Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Selamlar, yaş 24, boy 1.90 - istanbul kartal'da ikamet ediyorum bazen mahalle içersinde bazen sahile inip kulaklığımı takıp müzik dinleyerek bisiklet sürmek istiyorum. Fiyatı maximum 600-700 TL olacak şekilde bir bisiklet arıyorum. Öyle engebeli yoldan dağdan taştan gitmeyeceğim. Genelde asfalt ve düz yollar olacak. Jantı kadrosu ıvır zıvırından da anlamam. Direk bana önereceğiniz modelleri link şeklinde atabilir misiniz? Arasından birini beğenip direk sipariş geçicem. Varsa uyguna 2.el de düşünebilirim.

Son düzenleme:
Scudo
Merhabalar. 1500 lira civarı alabilecegim birkaç bisiklet arasında kaldım sizce hangisini almam daha isabetli olur. (Fiyat olarak ucuzdan pahalıya doğru sıralı)

Merida crossway 40 2017 model(hd)
Scott sportster 40 2014 model.(V)
Carraro sportive 225 2017 model(hd)
Giant escape 2 2015 model. (V, duz masa)

Scott ve carraro bulunduğum ilde diğerleri için ya gidip görmem gerecek ya da kargo ile göndermelerini isteyeceğim.

Bisikleti daha çok şehir icinde okula veya ise gidip gelirken ve hafta sonlarında kısa turlar için kullanmayı düşünüyorum.

hayırlı günler arkadaşlar yeni başladım bisiklete ancak yanlış bir seçim yapıp dağ bisikleti carraro speed 260 aldım . Bunu elden çıkarıp şehir bisikleti almayı düşünüyorum iki model arasında kaldım. mosso legarde 1924 ile corelli trivor 6.0 boyum 170 evden işe işten eve bazen de kısa tur için düşünüyorum . Kadro boyu kafamı karıştırdı bir de bayiden mi netten alayım bilemedim. Sizce ne yapmalıyım?

@ozanmirza35 ben de bu aralar arastirma halindeyim,46 cm sana uygun olur sanirim.trivor 6 da mechanic disc fren var cok kullanisli degilmis sanirsam.onun yerine 5.0 yada 7.0 dusunebilirsin.ama trivor dan ise corelliden speedo 1.0 daha makul olabilir.Ben gozume corelli mystic modelini kestirdim insallah alabilirsem :)) lagerda da risksiz bir tercih olur,kullanicisi fazla ve eger sehir tipini alirsan arkada bagaji var ;)

• Beğen
Tepkiler: ozanmirza35
Merhabalar, ben yeni üyeyim. O yüzden konu açamadım. İkinci el 6 ay kullanılmış Sedona 300 S alacağım 1100 liraya anlaştık. Ama piyasasını hiç bilmiyorum. Özellikleri güzel, marka kaliteli ancak başka hiçbir yerde bulamadım bu bisikleti. Satışı bitmiş. Eskiden alanlar da 3 sene önce mesela 1000 liraya almışlar. Doların durumuna bakarsak şu an 1100 lira mantıklı gibi geliyor ama ben yine de size sorayım dedim. Ya da BTWIN Tribute 100 alabilirim 1000 liraya ama vites sayısının azlığı beni biraz kötü düşüncelere yolladı.

Merhabalar, ben yeni üyeyim. O yüzden konu açamadım. İkinci el 6 ay kullanılmış Sedona 300 S alacağım 1100 liraya anlaştık. Ama piyasasını hiç bilmiyorum. Özellikleri güzel, marka kaliteli ancak başka hiçbir yerde bulamadım bu bisikleti. Satışı bitmiş. Eskiden alanlar da 3 sene önce mesela 1000 liraya almışlar. Doların durumuna bakarsak şu an 1100 lira mantıklı gibi geliyor ama ben yine de size sorayım dedim. Ya da BTWIN Tribute 100 alabilirim 1000 liraya ama vites sayısının azlığı beni biraz kötü düşüncelere yolladı.
Sedona candır. Temiz ise ve problemi yoksa çok iyi fiyat.

Merhaba arkadaşlar siteye daha yeni üye oldum. Yaklaşık 3-4 aydır bisiklet almayı planlıyorum ama yüzlerce seçenek arasında kayboldum resmen. Bu yüzden bu konuda sizden yardım istiyorum.

Yaşım 16, boyum 180, kilom 62 ufak çaplı bir spor geçmişim oldu ama bisiklet alınca yeniden başlayacağım. İstanbul Sancaktepede oturuyorum yollarda ciddi engebeler var haliyle. Aradığım bisiklet gidondan kilitlenir ön amortisörlü minimum 3.9 vitesli, HD frenli, şık ve sağlam, bana yıllar boyunca arkadaşlık edecek bir bisiklet. Açıkcası bisikletler hakkında 3-4 aydır bilgi sahibi olmaya başladım ve merak saldım. Yani benim bu hevesimi kaçırmayacak öyle hemen arıza yapmayacak bir bisiklet istiyorum. Şimdiye kadar bir sürü markadan bisiklet baktım ama aradığım bisiklete en yakın Carraro Sportive 227 ve 230 buldum. Bütçem yaklaşık 4000 gibi ama bu paranın hepsini zorunlu olmadıkça bir bisiklete vermek istemiyorum açıkçası. Günde yaklaşık 15-20 km yol yapacağım başlangıç seviyesinde şehir içinde kullanacağım bisiklet önerileri istiyorum sizden. Lütfen bisikletten iyi anlayan arkadaşlar bana bir yol göstersin.

Merhaba arkadaşlar siteye daha yeni üye oldum. Yaklaşık 3-4 aydır bisiklet almayı planlıyorum ama yüzlerce seçenek arasında kayboldum resmen. Bu yüzden bu konuda sizden yardım istiyorum.

Yaşım 16, boyum 180, kilom 62 ufak çaplı bir spor geçmişim oldu ama bisiklet alınca yeniden başlayacağım. İstanbul Sancaktepede oturuyorum yollarda ciddi engebeler var haliyle. Aradığım bisiklet gidondan kilitlenir ön amortisörlü minimum 3.9 vitesli, HD frenli, şık ve sağlam, bana yıllar boyunca arkadaşlık edecek bir bisiklet. Açıkcası bisikletler hakkında 3-4 aydır bilgi sahibi olmaya başladım ve merak saldım. Yani benim bu hevesimi kaçırmayacak öyle hemen arıza yapmayacak bir bisiklet istiyorum. Şimdiye kadar bir sürü markadan bisiklet baktım ama aradığım bisiklete en yakın Carraro Sportive 227 ve 230 buldum. Bütçem yaklaşık 4000 gibi ama bu paranın hepsini zorunlu olmadıkça bir bisiklete vermek istemiyorum açıkçası. Günde yaklaşık 15-20 km yol yapacağım başlangıç seviyesinde şehir içinde kullanacağım bisiklet önerileri istiyorum sizden. Lütfen bisikletten iyi anlayan arkadaşlar bana bir yol göstersin.
Selamlar Merida Crosway modelleri seni fazlasıyla mutlu eder abicim.Her yola gelir, konforlu ve dayaniklidir. Arka ve ön çatallarinda ilerde yüklü ve kampli falan turlar yapmak istediginde en lazim olacak bagaj demiri baglamak icin delikleride mevcuddur. Direk bu modele yonel hc daha kafani karistirma

Selamlar, yaş 23. boy 1.90. kilo 70. mahallede, asfalt yolda, bazen de sahil yolunda öylesine gezmek için bisiklet arıyorum. Bütçem fazla yok. Bir bisiklet için çokta para vermek istemiyorum zaten.
Şu modellere bi bakar mısınız?
1- (link)
2- (link)
3- (link)
4- (link)

Bunlar arasında hangisi bana olur? 4 numaralı bisiklete o parayı vermek istemiyorum ama bunlar arasında bu fiyatlarda kesinlikle onu almalısınız derseniz düşünebilirim. Onun dışında vermeyi düşündüğüm miktar max 600-700 TL kadar. iyi bir bisiklette bir sürü ayrıntıya dikkat ediyorsunuz biliyorum ama kullanış amacım belli büyük bir hedefim yok, maksat gezmek, hava almak, stres atmak. Bu fiyatlarda önerebileceğiniz başka model varsa yine bakabilirim. Bide bunlar arasında sıralama yaparsanız güzel olur. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: allegromoderato
@l0v3ly Bunlar hem parasının hakkı değil hem de 1.90 boya olmaz. İkinci el bakın. Mesela şöyle bir şey;

(link)

• Beğen
Tepkiler: cimlikaya
Selamlar Merida Crosway modelleri seni fazlasıyla mutlu eder abicim.Her yola gelir, konforlu ve dayaniklidir. Arka ve ön çatallarinda ilerde yüklü ve kampli falan turlar yapmak istediginde en lazim olacak bagaj demiri baglamak icin delikleride mevcuddur. Direk bu modele yonel hc daha kafani karistirma

Merida crossway için tam marka öneriniz var mı ben biraz baktım ancak aradığım özellikler için biraz fazla pahalı geldi bana. @mariokaldato

@l0v3ly 4 numara hariç diğerleri sıralamaya değmez. Corelli de çok iyi değil. Ama diğerlerine nazaran en azından düşünülebilir bir yönü var. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ikinci el bakın. İnanın ikinci ele çok güzel ve temiz bisikletler bulunabiliyor.

@Gökhanatalar

(link)

Meridalar ömür boyu kadro garantilidir. Aynı özelliklerdeki yerli bisikletlerden biraz daha pahalı olması normal.

@erman35 bence bu ilan gerçek. sadece kendi foto çekmek yerine bu örneği bulup koymuş.

@erman35 bence bu ilan gerçek. sadece kendi foto çekmek yerine bu örneği bulup koymuş.
işin gerçeğini bilemem ama aklıma direkt kötü olarak geldi.
bir satıcı için bir fotograf çekmek ne kadar zor olabilir

Diyelim fotoğraf için üşendi, peki fiyat ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@erman35 @erman35 @yavuzkosar İlanı açan bisikletten anlıyora benzemiyor. Rastgele doldurmuş bilgileri. Fotoğrafı da Ece Bisiklet'in logosunu almayacak şekilde kesip koymuş. Eldeki tek veri viteslerinin elden geçmesi gerektiği. Adana'da biri 780'e satıyor;

(link)

Bence üşengeç ve bilinçsiz bir satıcı.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Garip bir şey yok.Sıfırı Carraro'nun kendi sitesinde 1137 tl olan bir bisikletin 600 lira olması anormal değil.Bir kişi dolandırıcılık yapmak istese yüksek fiyatlı bir bisikleti düşük fiyatlı olarak cazip gösterip yapar.Bu bisikletle oltaya kim gelir ki?
10000 liralık bisiklete 2000 lira der, kapora ver ayıralım dese tamam da öyle bir şey de yok.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Geri