Merhaba,
Bu mesaj forumdaki ilk mesajım olacak. Ben de birçok insan gibi uzun bir aradan sonra bisiklet almaya karar verdim ve kafam karma karışık. Amacım fırsat buldukça bisiklete binmek, ara ara kısa geziler yapmak. Önceleri 500-1000 TL aralığında bir bisiklet alıp hevesimi gidermek niyetindeydim, ancak forumdaki başlıkları inceledikçe, diğer mecralardan bilgi aldıkça ve birkaç bisikletçi ile konuştukça benim de fikirlerim değişti. Şimdilerde en azından hangi tür bir bisikletin benim için daha uygun olacağına dair bir fikrim var, ama hepsi bu kadar. Kendimce bir piyasa ve ürün araştırması yaptım. Kullanılan parçaları, bisikletlerin fiyatlarını vb.. bazı bilgileri karşılaştırdığım bir de dosya hazırladım. (Ekte) Belki bir başkasının da işine yarayabilir diye buradan da paylaşıyorum.
Sonuç olarak hala daha bir karar veremedim. Hala bilmediğim birçok şey var. Aşağıda birkaç sorumu sizinle paylaşacağım. Vakit ayırıp cevap verebilen olursa çok memnun olurum.
Bu kadar uzun bir mesajla vaktinizi aldığım için kusura bakmayın
Beklentim, yukarıda da bahsettiğim gibi günlük ya da iki günde bir 8-10 Km arası turlar yapmak. Ankara’da yaşıyorum, çok fazla bisiklet yolu yok ayrıca her zaman düz asfaltta sürme şansım da yok. Yani kaldırım inip çıkmam, kumlu çakıllı patikalara girmem, yoldaki çukurları ve hız bariyerlerini geçmem gerekecektir. Diğer yandan iyi bir bisiklet almak istiyorum. Tabi son olarak da herkes gibi mümkünse bu hobimi (en azından şu an için bir tutku değil de hobi olarak ilgileniyorum) en uygun bütçeyle gerçekleştirmek istiyorum. Henüz cevaplayamadığım sorular ise şu şekilde;
- Bisiklet almak için uygun zaman ne zamandır? Şimdi alacağım bisikleti muhtemelen nisan ayına kadar doğru dürüst kullanamayacağım ancak sanırım sonbahar, kış bisikleti indirimli olarak alabileceğim sezonlar.
- Bu benim gerçek manada ilk bisikletim olacağı ve konu hakkında çok fazla bilgi eksiğim olduğu için Ankara’da tavsiye edebileceğiniz güvenilir bir satıcı var mıdır? ( kadro boyunu elindekini değil de, olması gerekeni söyleyebilecek, iki bisiklet arasındaki farkları kendi faydasına göre değil de objektif olarak değerlendirebilecek)
- İyi bir markanın düşük donanımlı bir bisikleti mi tercih edilmelidir yoksa daha az tanınan bir markanın daha yüksek donanımı mı? (araba örneğindeki gibi, donanımı düşük bile olsa aynı fiyata pek çok insan Mercedes’i Hyundai ye tercih eder)
- Eğer siz karar verecek olsaydınız ekteki listeden hangi bisikleti tercih ederdiniz?
- Fiyat olarak en uygun görünen GIANT Roam 2. İlk bisiklet olarak yukarıda yazdığım kullanım şartlarına göre tavsiye eder misiniz?
- Son olarak, Bu listede olmayan ancak sizin önerebileceğiniz (Ankara’da bir bayide görerek alabileceğim) başka bir marka model var mıdır?
- Bu kadar uzun bir mesajı okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.