Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@Haliminkulu
Falcon 1200 geotech 2249:) 1400 nerde anladım ve 1200 lük bisikletle 2200 lük bisikleti kıyaslamak nedir onuda anlamadım

@Haliminkulu
Şikayet var sitesinde Falcon markasıyla ilgili güzel şikayetler var:)

Scudo
@fiercesteel
ikinci ele yönel hocam tx 100 e 1300 vermek akıl karı değil.şöyle bütcen 2000 tl civarı olsa kendin bile iyi bir seviye bisiklet toplayabilirsin

@fiercesteel
Ben iyi bir pazarlıkla Tx 150 yi 1350 ye aldım, marka bazında sanki Kron olmasıyla sorun yaşayacağım ama model olarak iyi. Ayrıca bisikletçilere gidin internette fiyatlar bir tık daha pahallı mağazalardan. İnternetten 1.300 e satılan salcano city life 20md yi bisikletçiden (sanırım bir yıl eski modeldi) vites degiştiricilerini de Revo7Shift mi ne ondan mandal tipine sıfırken gecirerek sadece farkı ödemek üzere 1280 e konuşmuştum ki alıcı olarak gelirsen yardımcı olurum da demişti... Demem o ki biz f/p zorlayıcıları olarak sanki mağazalara yönelmeliyiz, ancak ordan da muhtemelen brand new diye tabir edilen gıcır değil bir müddettir montajı yapılmış da öylece bekleyen bir bisiklet alacaksın ki uygun mağazaların elinden alırken biraz da incelersen bi eksiği gediği var mı diye gayet de güzel bisiklet alırsın. Kaldı ki bir iki küçük sorun görürsen de (yamuk janttan bahsetmiyorum mesela benimkinde fren telinin pabuçlar arasında kalan kısmı kapatan dandik plastik zıkkım yarımmış, kopukmuş sonradan fark ettim :/ ) bisikletçiye söylersen herhalde "onu düzeltirsem fiyat x artar" demez. Derse de koşun çıkın ordan :) Mağazalardan fiyat aldıktan sonra yazarsanız eminim forumumuzun emektarları daha güzel yardımcı olurlar :)

@Evrenoz
Evet doğrudur geotech 2500 tl sıfırı. bisikletçi 1400 tl ye satıyordu. bir tur attım sürüşü hiç hoşuma gitmedi, beni çok yordu ben de falcon aldım. konfor ve sürüş olarak geotech'e 5 çeker bana göre falcon

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Desert Fox
Bu arada ankarada bir mağazada tx100 satışı 950 liraydı sahibinden de sıfır

• Beğen
@Desert Fox
Hocam diyarbakırda pek 2.el piyasası yok ama yine bir bakınacam.Olmadı mağaza mağaza gezip uygun fiyat bulmaya çalışacam.Eğer şehir bisikletlerinde istediğjm fiyatı bulamazsam dağ bisikletlerine yönelmek zorunda kalacam.

@mariokaldato Abi Mosso Wildfire'ı ikinci el olarak 880TL'ye buldum.Sence alayım mı ? Şehir performansı iyi midir ?
(link)

@Mehmet Metin Levent abi sen ne dersin ?

@Desert Fox

Son düzenleme:
@fiercesteel
Diyarbakır'da ikinci eli genellikle ağırlıklı olarak tamir işine bakan salaş bisikletçilerde görürsünüz olmadı letgo da da ara sıra bahsettiğiniz fiyat aralığında bisikletler oluyor. Evvelden bahsettiğim Salcano da hala satılmamışsa Ofis'te askerlik şubesine taraf dönünce belediye tarafında belediyenin kapalı otoparkının girişinin yanında.

@Aruera (link) şunu gördüm sizce alınır mı ?

@fiercesteel
Selenin yanı kirli, fren ve vites tellerinin uçları saçaklanmış, aynakol da biraz yıpranmış görünüyor, ikinci el tecrübem yok lakin bana temiz görünmedi tabii gidip yerinde görmek lazım süspansiyon ne alemde frenler, aktarıcılar ne alemde bunlar da cabası. Bence mtb bakmaktan vazgeçserseniz paranızı da daha iyi değerlendirebilirsiniz zira Diyarbakır düz şehir ve yollar da şehir içinde fena değil. Almayı düşünürseniz de önce model hakkında internet üzerinden yorum okuyun sonra da almaya gidince test sürüşüne çıkıp kozmetikten öte sorunları olmadığına emin olun.

2018 sedona 410 nu mu önerirsiniz mosso legarda 1924 ü mü

• Beğen
Arkadaşlar paylaşımlarımızla bilgileniyoruz öncelikle teşekkür ederim . Yeni başlayan biri olarak ümit velocity onerir misiniz? Linki: (link)
Ve genel açıdan Umit bisiklet kotu mudur ?

@Biyomedikalci
Ümit' 1200TL vermeyin bence.İkinci ellere bakın,eğer güzel bir bisiklet bulamazsanız 100-200 TL daha verip Kron TX100 ya da Kron TX150 alın.

@fiercesteel
Yorum icin tesekkur ederim Yeni olduğumdan ikinci el de kandirilmaktan korkuyorum ? duzce de yaşıyorum ve ümit bisiklet çok görüyorum sanırım evkurda satılmasında dolayı ondan merak ettim iyi mi acaba diye

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Jetthasan abi napti yav aldimi acaba bisiklet? Tedirginim umarsizca

@fiercesteel
Biraz daha ekle sedona 410 al abisi

Günaydın herkese.
Motosiklet için hanım vizesini bir türlü geçemeyince ben de uzun yıllar sonra bisiklete yönelmeye karar verdim. Tabi daha küçük yaşlarda böyle detaylı araştırma şansımız yoktu ama şu anda bu forum sayesinde baya bilgi sahibi oldum. Bilgi paylaşmayı kendine görev edinen arkadaşlara bu yüzden çok teşekkür ediyorum.
Şu anda 7-8 bin liralık bir sıfır bisiklet almaktansa ikinci elde 3-5k seviyesinde temiz bir bisiklet kovalıyorum. Çok acelem yok ama Temmuz ayına da sarksın istemiyorum. İnşallah güzel bir model çıkar karşıma.
Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler.

@ksecer
Selam Hosgeldin arkadasim
Ne tarz bir bisiklet kovaliyorsun senin tabirinle bir genel taleplerini soyle

• Beğen
Tepkiler: ksecer
Genel anlamda Şehir-Tur bisikleti olacak. Ayda 1-2 kez belki her hafta küçük çapta tura çıkmayı düşünüyorum.
Baktığım modeller tamamen aynı tür değil, biraz hoşuma giden modellere bakıyorum ama kullanma alanıma da çok ters değil sanırım. Sitelerinden bakarken Şehir, Tur, Fitness gibi seçeneklere bakıyorum.
Sıfır için Carraro 330 veya Mosso 771TB3 Deore düşünüyordum ama daha kaliteli bir ikinci el bulabilir miyim diye bakınıyorum.
Aslında Specialized Sirrus Elite almak isterdim ama biraz pahalı kaçıyor haliyle. İkinci elde de kadroma uygun bulmam kolay olmayacak. (56 diye düşünüyorum, 182 boy, 90 kilo, 79 bacak boyu)
Merida Crossway 300, Trek FX veya DS serileri, Scott Sub Cross 20 sıfırda biraz daha yukarı çıkabileceğim modeller var gaza gelip hemen almak istemiyorum. İkinci el güzel bulabilirim belki.

• Beğen
@ksecer
Buralara gelip fikir almak, kafasindakini netlestirmek isteyip de timarhaneye kaldirdigimiz cok arkadaslar oldu, halada adaylarimiz tam gaz delirmenin sinirlarini zorluyorlar ehehe :D

Hatta 2009 da burada mesaj yazip, bisiklet önerisi isteyen, ama aradan on sene sonra yine ayni sorulari soran tipler bile gorduk :D

Dostum ben sana cok net konusucam, begendigini al gez ufaktan basla bir yerden.

Mukemmel bisiklet yok ,öyle olsaydi ben bir sürü bisiklet toplamamis olurdum yada gidip magaza bisikleti alirdim.

Demem o ki cok takılma yazilan cizilen şeylere.
Her türün hem artilari hem eksileri bolca olur.

Sen basitce keyifli turlar istiyorsan arka bacaklarinda bagaj demiri takma delikleri olan basit bir fitness alarak basla iste bi yerden.
Kolay gelsin

Malesef kafa yeme durumuna gelmesek de 1-2 haftaya almazsam olacağı bu. Bugün Merida için peşin fiyat soracağım, güzel indirim yaparlarsa düşünmem alırım belki. Teşekkürler tekrar. :)

@mariokaldato

Selamlar,
Şu bisiklet hakkında ne düşünürsünüz, sizin görüşleriniz benim için önemli

(link)

• Beğen
Geri