TafLan
Keşfetmeye devam
- Tepki
- 299
- İsim
- M. M. D
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Hocam geçen hafta 2 sefer organizeye işe geldim 17 km 35 dk - 18 km 36 dk felan oluyor tabi trafik. yol bisikleti ile. seninki çok normal ama bana yavaş geldiKonuyu hortlatacağım
Evden işe, işten eve bisiklet sürüyorum hep. Mesafe 10 km. Hızlı gittiğim zamanlar strava açıyorum ve ortalama 30 km hızı görmüştüm. Ama onu da haftada 1 falan yaparım. Normal günlerde yavaş sürüyorum. 10 km'yi 35 dakikada gidiyorum. O da ortalama 17 km hıza denk geliyor.
Hocam o 25 mm kalınlığında lastiklerle gitmesi zor. Ben hiç alışmadım, alışsam belki olur da yine de ben almayayım. Çünkü benim 38 mm lastiklerle bile yoldaki küçük taşları hissediyorum. Hani bazen eski mtb bisikletimi özler gibi oluyorum. Sanırım benim biraz kondisyon eksikliğim var.Hocam geçen hafta 2 sefer organizeye işe geldim 17 km 35 dk - 18 km 36 dk felan oluyor tabi trafik. yol bisikleti ile. seninki çok normal ama bana yavaş geldi
Uzun yıllardan sonra dün tekrar decathlon riverside 500 modelini alarak sürmeye başladım.
Düz bir yolda Karşıyaka - Bostanlı - Mavişehir (arkamda 2 yaşındaki çocuğum ve koltuğuyla tabi ki) ortalama 15 km/h hız elde ettim. Arkada hanım da olduğu için hızlanamadım fazla. Tek başıma sanıyorum rahatlıkla 25'i görürüm düzlükte.
İki tür hız vardır,
1-keyifçi hızı: Hızı asla önemsemez. Mottosu nerde trak orda bırak, çek ipini rahvan gitsindir. Gezmek, tozmak, yeni yerler görmek, yeni tatlar almak, yeni yüzlerle tanışmak, anı yaşamak, yeni tecrübeler elde etmek hayat felsefesinin dayanaklarıdır. O nedenle illa şuradan şuraya bisikletle şu hızda gitmem gerekir demez. Yeri geldiğinde otostop çekerr yeri geldiğinde bir kamyonetin kasasında takılır. Zaman zaman ana yolların dışına çıkar bazen atladığı bir manzara bir seyir ve bir eser için gerisin geriye gider. Kendini motomot sınırladığı bir programı yoktur. Turu planlananın önünde veya sonrasında bırakır. Keyif alamayınca daha fazla uzatmaz.
2-hedefçinin hızı: Hedefine göre hareket eder. Gözü ya saatte ya kilometrededir. Bu nedenle hedefine bir an önce ulaşabilmek için arkasından atlı kovalar gibi hareket eder. Bir tarihi eser karşısında büyülenmek, bir doğal güzelliği huşu ile seyretmek, bir insanlık halinden ilham almak amaçları arasında yoktur. Süresi ve imkanları kısıtlıdır. Geriye dönmek travmatik etkiler barındırır. Tur sonrası kat ettiği kilometreleri övgüyle anlatır.
30 km ortalama cok ciddi bir rakam 20-22 km yi 25 e cikarmak bir nebze kolay olsa da ordan yukarisi icin epey antreman yapmak lazim kolay degil o ortalamalarŞehir bisikleti ile ortalama 20-22 km/h ile bitirdiğiniz rotayı bence yol bisikleti ile 30 km/h civarında tamamlarsınız.
En fazla 2-3km daha hızlı gidersiniz.Ortalama 20/22km hız ile gidiyorum saatte lakin çıktığım rampalar vb dahil olmak üzere hızıma engel oluyor. Yarış bisikleti kullanmış olsaydım hızım ne kadar artardı acaba?