Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

(link)

Bu bisikleti almak istiyorum %90 asvalt %10 kaldırım kullanımı.
Bu yüzden amortisörsüz model seçtim. Tx 100 modeli de var amortisörlü modeli.
Ikisi arasında yorum yapabilir mısınız. Ve 1000 tl ye kadar daha iyisi var mı?
Son olarak sahibinden de bu ürünü teknik bisiklet çok uygun verdiği için bu ürüne yöneldim. Tanıyan var mı güvenilir mı? Çünkü havale sonra kargo olarak alacağım.

Scudo
Merhaba

Şehir içi bisiklet arıyorum. Boy 190 cm, kilo 130.

Bir süredir arıyorum ama maalesef XL kadro bulmak imkansız. Tavsiye edeceğiniz bisikletin XL kadrosunu İstanbul da satan yeri de yazarsanız memnun olurum. Mağazaları arayınca yok dedi hepsi.

Bütçem maksimum 3750 TL

@Yugoslav Asıllı
Ben sizin yerinizde olsaydım ikinci el iyi bir mtb alıp lastikleri düz lastiklere çevirerek kullanırdım. Sahibinden sitesinde ara sıra xl kadrolara rastlıyorum, müşterisi az olduğu için uygun fiyatlara bulunabilirler. Mtb kadroları daha kalın ve dayanıklı oluyor, ancak özellikle lastikler şehiriçi kullanıma uygun değil. Kendi mtbme şehir lastiği taktığımda sürüşün nasıl değiştiğini gördüm.

@Yugoslav Asıllı
şehiriçi mtb kullanılması pek mantıklı değil,istersen en ince yol lastiği tak kadro geometrileri bir değil

sabit maşalı,deore-xt donanımlı bisikletler alınabilir bu fiyata
mesela carraro sportive 330 un 56 kadrosu var en büyük boy olarak bilmem size olur mu?
ikinci el kovalamanızı öneririm mutlaka sizin boylarınızda olup aradıgınız bisikleti satanlar vardır

@Yugoslav Asıllı

Hocam bisiklet alirken istanbul içi-dışı diye bir kavram yok. Artik internet çagindayiz. Sifirlari arastir once int. Den satis yapan magazalardan , zaten ucretsiz kargoyla yolluyorlar.
Model olarak Scott sub, giant escape air, sedona 410 lara oncelikle bir bak. Sahibindendende guzel makinalar illa denk gelir. Yine bulamazssan bana ulas yardimci oluruz

• Beğen
Tepkiler: meren12
@Desert Fox
Geometri konusunda haklı, ben dayanıklılık açısından yaklaşmıştım olaya...

Aranıza yeni katılıyorum bisiklete karar verme sürecindeyim ? letgodan takip ediyorumda
Merida 20v nasıldır 600liraya fiyat çok düşük geldi ve bilgi alabileceğim bisikletle ilgili bir tanıdığım yok bana yrdımcı olabilecek bir arkadaşa minnettar kalırım
Aynı fiyata bulabileceğim
Salcano cityfun 60, 70 veya istanbul
Sedona 300 veya 701
Kron tx250
Mosso wildfire 27.5 veya legarda
Gibi marka modellerde var favorilerde ekli bekliyorlar fakat Merida görünce kaçırmakta istemedim aynı zamanda güvenemedim de bi arkadaş bana destek olabilirmi bu konuda

Son düzenleme:
@onurjinal
Selamlar hosgeldin;
Nasil bir destek istiyorsun dostum ?
Merida 20v derken nedir o anlamadim ?

Tabiki merida candir. Digerleriyle yanyana bile gelmez fakat ikinci elde dikkat gerekir

• Beğen
Tepkiler: onurjinal
@mariokaldato
Gecenin bu saatinde cevap vermişsin eyw
Merida crossway 20v muhtemelen 2016 17 model fiyatı düşük geldi bu fiyat aralığında denk gelmemiştim "ikinci el alırken" forumlarını okuyorum sürekli
Nasıl destek istiyorsun sorusu güzel?
Valla hocam bisiklet başına gittiğimde yav şurasında şöyle bişey var diye arayıp sorabileceğim kimsem yok
Yani bu konuda abilik yapacak birine ihtiyacım var galiba yaş 30olsada ?

merhaba,
boyum 1,77 kilo 80 kg , iç bacak boyu 76 cm
Dün Mosso Legarda 1921 MDM modelini aldım , bisikletçi deneme yaptırdı ve 41 kadro boyunun uygun olduğunu belirtti.
Üst boru ayakta iken kasıklarıma hafif değiyor. Arkadaşlarım küçük almışsın dedi. Yaklaşık 2 saat kullandım , biraz şekilsiz gibi geldi duruşum. Yıllardır kullanmadığım için de olabilir.
Sizin görüşünüz nedir ?

@onurjinal
Selam
Kimseye gerek yok. Şu tip videolardan bilgi alabilirsin

@utku84

Küçük, fakat üst boru nasıl değiyor anlamadım. Bacak boyunun 76 olduğuna emin misiniz?
79 bacak ile 48 kadro kullandım, benzer geometrili bisiklet ile. Şu an 52 kullanıyorum daha iyi.

@utku84
Evet size kucuk kadro kakalamislar.
O kadro xs beden yani size baya kucuk.
46 -48 civari olur size. Tabi degisir geometriye gore

• Beğen
Tepkiler: alper2508
@mariokaldato

Zaten böyle olması gerekmiyor mu?
Ayakta durduğunda üst boru, kasıklarına değiyor değmiyor gibi yazmış arkadaş.

@utku84

@BackConnect

Oyle bir sey yok arkadasim.
Sehir efsanesi bunlar

@mariokaldato

Doğrusu nedir?
Bisiklete oturduğumuzda nasıl anlayacağız?

Yol bisikletinde nasıl olmalı? Şehir bisikletinde nasıl olmalı?
Cevaplarsanız sevinirim.
Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@BackConnect
Bisikletlerin geometrileri firmaya ve markaya hatta modele gore degisir.
Siz ideal kadro boyunuzu once tespit edeceksiniz, daha sonrasnda alacaginiz bisikletin beden tablosuna bakarak karsilastiracaksiniz.
Mesela bazi markalarda 54 kadro m iken bazilarinda bu olcu 50 lere kadar dusebiliyor.
Ama 176 boyundaki birine birakin 41 kadro sehir bisikletini, mtb bile kucuktur

• Beğen
Tepkiler: BackConnect
@BackConnect

Raşit'in yoruma ek olarak;

Kadro boyu tek başına bir şey ifade etmez. 41 kadro küçük gelse dahi seleyi yükselterek kullanılabilir, fakat hem selenin maksimum yükseklik limiti hem de gidonun yüksekliği burada devreye girer. Seleyi çok yükseltirseniz gidon aşağıda kalır ve rahat süremezsiniz.

Eğer kadro çok büyükse seleyi minimuma indirirsiniz ama gidon çok yukarda kalabilir, eğilemez ve dik sürmek zorunda kalabilirsiniz. Şehir ve tur bisikletlerinde bu pek sıkıntı değil, zaten dik oturmak daha konforlu. Kadronun çok büyük olmasının diğer iki sıkıntısı ise; hem gidon daha ileride olacak, hem de molalarda üst boru bacak aranıza değecek, muhtemelen inmek zorunda kalacaksınız ya da tek bacağınız yerde diğeri pedalda bekleyeceksiniz.

Kendimden örnek veriyorum, ilk şehir bisikletim 48 kadroydu ve gidon epey yüksekteydi. Hiç eğilmeme gerek kalmadan konforlu şekilde kullandım. Şimdiki bisikletim gravel, gidon aşağıda ve ileride. 52 kadro kullanıyorum ve yetmiyor, fakat üst boru bacak arama değdiği için daha büyüğünü almadım. Bunun yerine gidonu biraz daha aşağı indirip uzun boyun ile daha ileri alabilirim. Bu da benim tercihim.

Merhaba, düzenli bisiklet kullanmayı yeni başladım sayılır. Yeni bir şehir bisikleti almayı düşünüyorum mosso legarda 1924 ve sedona 410 arasında kaldım. Fiyatlarıda birbirine oldukça yakın, hangi bisikleti tavsiye edersiniz?

Geri