Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Bu mesajı geçen hafta attım. Sağ olsun @mariokaldato usta ilgilendi, bilgi verdi ve çok yardımcı oldu. Uzun tur için bana uygun olacak Koga Miyata bisiklet aldık. 3x9 lx grup set , 7005 alüminyum kadro , bagaj delikleri arka ve önde mevcut, manyetik dinamo , camurluk , arka bagaj, 28 Jant, V fren... gibi özellikleri var. Hayırlı olsun daha uzun güzel turlar nasip olsun.
Çok güzel bir yol arkadaşı edinmişsiniz.Amacına uygun süper bir seçim olmuş Güle güle kullanınız.

Scudo
@Yunus EROL Hayırlı uğurlu olsun ağa , İnşallah güzel turlara imza atarsın, Mariokaldato hocam sana kaç lira masraf açtı merak ettim bisikletini fiyatını , banada lazım ilerde düşünüyorum nasip olursa :harika:

• Beğen
Tepkiler: Yunus EROL
@mariokaldato merhaba şehir bisikleti almayı düşünüyorum evden işe spora giderken gezmek için bisikletler hakkında iyi bir bilgim yok buraya üye oldum yorumlarda n sizi gördüm daha önce bisiklet çocukken kullandım yaş 35 😃 Merida crossway 100 önerdi bı arkadaşım ikinci el alacaktim boyum170 uygun kadroda bulamadım sizin onereceginiz bisiklet varsa yardımcı olurmusunuz bütçem 1500 1700

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato merhaba şehir bisikleti almayı düşünüyorum evden işe spora giderken gezmek için bisikletler hakkında iyi bir bilgim yok buraya üye oldum yorumlarda n sizi gördüm daha önce bisiklet çocukken kullandım yaş 35 😃 Merida crossway 100 önerdi bı arkadaşım ikinci el alacaktim boyum170 uygun kadroda bulamadım sizin onereceginiz bisiklet varsa yardımcı olurmusunuz bütçem 1500 1700
Hocam sifir dusunuyorsaniz o fiyatlara düzgün bsey zor. Merida crossway serisi guzeldir ama sıfırlari baya yuksek fiyatlarda.
Ozelden yazin bana bi bakinayim eşe dosta

İkinci el baktım ama kadro boyuna uygun bulamadım ayrıca ikinci el onerirmisiniz özelden yazmak istedim olmadi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
merhaba bisiklet almak istiyorum fakat hiç bir bilgim yok. İstediğim zaman uzun yol yapabileceğim hibrit bir bisiklet almak istiyorum. 2000-2500 bütçe için tavsiye alabilirmiyim?

Merhaba,
158 boyundayım ancak bacak içi nispeten uzun 74. Almayı düşündüğüm bisiklet Carraro Juliet ve kadro ölçüsü 43. Şehir bisikleti 26 mı 28 mi almalıyım? 26 alıp yavaş kalmak istemiyorum, 28 ile daha randımanlı olur ama 28 alırsam da büyük mü olur emin olamadım zira sırt ve boyun ağrısı olmasını istemiyorum. Diğer mesele de kullanacağım parkur genel olarak düz ama yer yer yokuşlar var. Bu da 26 mı 28 mi konusunda düşündürüyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Uzun araştırmalar sonucunda f/p ürünü olduğunu düşündüğüm, Mosso Legarda 1927 ve Bisan Trx8400 modeller arasında kaldım, ancak Bisan'ın Nisan sonu gibi teslimat yapabilecek olması sebebiyle, Mosso bisikleti almış bulunmaktayım. Muadillerine göre daha fazla donanım ve uygun fiyat sunması ve en önemlisi bana uygun kadro boyu bulunması sebebiyle tercih ettim. 56 kadronun 1924 modelinde bulunması sebebiyle, bütün ekipmanları birbirinden değiştirerek 1927 modeli 56 kadro yaptık.

Merhabalar değerli forum üyeleri. Forum da yeniyim. Ulaşım ve şehir içinde gezmek için bütçeme göre bir şehir bisikleti arıyorum, bisiklet sürmeyeli epey oldu ve ilk bisikletim eski tarz ortadan amortisörlü bir bisikletti. Bisiklet hakkında pek bilgim yok, araştırma yaptım ama bisiklet dünyası içinde kayboldum bundan dolayı yardımlarınızı bekliyorum
Boy:1.70 Kilo:65 Yaş:19
Bütçem: 1500-2000₺(2000 ₺ olursa aksesuarlara bütçem yok o yüzden 1500₺'ye yakın olmasını tercih ederim)
Alış Nedeni: Ulaşım(Üniversiteye gidip geleceğim. Yollar genel olarak asfalt ve düzgün)

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
Screenshot_2020-02-23-13-54-47-032_com.android.chrome.jpg Screenshot_2020-02-23-13-58-10-601_com.android.chrome.jpg
Üstteki carrora Sportive 223 hidrolik fren 21vites(2000tl)
Alttaki Salcano city sport 30 v v fren 27 vites (2100tl)
Donanım olarak hangisi iyi pek bir bilgim yok yardımcı olabilir misiniz ?
@mariokaldato
@Serkan Mıstınoğlu

Merhaba.

İşe gidip gelme olarak günlük 10 kilometre.
Gezme amaçlı boş günlerimde genel olarak bisiklet yolu hattı dahil 50 km sürebilirim.
Bütçem aklıma yatarsa 4 bin lira.

Şehrimde ikinci el anlamında bir kaç ürün var. Sizlere danışmak istiyorum.

1

Bu ürünü yarın göreceğim. Yeni üye olduğum sebebiyle link atamıyorum. Sahibinden de Samsunda bir adet var "Kron TX 800 Şehir bisikleti" yazınca direk çıkıyor.

ScreenShot_20200228002813.png
Bu donanım sahip diye düşünüyorum. Benim ihtiyacımı karşılayabilir. En azından 300 lira lastik masrafı ile 2000 lirayı bulucaktır.
Üzerinde satış zamanların kalma donanım olucağını düşünüyorum.

2
MERİDA CROSSWAY 500 XT 30 VİTES Sahibinden de Samsunda bir adet var.Yakından görmem yarında mümküm.
Üzerinde donanım nedir tam bilmiyorum. Marka ve donanım ve 30 vites olaması ileride satmak istersem avantaj olacağını düşünüyorum.

3

Kron TX500-1000 = Sıfır olarak bu mantıklı geldi 2020 model 30 vites iyi kadro ve donanım kaliteli lastik almamı cazip kılıyor.
TX500 benim için fazlaca yeterli duruyor arada farka ileriye dönük kalite değerse diye almak mantılı gelebilir.
ScreenShot_20200228004045.png

Bu konuda fikirleriniz duymak beni mutlu eder. Saygı ve sevgilerimle.

Merhaba.

İşe gidip gelme olarak günlük 10 kilometre.
Gezme amaçlı boş günlerimde genel olarak bisiklet yolu hattı dahil 50 km sürebilirim.
Bütçem aklıma yatarsa 4 bin lira.

Şehrimde ikinci el anlamında bir kaç ürün var. Sizlere danışmak istiyorum.

1

Bu ürünü yarın göreceğim. Yeni üye olduğum sebebiyle link atamıyorum. Sahibinden de Samsunda bir adet var "Kron TX 800 Şehir bisikleti" yazınca direk çıkıyor.

219929 dosyayı görüntüle
Bu donanım sahip diye düşünüyorum. Benim ihtiyacımı karşılayabilir. En azından 300 lira lastik masrafı ile 2000 lirayı bulucaktır.
Üzerinde satış zamanların kalma donanım olucağını düşünüyorum.

2
MERİDA CROSSWAY 500 XT 30 VİTES Sahibinden de Samsunda bir adet var.Yakından görmem yarında mümküm.
Üzerinde donanım nedir tam bilmiyorum. Marka ve donanım ve 30 vites olaması ileride satmak istersem avantaj olacağını düşünüyorum.

3

Kron TX500-1000 = Sıfır olarak bu mantıklı geldi 2020 model 30 vites iyi kadro ve donanım kaliteli lastik almamı cazip kılıyor.
TX500 benim için fazlaca yeterli duruyor arada farka ileriye dönük kalite değerse diye almak mantılı gelebilir.
219930 dosyayı görüntüle

Bu konuda fikirleriniz duymak beni mutlu eder. Saygı ve sevgilerimle.
Selamlar.
Merida ya bakin. Kronlar genelde opel tigralar gibi almasi kolay ama satmasi zor olan bir markadir

Selamlar. Aşağıdaki bilgiler doğrultusunda bir kaç model tavsiyenizi de ben almak istiyorum. Başlangıç olarak mosso legarda 2021 , 2024 V modeller nasıl?
Boy: 180cm
Kilo: 75
Yer : Ankara
Kullanım amacı bol yokuşlu ankara sokak caddelerinde hobi amaçlı sürmek.

Ben 2027 tavsiye ederim, aradaki fiyat farkına değer düşüncesindeyim. Bunlar arasında derseniz de 2024

@boras06 bende 1827 var. Ilgilenirsen 2.el sahib.ndene koydum ..Sıfır alacaksan Legardadan çok memnunum dogru tercih ama 27 vites altina düsmemelisin 30 yada 27si olmali

Mariokaldato öncelikle merhaba. Carraro sportive 327 almayı düşünüyorum. Bir hafta on günlük şehirlerarası turlar için. Tavsiyeniz ne olur?

hali hazırda mosso 1821 hd kullanıcısıyım fakat artık biraz daha hafif ve akıcı bir bisiklet almak istiyorum.
Sizce ne almalıyım? Ne kadar bütçe ayırmalıyım?
Kullanım alanım genellikle şehir içi ama akıcı bir bisiklet olursa 50-100 km lik turlara da çıkabilirim.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Merhabalar bisikletforum severleri aranızda bende yeniyim şehir bisikletimi sedona 410 la aranizdayim mariokaldato saolsun yardımcı oldu ikinci el aldım sıfır gibi .yoksa meridaydi gianti 2500tl bayilcaktim sedano 410 gayet güzel

Geri