@mariokaldato
merhaba, mariokaldato üstad, yeni üye oldum bisiklet önerilerine yazdım ama asıl yazmam gereken yer bura idi çünki baş sayfanızı incelediğimde verileri buradan sizden de almam gerekir diye düşündüm. msj aynen geçiyorum.
genelde şehir içi gibi gözükse de köy ve tatil kasabasında da kullanacağımdan hibrid model olsun istiyorum ama teknik bilgi ve uzmanlık bir çok düşünceyi ve prensibi deler.....
yaş 58 boy 179 kilo 77 sporda yapan biriyim....
kamu personeliyim ankarada yaşıyorum yavaşdan emeklilik kararı vereceğim, böyle olunca birçok düşüne içerisinde bisiklet kullanmakta amaç oldu. üye olurken bazı seçenekleri zorunlu yaptım ama bisikletim yok. 1988 yılında öğrendim yarış bisikleti ile o zaman ankarada otobüs yolları vardı özel yol ortalarında orada tecrübe ettim ve kullandım sonrası 2019 hiç kullanmadım.
amacım ve kullanım şeklim ne sorusuna yanıt ararken hibrit bisikletlerin bana uygun olduğu konusunda düşünmeye başladım araştırmalar devam ederken bu forumu buldum ve üye olarak tecrübeli arkadaşlardan yardım alayım dedim.
kullanım tekniği olarak hızlı kullanmayı sevmeyen, yokuş çıkışlarında zorlanma olsa da olağanüstü zorluk yaşamak istemeyen, genelde asfalt-kısmi köy toprak zeminler- ya da didim-akbük gibi kasaba yolları vs. ile ankara şehir dışı asfalt ve semt mahalle yokuş-iniş çıkış kullanacağım.
2500 tl civarında limit olabilir. kış ve soğuk havalarda kullanma durumum olmayacak, kısacası bir emekli memur gezintisi yapabilecek günlük kullanımlarda kullanılabilecek bir hibrit bisiklet istiyorum. turlara katılan yakınlarım var onlar gibi maceracı olmadığımdan dağ ve tur bisikletlerine bakmadım.
bu yoldan çıkarak bana önerebileceğiniz,
yabancı-yerli marka bisikletlerden bir demet yapabilirseniz memnun olurum. konuları hep inceledim amartisörlü-v fren disk firen hidrolikfiren ve daha birçok konu.....
bisikletle birlikte bireysel güvenlik ekipmanları, bisiklet güvenlik(kilit vb) arabaya takıp şehirler arası taşıma ekipmanları dahil.
tüm görüş ve önerilere açığım arkadaşlar, zamanım var sabırla araştıracağım ve önerilerinizi inceleyeceğim
saygılar