giymeye. @Sabih Bağcı bu arada o taytlarda garip biped var, rahat mı onlar? ben çin malı tayt kullanıyorum çok aşırı iyi diyemem ama 50 km falan idare ediyor. geçen dekatlonda baktım onlara ama içime sınmedi biraz sert geldi bana, sizin hoşunuza gitti mi acaba?

• Beğen
Tepkiler: Sabih Bağcı
(link)
@Enes Taşkan
Ürünü inceledim, pedli. Bisiklet için zaten

@angrist Çok uzun km lere cıkmam diyorsanız fiyatı çok makul. Kısa turlarda ped olması yeterli. Ama uzun turlar için 50 km üstü gibi ozaman devreye pedın kaltesı giriyor. Bazı magazalarda pedlerin renkleri vardır. Bilmeyen biri renk kombınasyonu sanar bunu. Fakat fiyat farkı vardır ve pedin sağladıgı konforun saat dilimi verilmiştir. Örnegin Sarı renk 2 saatlik Yeşil 4 saatlik gibi.

Kısa turla ıcın çok yuksek mevlalar verip kalıtelı bir şey almak yerıne bu fiyata en mantıklısı linkteki ürünler. Sort altına rahatca gıyebileceğiniz. Ama uzun bir tu ıcın 50 tllık bır tayt sizi tatmın etmeyecektır.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Taytı daha fit olanların giymesi gibi bir fikir biraz bencilce oluyor. Şişmanlar ölsün gibi bir yaklaşıma yakın bir düşünce tarzı. Sonuçta estetik ve görsellik algı meselesi. Ben beğenirim, başkası beğenmez. Ancak iyi bir fizik oluncaya kadar giyilmemesi fikri fazla itici. Sonuçta subjektif bir konu. Kimin ne giydiği ya da giymediği hiçbirimizi ilgilendirmez diye düşünüyorum. İsterse don giyer, isterse çıplak olur ya da 5 kat tayt giyer. Başkalarının hayatının hakemi değiliz olmamalıyız da. Sevgiler, saygılar.

Tayt falan bilmem hatta özenti diyen bile çıkar bana ama bisiklet alır almaz, takım forması alacağım ilk iş.Kısa şort ve üste Jersey.Millet ne der mantığı hala sürüyorsa durum iç açıcı değil pek.Ayrıca her bisikletliye uzaylı gözüyle bakan bir milletiz.Kaskı taktığın an dikkatler fazlasıyla üstünde onun için taytı dert etme bile.Ben giymem ama, forma giymek varken.Daha güzel bi görüntü bana göre :D

Ben de rahatlıkla ve severek giyiyorum. Vücudunuz düzgünse çok güzel bile duruyor. Hem özgüvenimizin de bir göstergesi, kimseyi umursamayın bence giyin. Hah yaşadığınız yer çok tutucu bir bölgeyse ve linç edilme riski varsa birşey diyemem. :)

Ayrıca farklı olunuyor bu benim hoşuma bile gidiyor :D Normal günlük kıyafet olarak giymem hiçbir şekilde yanlış anlaşılmasın :D

:eek:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/s720x720/10417540_825017604206477_1165625953617396599_n.jpg?oh=beed4407134037e75917536bea089633&oe=55DD518C&__gda__=1439024689_b686ac0b4aa3d9e3f2f9fdef5f7a5ef0

Hahahahahaha biz de böyle olmalıyız işte! Deri bisiklet taytı nereden sipariş verebiliriz? :p

Geri