Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

teşekkürler sahibinden bir beyefendi ile mosso legarda pazarlığı da yaptım ondan haber bekliyorum. Sonuca göre pazartesi bisiklletlenmek istiyorum :) Teşekkürler yorumlarınız için

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
Scudo
Selamlar,

Birkaç senedir her seferinde niyetlendiğim ama araştırırken fiyatı arttıra arttıra bütçemi aştığım için ertelediğim bisiklete ciddi olarak girişmek istiyorum. Bu sene bütçem ve zamanım var gibi görünüyor ve kesinlikle fırsatı kaçırmak istemiyorum. En çok sahile git-gel olmak üzere arada şehir içi ulaşımda da kullanacağım. Bisiklete giriş seviyesindeyim ama kötü bir bisiklet alıp soğumak istemiyorum. Evimde eski ucuz model bir bisiklet var bir ara giriştim ama kısa eğimli yokuşta vs. çok yoruyordu.

Antalya da kullanacağım, forumlarda araştırmalarım sonucu klasik olarak en çok tavsiye edilen Mosso Legarda ve Kron tx serilerine yöneldim. Ama nette bu modelleri bulamadım stok kalmamıştı bende çevremde ki 2 bayiye gittim. Bana önerilenler ;

Fiyatlar nakit fiyatlardır.

İlk yer ; Şehir bisikleti kalmadığı için dağ bisikleti modellerine baktım ki oda sadece 2 model önerdi. Bisan üzerinde çok durdu ama Carraro markanın da kalitesini es geçmedi.
  1. Bisan MTX 7200: 2250 TL. Şu an en çok kafama yatan. Amortisör kilitlenebilir olması ve çok denk geleceğini zannetmesem de topraklı yolda tur gibi bir fırsatım olursa kaçırmam. 2021 model.
  2. Carraro FORCE 900: 2000TL.

İkinci yer ;
  1. Burada sadece 2 adet Kron TX100 2020 modeli vardı. Uzun süredir beklediği belli. Fiyatı 2500tl. Araştırdığım kadarıyla bu fiyata kesinlikle değmez ve bütçemi de bu kadar arttırmak istemiyorum.

Bunlar dışında bugün Letgo' dan Bisan 3 aylık MTX7400 2.350 TL gibi 2-3 adet fiyat gördüm ama konuya hakim olmamam sebebi ile risk almaya değer mi bilemiyorum.

Bilen tecrübeli arkadaşların yorumlarını alabilirsem çok sevinirim. İşin sıkıntısı biraz acelem de var gerçekten piyasada bisiklet yok.

Edit: Boy 1.74

Hocam yerinizde olsam yerli firmaların listesini çıkarırım sonra sırasıyla bayilere gitmeden ellerinde şehir bisikleti olup olmadığını arayarak sorarım. Varsa hangi modeller var ve fiyatları hakkında kısaca bilgi sahibi olup bi kenara yazarım. Sonra biraz araştırmayla ve beğeninize göre o bayiye gidip fiyatta size uygunsa alırım.
@msd07

Bugün Bisan bayisine uğradım, yılbaşında yapılan zamma %10'a yakın bir zam daha gelmiş, yurt dışından parça gelmediği içinde bütün sipariş alım işlemlerini durdurmuşlar. Hem bisiklet yok hem zam yapıp duruyor hepsi, ne yapacağız bilemiyorum.

Hocam yerinizde olsam yerli firmaların listesini çıkarırım sonra sırasıyla bayilere gitmeden ellerinde şehir bisikleti olup olmadığını arayarak sorarım. Varsa hangi modeller var ve fiyatları hakkında kısaca bilgi sahibi olup bi kenara yazarım. Sonra biraz araştırmayla ve beğeninize göre o bayiye gidip fiyatta size uygunsa alırım.
@msd07

Peki bahsettiğim modeller arasında tercihiniz ne olurdu? Ve varsa tavsiye edebileceğiniz internette stoğu bulunan bir model var mıdır?
Bugün Bisan bayisine uğradım, yılbaşında yapılan zamma %10'a yakın bir zam daha gelmiş, yurt dışından parça gelmediği içinde bütün sipariş alım işlemlerini durdurmuşlar. Hem bisiklet yok hem zam yapıp duruyor hepsi, ne yapacağız bilemiyorum.

Bayiler çok rahattı. Hem model yok hemde zam gelecek diyorlardı sürekli.

Hocam ben dağ bisikleti tercih etmezdim açıkçası. Benim dağ bisikletimde var şehir bisikletimde ikisi arasında şehir bisikleti daha konforlu. Eğer oldu da bayilerde bulamazsanız internet üzerinden alabilirsiniz. İnternet stoğu olan bir bisiklet olarak şunları tavsiye ederim:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
bunları tavsiye edebilirim. Marka olarak carraro aralarında daha ilerde.
benim bu yıl aldığım bisiklet ise: (link) fiyatlar yaza artmama ihtimali yok. Çünkü yaza doğru talep artacaktır. Talep fiyatı artırır. Size dediğim gibi giriş seviyesi ve üzmeyecek bisikletler genellikle bunlar. Bisikleti alırken kadro boyuna dikkat ederek alın yoksa bel omuz boyun ağrısı yapar. Yukarıda yazmış olduğum vites ve fren marka model tavsiyesi sizin içinde geçerli.

• Beğen
Tepkiler: msd07
Bugün 8 yeri aradım. 8' i de ellerinde şehir içi - trekking tarzı olmadığını söyledi. Sadece bir yer toplama yapıyormuş sıfırdan 1 tane mosso kadro olduğunu söyledi başka kadrolarda var dedi.

2. elde bakıyorum şehir içi bir tek letgo da - 28 Peugeot T19 PGT 3008 470H - modelini gördüm 2250tl. Daha yeni alınmış. Bu bisiklet hakkında pek yorum bulamadım.

En az 2 haftadan 2 aya kadar bisiklet gelmesi bekleniyor ama çoğu zamlı olarak gelecek diye beklemek istemiyorum. Hatta bu hafta zamlanacak gibi.

Ya yukarda atılan Bisan 8100 ve Carraro Sporive internetten alacağım ya da yakındaki bayilerden dağ bisikletine bakacağım.

Bu toplama bisikletçi işini bir değerlendirmeli miyim? @celilyafes gider bir liste çıkartır araştırırım buralarda.

@msd07 hocam toplama bisiklet normalden daha kaliteli de olabilir ama her parça birbiriyle tam uyumlu olması lazım. Ben emin olmadığım şeyi almazdım. Bu işi ayrıntılı da bilmiyorsanız ilerde başınız ağrıyabilir. Bu konuda bisikleti kullanılan parçaları görmeden direk yargılamamak lazım ama durum bu şekilde.

MUTLU SON! :)

Arkadaşlar bisikleti aldım sonunda, nasipse sorun olmazsa yarın gelecek. 2020 ağustos ayında işe gidip gelmek için alınan ama gidip gelinemeyen bir bisiklet denk geldi :) Carraro sportive 225. sağolsun yardımcı da oldu satan kişi. Şimdi sağlıklı bir şekilde pedallama zamanı.

Hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için sağolun

@Despot hayırlı olsun güle güle kullanın :harika:

• Beğen
Tepkiler: Despot

Arkadaşlar bisikleti aldım sonunda, nasipse sorun olmazsa yarın gelecek. 2020 ağustos ayında işe gidip gelmek için alınan ama gidip gelinemeyen bir bisiklet denk geldi :) Carraro sportive 225. sağolsun yardımcı da oldu satan kişi. Şimdi sağlıklı bir şekilde pedallama zamanı.

Mutlu son değil de keyifli bir başlangıç dilerim :)

@Despot hayırlı olsun güle güle kullanın :harika:
Çok teşekkür ederim sağolun.

Mutlu son değil de keyifli bir başlangıç dilerim :)
Arayışım çok sancılıydı, malum bisiklet yok ve heves fazla olunca :) Tüm forumu yangın yerine çevirmiştim. Şimdi herkese bisiklet arayışı sona erdiğinden mutlu son. Yoksa sizin cümleniz çok şık ve ince bir düşünce olmuş :) Ben oraya daha odaklanamadım.

Haydi hayırlı olsun. Fotoğrafları bekleriz :)

• Beğen
Tepkiler: Despot
Arkadaşlar şehir/hibrit bisiklet alma düşüncem var bütçem 3000-3.500 civarı mosso legarda 2127 çıkmasını bekliyorum. Nasıldır tavsiye eder misiniz bu bütçelere alınabilecek daha iyi bisiklet var mı. Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar şehir/hibrit bisiklet alma düşüncem var bütçem 3000-3.500 civarı mosso legarda 2127 çıkmasını bekliyorum. Nasıldır tavsiye eder misiniz bu bütçelere alınabilecek daha iyi bisiklet var mı. Şimdiden teşekkür ederim.
2027 yorumlarına bakın aynı bisiklet. Bu yıl sabit maşalı modeli de var, bir de göbekleri acera'dan tourneye dönmüşler.

• Beğen
Tepkiler: KubilayYilmaz
@samet M 2027 den geriye dönüş var o zaman diyebilir miyiz
@Samet M. 2027 den geriye dönüş var o zaman diyebilir miyiz

@samet M 2027 den geriye dönüş var o zaman diyebilir miyiz
Pek sayılmaz göbekler o derece fark yaratmaz belki ama fiyat artışına bir de bu göbeklerin farkı eklenebilir. Sabit maşalı modeli hoş olmuş değerlendirilebilir. Gel gelelim şu an bisikletler ortada yok beklemek lazım.

• Beğen
Tepkiler: KubilayYilmaz
@Samet M. Peki 3.000- 3.500 arası bütçeler için nasıl bisiklet sizce. O fiyatlara daha performanslı bisiklet alınabilir mi

Üstadım 2 ay bekledim mossoyu. Ortada belirsizlik var. Geçen sene martı geçmiş satışa sunulması bir de üstüne pandemi sebebiyle tedarik zincirlerinde sıkıntı var deniliyor. Bu süre dahada uzayacak. Ben bekleyemedim. 2. El bir carraro ile işi çözdüm. Sanşınız varsa bekleyin. Bana herkes fiyat/performans ürünü olarak sundu mossoyu.

Son düzenleme:
Geri