Uzun araştırmalar sonucu memnun olduğum bir bisiklet aldım. Bütçem 10-12 bin TL'di (400-450 dolar).
Aklımda aşağıdaki modeller vardı. Hepsi hemen hemen aynı fiyattı. Çoğu da Shimano marka bileşenler kullanıyor.
*Mosso Legard 2127
*Carraro Sportive 328
*Kron Tx300
*Peugeot T11
Videolardan hepsiniz izledim. Aralarından en kaliteli hissettireni Carraro oldu. Youtube videolarında 2021 modelin arka aktarıcısı eski bir modele ait. Yeni 2023 modelleri Shimano Altus ile geliyor.
Bisiklete gelirsek 186 boyum var 52 kadroda parmak ucunda durabiliyorum. Kilomu söylemek istemesem de baya çok fazla ağırım
. Bugün 9 kilometre yol geldim Ankara trafiğinde. Çok rahat ve konforluydu, yıllardır bisiklet sürmemiştim. Biliyorum daha yeni bisiklet ve sanki ne sürdün yorum yapacak diyebilirsiniz. Arkadaşlar, Makedonya'da eski püskü bir dağ bisikletim vardı, bir pedal basınca 3 tur havaya zıplıyordum. Ondan sonra bu harika geldi
. Bu bisikleti tercih edip diğerlerini tercih etmememin sebebiyse zırhlı lastikle gelmesi, pedallarının plastik olmaması, daha kaliteli hissettirmesi, shadow seleyle gelmesi ve kadroda iki tane ayrı ayrı suluk girişi olması. Hidrolik frenden korkup çekinmeyin, doğru frenleme yaparsan V frenden çok daha iyi mesafe sunuyor.
Bu bisikleti şehir içi 30-40 km git gel yapacak kişilere, selesine güvenen varsa şehirlerarası seyahat etmek isteyenlere uygun. Ankara'da olanlar Shimano'nun tek yetkili servisi olan ("söylediklerine göre" çok profesyonel çalışıyorlar gidip gördüm. Reklam değildir) Erdoğanlar bisikletten temin edebilir. Son 52 kadroyu ben aldım. Çayyolundaki bir batide de son 1 adet 48 kadro kalmıştı. Ön sipariş geçip beklemeniz gerekiyormuş satın almak için.