Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir-tur bisikleti ortalama hızı

Konu şehir tur bisikletleri ama ortalama hız sürdükçe artacak bir şey ne kadar ekmek o kadar köfte misali tabi etken çok ağırlık rüzgar yol durumu o günkü ruh haliniz ve vücut yorgunluğunuz çok ta şey yapmamak lazım.... Bir sürüşüm çok da iyi değil mtb dişli lastikle yapıldı bu arada bende 100 + kiloyum (bir türlü zayıflayamadım :) )
204255

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Scudo
Stavra kayıtları paylaşmak yerine aynı güzergahtaki varışı ve dönüşü beraber hesaplamak daha mantıklı değil mi sizce. (Ortalama hız, ortalama kadans, varış ve dönüş toplam süre falan)

Bende buna benzer bireyler araştırırken denk geldim bu başlığa. Kondisyonum çok iyi değil 115 kg ve 176 boy. Yaş da 36 bu günkü tur fotodaki gibi oldu. Yeni başladım sanırım ortalamam 2 3 km\h daha artar bisiklet de legarda 192420200202_141028.jpg

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
@Ahmet UĞURLU Legarda 1721 ile Türkiyenin yarısını gezdim. Tabii uprage yaparak. Güzel bisiklet. 107 kilodan 87 kiloya düştüm o bisiklet ile. Çok çok sevdiğim bisikletimdi. 2 yıl kadar ara verdim bisiklet sporuna bu süreçte tekrar aldık kiloyu ama olsun. Yine veririz darısı size

Ya bende bir sorun var yada bisikletim sorunlu
26jant 1.75 lastik ebadi 11kg bisiklet cararo sportive 121
Duz yolda ortalama 16kmh yi hic gecemedim
Hep denk geliyorum 27,5 ve 28 jantlilar yanimdan f1 araci gibi gecip giderler imreserek bakiyorum :/
Bu arada 1.78 e 79kg yim

Ya bende bir sorun var yada bisikletim sorunlu
26jant 1.75 lastik ebadi 11kg bisiklet cararo sportive 121
Duz yolda ortalama 16kmh yi hic gecemedim
Hep denk geliyorum 27,5 ve 28 jantlilar yanimdan f1 araci gibi gecip giderler imreserek bakiyorum :/
Bu arada 1.78 e 79kg yim
28 jantın hız koruması 26 jantın hızlanması diğerine göre iyidir. Bundan siz yanınızda bir 28 yolda olduğunuzda ondan daha hızlı bir şekilde başlarsınız ancak devam eden süreçte sizin onun hızına yetişmeniz için ondan daha fazla pedal çevirmeniz gerekir. Bu bir nedeni olabilir.
Diğer nedense vitesleriniz tur için ideal ayara getirilmiş olabilir yani aynakolunuz küçük rublenix büyüktür. Kuvvetle muhtemel sizin gördüğünüz arkadaşlar 52 diş aynakol ile fırlarken, siz 42 ile yetişmeye çalışıyor olabilirsiniz.

@Yahya omer yildiz lastik havaları düşükse, göbek bilya ya da rulmanları sıkıntılıysa hızınızı direk etkiler..

Sifir aldim ilk gunden beri boyleyim

@Yahya omer yildiz yol bisikletine göz kırpmaya başlamışsın sen ; )

Ara sira heveslensemde yol bisikleti tarzim degil :D o yuzden gecmiyorum, muhtemelen 28 jant sehir bisikletine gecerim

28 jantın hız koruması 26 jantın hızlanması diğerine göre iyidir. Bundan siz yanınızda bir 28 yolda olduğunuzda ondan daha hızlı bir şekilde başlarsınız ancak devam eden süreçte sizin onun hızına yetişmeniz için ondan daha fazla pedal çevirmeniz gerekir. Bu bir nedeni olabilir.
Diğer nedense vitesleriniz tur için ideal ayara getirilmiş olabilir yani aynakolunuz küçük rublenix büyüktür. Kuvvetle muhtemel sizin gördüğünüz arkadaşlar 52 diş aynakol ile fırlarken, siz 42 ile yetişmeye çalışıyor olabilirsiniz.

Dogru diyorsunuz, 42 aynakol var
Bir sure daha bununla idare edip 28 jant sehir bisikletlerine gecmeye karar verdim

Sifir aldim ilk gunden beri boyleyim

Ara sira heveslensemde yol bisikleti tarzim degil :D o yuzden gecmiyorum, muhtemelen 28 jant sehir bisikletine gecerim

Dogru diyorsunuz, 42 aynakol var
Bir sure daha bununla idare edip 28 jant sehir bisikletlerine gecmeye karar verdim
42 aynakol hız için sorun değil. 42 aynakolla saatte 40km hız yapılabilir. daha iyi bir lastik ve jant seti ile hız artırılabilir. Ama sonuçta herşey bacaklarda biter.

Yinede 28 ve 26 farkından bir bisikletin 16 yı geçememesi normal değil..28/26 oranı rublede bir büyük dişliye tekabül ediyor..30 yerine 32 de giderseniz 28 le aynı pedalı çevirirsiniz. Büyük tekerin avantajı hızı korurken daha istikrarlı olması..
26 jant tur bisikletleri ile ortalama 15 km yapılıyor uzun yolda...
Aklıma sayaçta mil/km ayarı varmı diye geliyor..Öyleyse 25 km max hız..

Yinede 28 ve 26 farkından bir bisikletin 16 yı geçememesi normal değil..28/26 oranı rublede bir büyük dişliye tekabül ediyor..30 yerine 32 de giderseniz 28 le aynı pedalı çevirirsiniz. Büyük tekerin avantajı hızı korurken daha istikrarlı olması..
26 jant tur bisikletleri ile ortalama 15 km yapılıyor uzun yolda...
Aklıma sayaçta mil/km ayarı varmı diye geliyor..Öyleyse 25 km max hız..
Hakan reis işin aritmetiğini yazmış

• Hahaha
Tepkiler: HakanAydn
Salcano City Sport 30V (sattığım şehir bisikletim) ile yaklaşık 1 - 2 km lik inişte en yüksek 53 km/h hızı gördüm. Sattıktan sonra aldığım Bisan Grand Tour Eco yol bisikletimde aynı yerde en yüksek 62 km/h hızı gördüm. :). Bu arada şehir bisikletimin ağırlığı ve üzerindeki ekipmanlar negatif etki yaparken, yol bisikletimde bunlar minimumda idi.
Her ikisinde de kondisyonum çok düşük, bacak çevirme hızım yetersiz kaldı. Eminim ki orada gücüm biraz daha çevirmeye yetse şehir bisikletimle 60'ı, yol bisikletimle de 70'i görebilme ihtimalim var. Tabi bu sefer de işin içine yolun kısalığı, rüzgar ve aero girecek :D

• Beğen
Tepkiler: imamyakali
Legarda 2021 ile 18 kg arka yüklü 45 görmüşlüğüm çoktur. Frenlerden korkmasam 60ı vururdu ibre ama hız kestim çoğu zaman.

Yoldayken hangi faktörlerin hızımı etkilediğini deneme şansım oldu;

Hıza uygun vites kullanımı,
Lastiklerin havası,
Sürüş pozisyonu,
Rüzgarın çarptığı yüzey alanın büyüklüğü gibi faktörler hızı doğrudan etkiledi.

Bir çoğu teorik olarak bilinse de, pratikte etki etme oranları her sürücüde farklı olabileceği için orta yolu bulabilmek adına hangi faktörlerde daha dezavantajlı olduğumuzu belirleyip ona göre şartları iyileştirebiliriz.

Bu sorunun hem bisiklet hemde rotayla alakalı çok fazla değişkeni olsa da sedona 410 bisikletimle is güzergahımda ortala 25-30 arası hız yapıyordum

Ben biraz bu bisiklet işinde yeniyim de hız ölçmek için hangi programı kullanıyorsunuz ?

Giant escape 2 bisikletimle 64.1 km gördüm {strava kayıtlı}

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Giant escape 2 bisikletimle 64.1 km gördüm {strava kayıtlı}

Kaç eğimli yolda gördün? :D Bendede Sadece yağmurlu havalarda kullandığım escape1 varda, drop barlı soralı :D

Geri