Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.315
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
@Spartiat hocam peki Sportive 330 yerine X modeline yönelsek nasıl olur?
Yukarıda görünce sorayım dedim.
Fiyat biraz yukarıda gerçi ama,
Tam olarak farkları vs çok hisseder miyiz?
(link), flat bar yol bisikleti ya da fit bike sınıfına yakın. 2x10 vites Tiagra setli. 50-34 aynakol ve 11-34 ruble var.
(link), trekking bisikleti. 3x10 Deore setli. 48-36-26 aynakol ve 11-36 ruble var.
Kullanılacağı şartlar çok önemli. Örneğin "biraz yüküm olur" diyene 330 daha iyi. Hem arka hem ön bagaj yerleri var. "Dik rampalarım var" diyene de 330 daha iyi, 34/34 ile yokuş çıkmak ile 26/36 ile yokuş çıkmak arasında çok ciddi fark var. "Benim yükle tırmanışla işim olmaz, sportif olması önemli" diyene de X daha iyi.
X'e yönelirken, "madem flat bar yol bisikleti alıyorum, o halde niye tam yol bisikleti almıyorum" sorusuna cevap verebiliyor olmak lazım.
Örneğin ben X alacağıma (link) alırım. Hem seti daha iyi, hem gerçek bir yol bisikleti. Başka birisi ise dropbar kullanmak istemeyebilir, onun için de X Türkiye'de bulunan az sayıdaki seçenekten biri.
İlk bisiklet olarak / uzun zaman aradan sonra / giriş seviyesi MTB'den sonra / klasik şehirden sonra trekking bisikleti alanların önemli kısmı kısa süre (1 ay/1 yaz/1 yıl) içinde yol / gravel / MTB gibi spesifik bir türe geçiş yapıyor. X alan birinin kısa bir süre sonra yol bisikletine geçmek isteyeceğini öngörmek daha kolay.