Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Herkese merhaba.şehir içinde kullanmak ve yakın ilçelere spor amaçlı sürmek için bisiklet almayı düşünüyorum. Bunun için doğru olanın şehir /tur bisikleti diye adlandırılan bisikletler olduğunu öğrendim ancak bisiklet adına hiç bir bilgim yok ve şehrimdede bilgi alacağım kimseyi tanımıyorum. 180 boyunda 105 kiloyum. Çok üst sınıf bisiklet almayıda düşünmüyorum maksimum 1500-1800 tl bütçem var. Şehirde yokuşlar var güzergahımda düz yol da var. Yollar asfalt olsa bile malesef çakır çukur kaldırım deseniz ayrı bir facia. Yani satıhlar genelde bozuk. Sizlerden ricam (bilemiyorum ihtiyacınız olan tüm bilgileri verdimmi ama) benim için uygun bir bisiklet tavsiye etmeniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Scudo
Merhaba Arkadaşlar,

Uzun yıllardır ara verdiğim bisiklet dünyasına geri dönüş yapacağım. Önceki bisikletlerim Kron XC -> Trek 7.1 -> Trek 7.2 -> Trek 7.5> kapanış :)
Şehir bisikleti almak istiyorum, amartisörlü ön maşa, orta sınıf aktarıcı veya üst segment olabilir, ince teker ve rahat sele. Fiyatlar eski yıllardaki gibi değil o yüzden emin olamadım artık neyi tercih etmeliyim. Bu konuda yardımlarınızı istemekteyim arkadaşlar. Önerebileceğiniz modeller varmıdır ? Bütçe esnek olmakla birlikte Max 3K yeterli diye düşünüyorum. Haftasonları kullanacağım.

@socialworker

dediğiniz bisikleti beğendim ancak şehrimde ikinci eli yok. şehir dışından almak da açıkçası endişelendiriyor. bu yüzden sıfır bir ürün alabilir miyim ona bakıyorum aslında. şu anda ikinci el alabileceğim(şehrimde olan) whistle yuma((link)), sedona 310((link)) ve kron xc1000((link)) var.

@osmanbarakali
Bunların içinde whistle seçerdim, oldukça temiz duruyor. 27 vites olması da avantaj.

@socialworker
bende sizin gibi temiz olduğunu düşünüyorum sanırın 2011 model. ama bir yandan da eski olacağına sıfır olsun diyorum

kazasız belasız herkese...
genelde şehir içinde, ara sıra günü birlik kısa gezilerde kullanmak amacı ile bisiklet bakıyorum, (1,84 boy) 30 vites, 28 yada 29 jant 51 cm kadro boyu bakıyorum.
araştırmalarıma göre deore set iyi görünüyor, havalı maşa olsun zira konforuma düşkünüm mazgallarda tak tak vurması pek hoşuma gitmiyor, hidrolik fren olsun, hafif olsun gibi gibi.. aslında 2000 tl civarını aşmak istemiyorum, şehir içi oraya buraya gitmelik ama ben de kötü mal alacak kadar zengin değilim diyenlerdenim, ama bisikletleri tanımıyorum, kötüsü idare ederi iyisi hangisi anca okuduklarım gördüklerim.. altus da alivio da kimseyi yolda bırakmamıştır deore ye gerek yok da denebilir mi? tescrübe olmayınca kafa allak bullak oluyor..
ktm life action önerdi bir abimiz, çok beğendim ama fiyatı yüksek gibi.. 4000tl
kron xc 1000 ni , 1,75 lastiklerle alabilme ihitimalim var, 2400 tl (dağ bisiklektinin lastiklerini inceltsek hibirit gibi olur mu diye de düşünüyorum)
önerilire açığım..
teşekkürler

@mudah

Decathlon mağazasında satılan şuanki fiyatı 1599 TL olan Original 520 model, L boy, 28'' jant tip olan bisiklete bi bak istersen. Full aksesuarlı ve isteklerini karşılayacağını düşünüyorum. Benim boyum 1,90 bir eski modelini ikinci el olarak aldım. Malzeme kalitesi ve sürüş konforunu beğendim.

• Beğen
Tepkiler: mudah
arasır
@mudah

-arasıra günübirlik gezi.

bu aktivite için tourney, altus, acera setler 24 vites , maşadan kilitlenir suntour maşa, jelli sele kılıfı, yeterli. bisiklet farketmez.. illa hidrolik fren olcaksa carraro sp 225, mosso legarda 1924 seçenekleri size uygun.

set yolda bırakmaz. shimano ise.. bakımsızlık, yanlış kullanım, ömür bitimi vs. bunlar yolda bırakır. yolda kalmamak için bence patlak seti taşımak yeterli.

Bisiklet magazalarinin bilmeyene bir sehir bisikletini satarken ne gibi sinsilikler yaptiklarini isterseniz mariokaldato tarzinda tekrar bir hatirlatayim.
Doğrusunu okumus olun

Şehirde çukurlar var tanklar tufekler var, Dinazorlarlar var , kraterler var aghbi o yuzden sana suspansiyonlu bisiklet sart!!!!
Bu en bilinen sehir efsanesidir ve kesinlikle yalan , dolandir. Konfor istenen bolgelerde o suspansiyonun isini yaptigini daha goren , bilen , duyan yoktur :D

Iyi bir jelli eldiven ve gidona uygulanacak sungerli elcik-eldiven kombini dahi cok ciddi oranda titresimi azaltir, rahatlatir.

"_AGHBI 30 vites verelim sana 24 fitesle cikaman o rampayı, gecen kaynimin torunu düz yolda yürütemedi yav 21 vites bisikleti."

Bu da en afilli sehir efsenelerindendir.
Beni benden alıp , bilmeyeni kendinden kaçiran zalım bir biçaktir. Köylerde dönen "koca ayak" efsanelerinden en ufak farki yoktur.

Vites sayisi arttikca daha dik rampalara cikabilite artmamaktadir, fakat disli sayisi arttikca daha temiz, daha stabil, daha rahat vites gecisleri gibi insani dusuncelere zerk eden bir konfor secenegi gelmektedir.

Fakat dedigim gibi 3x7 bir bisiklet ile 3x10 bir bisiklet arasinda eger disli oranlari yakinsa teknik olarak rampa cikislari icin bir fark yoktur.

Yalniz 7 li sistemler calisma ve stabiliteleri yonunden yeni nesil sistemlerin yanindan bile gecemeselerde teknik olarak problemsiz ve bakimlari yapildigi surece islerini tikir tikir , uzun yillar rahatca yapmaktadirlar.

"_Agbhi sana biz hidrolikli frenli verelim ayni enistemin doblosu gibi diks frenle calisiyor bunlar, araba gbi durduruyorlar namissizlar.

:koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:
Al işte bir Teksas efsanesi daha.
Evet disk frenlerin bir cok ustunlugu var elbette bunu örselemiyoruz.

Mesela Her sartta güçlü frenleme secenegi sunmalari.
Islak ve camurlu havalarda , yollarda guclu ve guvenilir frenleme ozellikleri.

Kapali bi sistemin vermis oldugu zor ariza yapma ihtimalleri

Kesinlikle harikadirlar, bende hd kullaniyorum.Ama kimse bu size satilan bisikletlerdeki fren sistemlerinin en çırak versiyonlarinin oldugunu, gereksiz agirlik yaptiklarini, surtme problemi çıkarip kullancilari cildirtma noktasina getirdiklerini söylemezler tabi.
Sehir ici geziler ve uzun turlar icin V frenin kaliteli bi modelinin dusuk seviyeli bir hd fren sisteminden daha güçlü, daha sorunsuz, daha stabil ve ucuz olacagini asla unutmayin.

Ayrica dip not olarak sogutma teknolojisi olmayan( yada düşük olan diyim) hd frenlerin uzun frenlemelerde isinma sorunundan dolayi da gorevini yerine getiremedigini, tamamen bosaldiginida ekliyeyim.

Son düzenleme:
@mariokaldato
hıııı, verilen eşkal bu mu?
(link)
marka iyidir ama ikinci el için fiyat yüksek midir? v fren süspansiyon yok ağırlık hemen hemen ktm life actionla aynı, ktm yi biraz abartmışlar mı :)
temiz ikinci el de olur, şu temize benziyor ama fiyat çok abartı gibi geldi (çok bilmem izlenimim)
(link)

vites konusunda acizane olarak katılıyorum, arada arkadaşım sedona sı var onu kaçıyorum ön ort yaprakta en fazla 3-4 vites değiştiriyorum şehir içi, benim zamanım da 18 ler vardı şimdi 33 e çıkmış, deore, xt muhabbetleri geçince alınca iyisini mi alsak sorun olmasın falan diye, maşa süspansiyon konusunda da, yine arkadaşın bisikletinde baltayla odun yararken sert bir yere gelirde ele geri tepmesi anı gibi, 5-10 cm lik yarık mazga kaldırım gibi yerlerden geçerken o hissi veriyor, ben kiliti açıyorum öyle olunca, (arkadaş benden 30-40 kg fazla lastikleri mi çok şişkin ondan mı oluyor bilmiyorum) o yüzden havalı maşa olsa hem hafif hemde konforlu olurdu, zira konfor mühim :) o yüzden kron xc 1000 nin lasitklerini değiştirsek hibrit gibi olurda yarar mı diye sormuştum.
bir muhabbet varya; "reno almaya çıktık, az daha versek şu olur az daha versek bu olur derken lamborginiye bakarken bulduk kendimizi", onun hesap benimki birazda, scot falan bakarken buluyorum ben de :)
konforlu ve akıcı bir şey olsun yormasın 40 yaşındaki adamı üzmesin fiyat ve set olarak yeter aslında.. :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato

Ya abi yemin ederim o kadar haklısın ki. Benim bisiklet de süspansiyonlu. Sertliğini ne kadar değiştirirsem değiştireyim hep aynı. Herhangi bir çukurda tümsekte de fark yarattığına şahit olmadım. Tek işlevi ağırlığı arttırmak ve yolda yokuşta pedala verdiğim enerjiyi emmek. Bildiğin babasının sırtına yapışmış hayırsız evlat.

Arkadaşlar bana 600-700 tl arası mandal vitesli dediğimiz bisikletten önerebilirmisiniz?

Ayrıca 24 jant olacak

az önce maşayı kilitleyerek ve açık şekilde aynı yolda 2-3 kez ( kilit taş ve tuğla) tramway yolunda denedim fark ediyor maşa. ölümcül bir fark olmasa da fark var, ufak engebelerde tıkırdılarda farketmiyor ama 3-5 cm lik çıkıntılarda esniyor süspansiyonlu iken, kilitli iken tepme yapıyor, emmiyor çarpmaları.
tabi sizler kadar tecrübeli değilim, belki ilerde pişman olacağım ama süspansiyonlu mümkünse havalı olanı tercih edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Merhaba arkadaslar banada lazım olan su yasım 40 haliyle nefesim dar rampa yollarda var duz yolda yokus cıkısları iyi olan aynakol dislisi 48......22 dişli ve arka ruble 10......36 dişli gibi v.b. bisiklet marka ve model tavsiye edecek bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilirmi

• Beğen
@mudah

ne kadar ekmek o kadar köfte. havalı maşa canımız ciğerimiz. imkan varsa kim yok diyebilir.

umarım içinize sinen, size mutlu anılar yaşatacak bie bisikletiniz olur. saygılar.

@kadem61
Hocam bu sayfada ben dahil yuzlerce insan bir suru tavsiyeler yaptilar. Geriye dönük okursaniz sorunuzun yanitlari verildi zaten.

Bisiklete yeni merak salıp buralara kadar gelmiş ve tavsiye arayan sayın bisiklet meraklıarı.. sözüm size.

shimano deore set ile insanlar dünya turu yapıyor, deore göbek ha keza.. ha bu arada deore içib çoğu mecra orta seviye der.. burun kıvırdığınız v frenlerle dünya turu yapıyorlar..

şurda günübirlik tur yapacaksınız.. en babası hadi 100-200 km, onuda haftada 1...sosyalleşeceksiniz.. kafanızı boş muhabbetle doldurup işin asıl keyifli yanını kaçıracak ertelemeler yapmayın. aldığınız bisiklette aktarıcı set shimano ise korkmanıza gerek yok.. bisiklet 10 kilo 15 kilo filan bunlar sizin için belirleyici değil. kafaya kaskı takın, yanınıza yama setini alın ve yollara vurun kendinizi..

coştunuz şakır şakır vites değiştirdiniz, oda ne aktarıcı yarım saniye geç vites attı.. aman allahım.. olamaz.. bu aktarıcı bizi yolda bile bırakır.. :) bunlar sizi güzel anlardan mahrum bırakan boş düşünceler.. bunları kafanızdan silin..

kendinizi çok zorlamadan gücünüzün yettiğini beğenin alın.. kaskı da mutlaka bisikletle beraber alın..

amacım kırmak değil, sadece bu işe yeni başlayan arkadaşların bisikleti en başta isteme sebebinden uzaklaşmamasını sağlamak.

bisiklet... özgürlüktür, spordur, sağlıktır, çevre dostudur, zaman zaman kendinle yarışırsın mutlu olursun. bunlar için bisiklete merak salıyorsunuz... acera mıydı, deore miydi, havalı maşamıydı, 22-48 aynakol muydu vs.. ya bunların performanslarınıza etkisi %5-%10..bunun için %90 95 i heba etmeyin.. hemen beğenin ve yaz bitmeden turlara başlayın.. başlayınki bisiklet toplumu olalım.. bisikleti seven toplum olalım..

geçen sene mayısta amsterdamdaydım.. hani şu bisikletleriyle ünlü yerde.. gördüğüm bisikletler sizin baktığınız ama karar veremediğiniz bisiklet yanında hurda arkadaşlar.. adam takım elbiseyle binmiş.. bisiklet yolunda işine gidiyordu.. altındaki makineyi hırsız görse çalmaz.. elbisesi bisikletin 10 katı paradır ya.. bizse ekipman ekipman diye aracın asıl amaçlarını es geçiyoruz.. ve sonuçta 6 milyon ankarada 1 metre bisiklet yolu yok.. dümdüz şehirde bisiklet yolu yok.. çünkü talep etmiyoruz..ben işe bisikletle gitmeye kalksam kesin biri ezer geçer beni.. bilinç yok.. hepimiz binersek hepimiz saygı duyarız..

oyüzden lütfen, kafanızı çok bulandırmayın, bütçenizi çok zorlamayın.. alın ve çıkın dışarıya

@TanerAnkabike
Kesinlikle haklısın dostum. Bende elimden geldigince tur bisikletine ve uzun turlara cikmak isteyen arkadaslara cok dusuk maliyetlerle hatta sifira yakin maliyetlerle bisikletleri nasil uzun tura adapte edeceklerine dair tur yazilarimda ornekler vermeye çalışıyorum. Misal iki gunluk kampli tura gittim. Tur çantası mantasi yok gördüğunuz gbi evde bulunan cantalari kulllandim. Biri antreman cantasi, digeri sirt çantası
20190615_102518.jpg

@mariokaldato

Yazılarınızı yeni okumaya başladım ve bu çizgide çok güzel bir iş yapıyorsunuz gerçekten. Şu fotoğraf bile çok şey anlatmalı. Umarım yeni başlayan arkadaşlara konunun özünü anlatabilmişizdir. Emeğinize sağlık :)

• Beğen
Geri