Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Geçen sene alıp pandemi nedeniyle 1 ay bile kullanamadığım scott sub 30 bisikletim satılıktır. Acil nakite sıkıştım. Fiyat düşüncem şuan 5000. Pazarlığa açığım.İsveç markası ömür boyu kadro garantili. fatura vs herseyi mevcut kask ve eldivende hediyem. dolar kurundan şuan sıfırı 9000tl
  • FRAME
    Sub Cross Alloy 6061 / Custom Butted tubing / Sub Cross Men/Lady geometry / SCOTT urban kit ready
  • FORK
    Suntour NEX HLO / Hyd. Lockout / 63mm travel
  • REAR DERAILLEUR
    Shimano Alivio RD-M3100 / 27 Speed
  • FRONT DERAILLEUR
    Shimano FD-M370 / 34.9mm
  • SHIFTERS
    Shimano SL-M2010-9 / R-fire plus / w/gear indicator
  • CRANKSET
    Shimano FC-T4010 / 48x36x26 / w/CG
  • BB-SET
    Shimano BB-ES300 / Cartridge Type
  • CHAIN
    KMC X9
  • CASSETTE
    Shimano CS-HG200-9
    11-32 T
  • BRAKES
    Tektro HDM275 Hydr. Disc
  • ROTOR
    Tektro / 6 bolts / F&R 160mm
  • HANDLEBAR
    Syncros 3.0 / 31.8 / Men: Tbar/660mm/9° bend / Lady: 660mm/15° bend
  • H'STEM
    Syncros 3.0 / 7° / Black
  • SEATPOST
    Syncros 3.0 / 31.6mm / 350mm / Black
  • SEAT
    Syncros UC3.0 / UC3.0W
  • HEADSET
    Syncros OE Press Fit / 1 1/8"
    OD 50mm / ID 44mm
  • HUB (FRONT)
    Formula DC-19 FQR Disc
  • HUB (REAR)
    Formula DC-25 RQR Disc
  • SPOKES
    14 G / stainless / black
  • RIMS
    Syncros X-20 Disc / 32H / black
  • FRONT TIRE
    Kenda Booster / 700x45C / 30 TPI
  • REAR TIRE
    Kenda Booster / 700x45C / 30 TPI
  • PEDALS
    Feimin FP-873-ZU
  • APPROX WEIGHTS IN KG
    13.94
  • APPROX WEIGHTS IN LBS
    30.73
  • MAX. SYSTEM WEIGHT
    128 kg
    The overall weight includes the bike
    the rider
    the equipment
    and possible additional luggage.

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
Scudo
arkadaşlar merhaba.
3500 liraya kadar bisiklet arıyorum. yukarıdaki iletileri okudum ama çok fazla seçenek var. günlük ortalama 50 60 km bazen asfalt bazen toprak yolda kullanmak için hangi bisikletleri öneriyorsunuz?

Peki, hibrit bisikletlerde kelebek gidon üzerine sünger mi daha uygun yoksa sargı mı?

Şehir içinde biniyoruz ama in/çık, kaldırım, çukur vs. malum.

Arkadaşlar merhaba geçen sene Carraro 906 Elite aldım. Ama çok kullanamadım. Amacım fotoğraf makinemi tripodumu alıp şehir dışına ufak turlar yapıp fotoğraf çekmekti. Covid sebebiyle bu hayalimi gerçekleştiremedim. Bu konularda çok bilgim yok ufak bir araştırma sonucu bu bisikleti aldım. Şimdilerde acaba bunu satıp herhangi bir markadan Gravel bisiklet mi alsam diyorum. Hangisi benim için daha uygun acaba ? Bu arada patika yollara girmeyi düşünüyorum.

Bursa'da yaşıyorum, yeni bir şehir bisikleti almak istiyorum. 2.el 4000-5000₺ bandında birşey düşünüyorum. En son 5 seçeneğe indirgedim, bunlar içinden en yakın olduğum Giant Fastroad. Kadrosu görüntüsü itibariyle ve rengiyle çok hoşuma gitti. Uzun turlara çıkan birisi değilim. Haftada 2-3 kez en fazla, 10 15km mesafelere git gel olarak kullanacağım.

Sorum; fastroad için ne dersiniz?
Bu 5 ilandan hangisini almalıyım dersiniz?

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Merhaba arkadaşlar, biraz uzun bir soru yumağı olabilir kusura bakmayın.

Çocukluk arkadaşları olarak 1500 km'lik bir bisiklet turu yapmak istiyoruz. Yanımızda kamp malzemelerimiz olacak ve antik kentler vb. yerleri gezerek devam edeceğiz.

Turda toplam 4 kişiyiz ve her birimiz eski milli sporcu ve sağlam altyapıları olan sporcularız. Buraya kadar her şey güzelken aslında hiçbirimiz bisiklet sporcusu değiliz. 40'lı yaşları yeni geçmek üzereyiz ve genel anlamada hepimiz fit ve sağlıklıyız. Turu bu sene yapmayacağız. Bu sene biraz antrenman ve alışma süreci yapmak istiyoruz ancak bisikletleri almak istiyoruz.

Bisiklet turumuz Bursa'dan başlayıp Antalya merkezde son bulacak şekilde planladık ve yol üstünde çadır ve motel şeklinde konaklama yapmayı planlıyoruz. Günlük ortalama 80 - 100 km hedefimiz bulunmaktadır.

Bisiklet seçiminde kafamız oldukça karışmış durumda. Birileri gravel alın derken bazıları şehir bisikleti/yol bisikleti önermektedir. Bütçemiz her birimiz için 4000 TL ye kadar bisikletler olacaktır. Sizce Gravel mi alalım yoksa Şehir bisikleti mi? Yol üzerinde stabilize ve kötü yollarda olacaktır. Bisiklet önerilerinize açığız.

Gerekli ekipmanlar ve alacaklarımızın listesini yapmış durumdayız. Deneyimlerinize göre bisiklet ile ilgili hangi yedek parçalar sizin önemlidir? Yolda kalırsak hangi bisikletin firması kolay yedek parça sağlar gibi sorularımız olacak.

• Beğen
Tepkiler: gyurayef
İlk ilan fastroad sadece kadro maşa ve fren sistemini satıyor vites sistemini sokecek sanırım. Ben giant escape 1 veya specialized sirrus dan birini tercih ederim kadro boyu hangisi uygun ise.

Merhabalar,
Uzun turlar için almayı düşündüğüm iki model arasında kaldım, arada bin TL fark var, bu fark bile aslında cevabı veriyor belki ama hangi açılardan hangisi daha iyi sizce?
Bisan TRX 8600(Deore) & Carraro Sportive 330
Benim gördüğüm farklar:
Sportive arka aktarıcı Deore XT T8000 , öteki Deore T 6000
Sportive'de ön bagaj için maşa delikleri var,ötekinde yok
Sportive 1.1/8" aluminyum kadro, bisan 6061 aluminyum, ne farkı vardır bilmiyorum

arkadaşlar merhaba.
3500 liraya kadar bisiklet arıyorum. yukarıdaki iletileri okudum ama çok fazla seçenek var. günlük ortalama 50 60 km bazen asfalt bazen toprak yolda kullanmak için hangi bisikletleri öneriyorsunuz?

Bence bu güzel bir bisiklet.

Carraro sportive 327

1624000564332.png

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Merhabalar,
boy: 174
kilo: 70

çok uzun süredir bisiklet kullanmadım, şu sıralar bisiklet alıp işe bisikletle gidip gelmeyi düşünüyorum.

bisikletin kullanılacağı yer asfalt bir yol olacak

rakım min. 8 metre ila max. 24 metre arasında, çok dik yokuşlu bir parkur olmayacak.

toplam mesafe 17 km.

Bütcem:3000 tl

bu özelliklere göre nasıl bir bisiklet seçmeliyim?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
merhabalar forum sakinleri yeniyim burada kuralları pek bilmiyorum yanlışım olursa lütfen düzeltin, küçüklüğümden beri bisiklet sürmeyi severim ama uzun süredir hayatın yoğunluğu nedeniyle binemedim, aklımda uzun süredir almakta vardı bugün kafaya koydum bütçem 2500 tl kadar, izmir kordonda şehir içi sürmeyi düşünüyorum, önereceğiniz marka ve modeller neler olur fikirlerinize açığım

merhabalar forum sakinleri yeniyim burada kuralları pek bilmiyorum yanlışım olursa lütfen düzeltin, küçüklüğümden beri bisiklet sürmeyi severim ama uzun süredir hayatın yoğunluğu nedeniyle binemedim, aklımda uzun süredir almakta vardı bugün kafaya koydum bütçem 2500 tl kadar, izmir kordonda şehir içi sürmeyi düşünüyorum, önereceğiniz marka ve modeller neler olur fikirlerinize açığım
Sıfır bakıyorsanız hiç düşünmeden Mosso Legarda 2121 mdm v alın derim, biraz pazarlık yaparsanız kask ve gözlük için de para kalır.

hocam 3-4 ay önce bende böyle geldim. Aldım bi bisan yol bisikleti :harika:

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: Yaruza ve everhard

Aynı şekilde şehir içi binmek için epey araştırdım. İmkanlarım da biraz kısıtlı olduğu için Carraro Active 280 almıştım. Üst modelleri de çıktı ama halen satışta.

İlk başlangıç olarak da yeterli diye düşünüyorum. Çok fazla yorum vs. yok. Gidip inceleyip binip öyle almanı öneririm. Kadro boyu, sele yüksekliği, açısı, gidon açısı vs. gibi detayları atlama.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Yaruza
Sıfır bakıyorsanız hiç düşünmeden Mosso Legarda 2121 mdm v alın derim, biraz pazarlık yaparsanız kask ve gözlük için de para kalır.
çok teşekkürler cevaplarınız için, dediğiniz bisiklet için dükkanı aradım ama bayramdan önce gelir dediler stoğa onun harici çeşit çok insan çok kararsız kalıyor :)
Peki bu bisiklet için ne dersiniz onun yerine? :
Mosso LEGARDA-2124-MSM-V-460H Şehir Bisikleti 28 Jant 24 Vites Hakı/turuncu

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Yunus EROL
Merhabalar,
boy: 174
kilo: 70

çok uzun süredir bisiklet kullanmadım, şu sıralar bisiklet alıp işe bisikletle gidip gelmeyi düşünüyorum.

bisikletin kullanılacağı yer asfalt bir yol olacak

rakım min. 8 metre ila max. 24 metre arasında, çok dik yokuşlu bir parkur olmayacak.

toplam mesafe 17 km.

Bütcem:3000 tl

bu özelliklere göre nasıl bir bisiklet seçmeliyim?
Ben size Carraro Sportive serisinin 3 ile başlayanları, yani sabit maşalı olanlarından öneririm. Bütçenizin izin verdiği modeli alabilirsiniz.

Şehirde yeni bisiklet kullanmaya başlayanlar ve bütçesi 3.000 TL civarı olan arkadaşlara önerim, Decathlon mağazasından aşağıdaki, 3 model Btwin hibrit (Yol ve Şehir Bisikleti) bisikleti test etmeleridir.

Benim tercihim 2021 Mart ayında Fiyat/Performans olarak Btwin Riverside 120 oldu. 3 aydır aralıksız işe gidip gelmekte kullanıyorum (12 km).
Özelikle Riverside 120'de kelebek vitesin olması, sürüş konforunu artırmaktadır.

"BTWIN riverside 120 tavsiye" sayfasında da kullanım detaylarımı da arkadaşlarla paylaşmıştım. Oradan da uzun yorumumu bulabilirsiniz :)

Bu arada 3 Btwin bisiklet arasında fiyat artışı ile kalitede doğru orantılı olarak artmaktadır.

Herkese iyi pedallamalar....

Temmuz 2021 fiyatları: Riverside 500: 2.800 TL (Aluminyum Kadro) / Riverside 120: 1.900 TL (Çelik Kadro) / Riverside 100: 1.500 TL (Çelik Kadro-En alttaki siyah)

IMG_20210619_182329.jpg

Herkese merhabalar. Mosso legarda 2121 mdm v ile btwin riverside 500 arasında kaldım. İkisi de 2800 civarında. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

Geri