Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Dikkatli olmak gerek insan gafil avlanabiliyor.
Garip bir şey yok.Sıfırı Carraro'nun kendi sitesinde 1137 tl olan bir bisikletin 600 lira olması anormal değil.Bir insan dolandırıcılık yapmak istese yüksek fiyatlı bir bisikleti düşük fiyatlı olarak cazip gösterip yapar.Bu bisikletle oltaya kim gelir ki?
10000 liralık bisiklete 2000 lira der, kapora ver ayıralım dese tamam da öyle bir şey de yok.
Bizim dikkatimizi çeken aslı bisikletin görselini kullanması aslında, diyelim ikisi ortak ilan verdi ama bence bu ilan şüpheli sizce değil mi ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Dikkatli olmak gerek insan gafil avlanabiliyor.

Bizim dikkatimizi çeken aslı bisikletin görselini kullanması aslında, diyelim ikisi ortak ilan verdi ama bence bu ilan şüpheli sizce değil mi ?

İlan şüpheli değil.
Satıcısı başkasının fotosunu koyduğu için üşengeç.Velev ki satıcısı dolandırmak için koyduysa da hayal gücü sınırlı derim.

İlan şüpheli değil.
Satıcısı başkasının fotosunu koyduğu için üşengeç.Velev ki satıcısı dolandırmak için koyduysa da hayal gücü sınırlı derim.
Sanırım biz biraz gereksiz şüphe yaptık. Teşekkürler cevap için.
Aslı bisiklete yazmıştım kendilerinin verdiği cevap şu şekilde.Ekran Görüntüsü (3).png
Satıcı üşenmiş sanırım dediğiniz gibi, dolandırıcılık yok sonuç olarak.

• Beğen
İlan şüpheli değil.
ben ilk kez böyle bir şeye denk geldim ve direkt olayı kötüye yordum hiç aklıma olumlu bir şey gelmedi sizin gibi.

@Gökhanatalar n1 in 11 muhabbetinde sağlam indirimler olmuştu. Merida yi Aslı bisiklet getiriyor. Bayiye vermediği fiyatın altında vermişti bisikletleri. Kara cuma muhabbetini bekle. fiyatlar ozaman da da duser

• Beğen
@l0v3ly 4 numara hariç diğerleri sıralamaya değmez. Corelli de çok iyi değil. Ama diğerlerine nazaran en azından düşünülebilir bir yönü var. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ikinci el bakın. İnanın ikinci ele çok güzel ve temiz bisikletler bulunabiliyor.
Özelliklerden anlayan biri olsam haklısınız da malesef pek anlamıyorum. 23 yaş, 190 boy için şu alınabilir dediğiniz ilan var mı? 1 tane önermişler ama ne yapayım bilemedim.
----------
1-2-3 ü eledik,
4 numaralı bisiklet ve 2. el bakmak kaldı. Önerileri bekliyorum.
@l0v3ly Bunlar hem parasının hakkı değil hem de 1.90 boya olmaz. İkinci el bakın. Mesela şöyle bir şey;

(link)
Birkaç yorum altta bu bisiklet hakkında tartışmışlar o yüzden sıkıntı olabilir. Kendi resmi olan ve resimden iyi görünen ve özellikleride bana uyabilecek başka bir bisiklet önerebilir misiniz? Sahibinden.com dan alayım 2. el
Kullanma amacımı karşılasın @ali önder @erman35 @yavuzkosar @hamlet2006 @Aybek Cihan
Selamlar, yaş 23. boy 1.90. kilo 70. mahallede, asfalt yolda, bazen de sahil yolunda öylesine gezmek için bisiklet arıyorum. Bütçem fazla yok. Bir bisiklet için çokta para vermek istemiyorum zaten.
Şu modellere bi bakar mısınız?
1- (link)
2- (link)
3- (link)
4- (link)

Bunlar arasında hangisi bana olur? 4 numaralı bisiklete o parayı vermek istemiyorum ama bunlar arasında bu fiyatlarda kesinlikle onu almalısınız derseniz düşünebilirim. Onun dışında vermeyi düşündüğüm miktar max 600-700 TL kadar. iyi bir bisiklette bir sürü ayrıntıya dikkat ediyorsunuz biliyorum ama kullanış amacım belli büyük bir hedefim yok, maksat gezmek, hava almak, stres atmak. Bu fiyatlarda önerebileceğiniz başka model varsa yine bakabilirim. Bide bunlar arasında sıralama yaparsanız güzel olur. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
@l0v3ly (link) süper bir alettir. ikinci ellerinin temizleri aşağı yukarı bu fiyatlarda. (link) bak bu süpermiş. Eğer bisikleti görüp alabilme imkanın varsa kaçmaz. Hatta beni kıllandıracak kadar ucuz.

• Beğen
@Aybek Cihan Söylediğiniz bisikleti derinlemesine araştırdım. Ancak Carraro Sportive 227 de gidondan kilitleme artısı olmasına rağmen Merida Crossway 40D den çok daha ucuz. Merida yı Carraro dan üstün kılan şey nedir acaba?

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
@Gökhanatalar İsmi. Merida dünyaca ünlü bir marka. Dediğim gibi ömür boyu kadro garantisi veriyorlar. Malına güvenmese vermez. O bisiklet uzun yıllar kullanılabilir. Carraro'yu Accell bisiklet Türkiye'de üretiyor. Fiyatı uygun tutmazlarsa bu yabancı markalarla nasıl rekabet edebilirler?

herkese merhaba. Ankarada oturuyorum. elimde ümit marka 26inc 21 vites dağ bisikleti var. yENİ BAŞLADIM. Mahalle arasında geziyorum. Ama şehir içi açılmak istiyorum. Dolaşacağım yerde bayağı iniş ve yokuş var. o yokuşu rahat çıkabilmem için en az 27 vites gerekiyormuş. yol güzergahı asfalt şehiriçide asfalt. Bahsettiğim yokuştan yağmurlu havalarda da inip çıkmam gerekiyor. iki üçbisikletçiye sordum. yol tutuşu için biri şehir/tur diğeri dağ bisikleti önerdi. Bisiklet işini inceledikçe resmen dipsizbir kuyu.
Benim şehir içi yokuş ve inişlerde rahat gidip gelemem için ilerde turlara katılabilmem için;
--Ne tür bisiklet almalıyım?
--Bütçem 2000 tl. Türü belirledikten sonra bu fiyata göre ne marka almalıyım? Ankarada uygun kazıklamayacak bisiklet alabileceğim yer tavsiyesi? Acaba gerçekten 27 vites mi almalıyım? Acaba bu fiyata ikinci ele mi yönelmeliyim. (mesela kron xc 1000 ikinci el fiyatı 1650 tl. alırken neye dikkat etmeliyim.)
--Markaya göre bisiklet parça kaliteleri ne olmalı. (shimano altus vs.)
--Boyum 1.78 kilo 86 yaş 42 buna göre kadro boyu ne olmalı, kaç inch olmalı.
--veya en kötü benim eski bisikleti modife edebilirmiyim. Yani 27 vites hd fren falan alsam ikinci el taksam olur mu?

ilginize şimdiden teşekkür ederim.

@aldeniro Bir kere sabit maşalı olmalı. Mosso Legarda, Peugeot T 11 28, Carraro sportive... Sizin bütçenize göre (üç aşağı beş yukarı) ilk aklıma gelenler.

• Beğen
Tepkiler: aldeniro
@aldeniro Ankara'da oturuyorum ben de. Düz yer az olduğundan tırmanış için mümkün olduğunca hafif bir bisiklet lazım. Metromall Decathlon'da bir adet Triban 500 vardı en son. Bir arayıp sorun bence. Fiyatı 1999 TL olması lazım. Satılmışsa ikinci el bakarsınız aynı model.

Elinizdeki bisiklete masraf yapmaya değmez bana göre.

• Beğen
Tepkiler: aldeniro
@aldeniro Bir kere sabit maşalı olmalı. Mosso Legarda, Peugeot T 11 28, Carraro sportive... Sizin bütçenize göre (üç aşağı beş yukarı) ilk aklıma gelenler.
(link) buna ne dersiniz
(link)

1900 tl sizce normal mi?1600 e falan teklif etmeyi düşünüyorum

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: slckats
@l0v3ly (link) süper bir alettir. ikinci ellerinin temizleri aşağı yukarı bu fiyatlarda. (link) bak bu süpermiş. Eğer bisikleti görüp alabilme imkanın varsa kaçmaz. Hatta beni kıllandıracak kadar ucuz.
1.si hoşuma gitti fiyatıda iyimiş ama kadro boyu 43 diyor. 190 boy için kadro boyu minimum 50cm almamı söylüyorlar.
2.si görünüş olarak hoşuma gitmedi. Yaşlıların bindiği bisikletler gibi geliyor.. Sahil yolunda sürücem ama mahalle içinde de sık sık gezeceğim. O yüzden görünüşü de güzel olmalı.

• Beğen
Tepkiler: slckats
....

Son düzenleme:
@l0v3ly Senin kendi görüşün kardeş. Saygı duyarım. Ama o ikinci attığım linkteki bisiklet 2500-3000 TL lik bisikletleri bile ağır döver. Ben sana sadece örnek olması açısından attım. Senin linklerini paylaştığın bisikletlerin sıfırını almaktansa, kendi yaşadığın şehirde veya sana yakın şehirlerde ikinci el piyasasına bak derim. Bir kere kesinlikle dağ bisikleti alma derim. Kesinlikle sabit maşalı olsun, senin bütçene uygun kaliteli amortisörlü bisikletler bulamazsın.
@aldeniro Bisiklet güzel dostum. Fiyatı da fena değil. Kıran kırana pazarlık yaparsan o paralara indirebilirsin diye düşünüyorum. Hatta az biraz daha çıkabilirsin. Bisikleti muhakkak görerek, deneyerek al. Sorunu yoksa çok keyifli bir makinedir.

Merhabalar siteye yeni üye oldum Bursa'da fazla pahalı olmayan trafik dışında kullanacağım bisiklet almak istiyorum önerilerinize ihtiyacım var.

• Beğen
@Türk Kızı Merhaba, foruma hoşgeldiniz, umarız dilediğiniz bisiklete kavuşmanızda yardımcı olur ve bisikletli hayata sizi de dahil ederiz.
Öncelikle bütçe konusunda bir aralık belirlemeniz gelecek öneriler açısından önemli, yani bence bir aralık/sınır belirleyin.
İkincisi trafik dışında kullanacağınızı belirtmişsiniz zaten ancak not düşeyim yine de; dağ bayır tırmanma, aksiyon, heyecan yaşama vs gibi kriterleriniz yoksa şehir/hibrit bisikleti diye tabir edilen bisikletler gayet işinizi görecektir. Özellikle sürüş tarzınız/tercihiniz ve yapmayı düşündüğünüz turlar hakkında detay verirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz. Ayrıca forumda Bisiklet Önerileri başlıklı konuya da göz atmanızı tavsiye ederim. İyi forumlar.

@Türk Kızı Bianchi Carmen veya Violet öneriyorum. İki yeğenime bunları aldık. Bir senedir kullanıyorlar ve çok memnunlar.

Geri