Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Arkadaşlar merhaba kendime işe gidip gelirken binebileceğim nadiren de şehirin 20 25 km uzağında ki köylere gidip gelebileceğim bir bisiklet arayışı içerisindeyim. Basit araştırmalar sonucunda şu iki modeli gözüme kestirdim. Keyif amaçlı ve şu günlerde belediye otobüslerinden uzak durmak esas amacım bütcem ise max 1500 tl. Eğer ki 2000 tl altında aşağıda eklediğim modellerden kesinlikle daha iyi diyebileceğiniz modeller varsa onlar için de tavsiyelere açığım. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

• Salcano City Explorer 30 V
  • 2020 KRON TX 100 28 JANT
Hocam yazi tura at hangisi denk gelirse al. Başlangıç seviyelerinde oyle ahim şahim farklar yoktur. Hangisi hafifse onu al

Scudo
Merhaba. Sahilde, parkta kullanmak için 1500 civarlarında bir şehir bisikleti arıyorum. İki tane beğendim şu an ama 51 cm’den daha büyük kadro boyu bulamıyorum. Boyum 193. Küçük mü olur?

bisikletler:
1- bisan trx8100. bunun büyük kadroları var diye seçmiştim ama 54 veya 56lık hiç bulamadım. Hakkında pek yorum da yok.

2- carraro sportive 220. bu da epey kullanıcıların memnun kaldığı bisiklet galiba. Bu bi tık daha pahalı.

Sizin önereceğiniz model de olur.

Trx 8400 modelini biraz daha bekleyeceğiz.

Screenshot_20200605-131237.png

• Üzgün
Tepkiler: kocaballı
@Barisc61 aralık gibi sormuştum Mart Nisan demişlerdi. Sonra Mosso Legarda aldım. Çok güzel bir makine, ama o kadar süre bisikletsiz kalmayı göze alamadım :( Ama Mosso Legarda'dan da memnunum :)

• Beğen
Tepkiler: Barisc61
Arkadaşlar dün canlı kanlı şu şehir bisikletini gördüm 1000tl dedi bana. Bizim burda zaten bisikletçiler çarşısı var.

kron-28-nomad-5-0-md-21v-sehir-bisikleti-2019

Ne dersiniz_? 1000 tl max bi bisiklet tavsiyesi alamadım :(

Arkadaşlar dün canlı kanlı şu şehir bisikletini gördüm 1000tl dedi bana. Bizim burda zaten bisikletçiler çarşısı var.

kron-28-nomad-5-0-md-21v-sehir-bisikleti-2019

Ne dersiniz_? 1000 tl max bi bisiklet tavsiyesi alamadım :(
Genelde Mosso 1821/1921/2021 MDM V önerileri veriliyor başlangıç olarak. Modeller arasında fark yok sadece yıl farkı var. bulabilirseniz 150-200tl daha ucuza yani 1300civarına 1921 Mdm alabilirsiniz. Veya bu modelin temiz 2.eline de bakabilirsiniz giriş seviyesi olduğundan 2-3 ay binip model yükselten çok var. Şahsen ben hiç rastlamadım desem yeridir 1000tl öneri. Corelli'nin bir bisikleti vardı sanırım.

@ata771 zaten 224 kullanıyorsanız neden 227 veya 230 arıyorsunuz?

Genelde Mosso 1821/1921/2021 MDM V önerileri veriliyor başlangıç olarak. Modeller arasında fark yok sadece yıl farkı var. bulabilirseniz 150-200tl daha ucuza yani 1300civarına 1921 Mdm alabilirsiniz. Veya bu modelin temiz 2.eline de bakabilirsiniz giriş seviyesi olduğundan 2-3 ay binip model yükselten çok var. Şahsen ben hiç rastlamadım desem yeridir 1000tl öneri. Corelli'nin bir bisikleti vardı sanırım.

Hocam biz kendimizden emin olmadığımız için 1000 tl bakıyoruz max. Hani eğer ki çok seversek bu işi sonra 5bin kim bilir 10bine kadar bile çıkarız. Ama şimdi bizi 1000 liraya iş görecek düzgün bi şey olsunda. verdiğimiz paraya değsin hani. Bahsettiğiniz modellerde genelde 1000in üstünde maalesef.

Uygun fiyatlı bisiklet bakan arkadaşlar, Migros'larda Transval marka bisiklet satılıyor 700 TL gibi bir fiyata. Artan bütçenizle de kask, gözlük, eldiven alabilirsiniz

@tyler91 ucuz bisiklet bakan Ümit Magnetic baksın, o fiyata üzmez.

@Yldrm07 224 ü yazlığa götürüp orada kullanmayı düşünüyorum. bugün 230 olarak kararı vermiş bulundum hayırlı olur umarım

Merhaba arkadaşlar.

Bir arkadaşa şehir bisikleti bakıyoruz. Şehir bisikleti konusunda bilgim pek yok. İnternette de şehir bisikleti kadro boyu hesaplama için site bulamadım. Yol, MTB tonla var ama şehir bisikleti için yok. 170 boy 76cm bacak boyu var arkadaşın. Kaç kadro boyu uygun olur. Şimdiden teşekkürler.
merhaba, ben 1,79 boy bacak boyum 70 46 kadro cube kulllanıyorum ve tam kurtarıyor, cube touring sl2016 şehir tur bisikleti. 76 bacak boyu daha rahat kurtarır

• Beğen
Tepkiler: Abdullah07
@jettthasan Hocam benimde boyum 175 iç bacak boyum 68 hangi kadroya baksam büyük kaçıyor. Forumda bizden daha kısa boylu arkadaşların bacak boyları benden hep yüksek söylüyorlardı. Yalnız değilmişim :) Bana şehir bisikletlerinde 46 kadro uyar mı? Yoksa Mosso'nun 41 kadrosu var en küçük boyu onu mu almalıyım. (Legarda 2021 mdm v)

5000TL bütçeye Giant Escape 1 nasıl bir tercih olur arkadaşlar alsam mı almasam mı kararsızım.

Şehir, arazi yolu ve uzun yollar için.

@jettthasan Hocam benimde boyum 175 iç bacak boyum 68 hangi kadroya baksam büyük kaçıyor. Forumda bizden daha kısa boylu arkadaşların bacak boyları benden hep yüksek söylüyorlardı. Yalnız değilmişim :) Bana şehir bisikletlerinde 46 kadro uyar mı? Yoksa Mosso'nun 41 kadrosu var en küçük boyu onu mu almalıyım. (Legarda 2021 mdm v)
bu forumda bana çok yardımcı oldular bisikleti alırken, kadro boyları inç, cm olarak da bisiklet markalarında farklı farklı olduğunu öğrendim. özellikle bacak boyunun çok önemli olduğunu kadro ölçüsünü belirlediğini öğrendim. ben seleden inip bisiklet kadrosuna ayaklarım topuk dahil ayakkabılı tam değdiğinde kadro uzantısı ile apış arasında 1 cm boşluk kalıyor. 46 kadro için bacak boyum 70 tam kurtarıyor, bu cube touring sl 2016 46 kadro için olan ölçüm. son derece teknik acemi olarak sadece kendi bisikletim ile görüş sunabilirim o da üstadlar doğru eksik ya da yanlış düzeltebilirler, sizin bacak boyunu doğru ölçtü iseniz 46 kadro olmayabilir, daha tecrübeli arkadaşlar, daha net bilgi paylaşacaklardır.

• Beğen
Tepkiler: akyuzmk
5000TL bütçeye Giant Escape 1 nasıl bir tercih olur arkadaşlar alsam mı almasam mı kararsızım.

Şehir, arazi yolu ve uzun yollar için.
Giant güzel bir marka. Kadrosu da hoş. Lakin donanım açısından zayıf. 5.000 lira bütçeye altus ön aktarıcı ve aynakol kullanmışlar. Bence ülkemi şartlarında bu paraya deore set olmalı bisikletlerde. Lakin ithal ürünler vergiydi markaydı kur farkıydı falan derken yüksek fiyatlara düşük donanım oluyor. Eğer sadece hobi amaçlı alayım sahilde turlarım arada sırada. Sıkılınca biner bir tur atarım diyorsan tamam ama sürekli kullanacaksan gündeşik hayatının bir parçası haline gelecekse bence giant escape 1’in donanımı bunu karşılamaz. Kötü değil ama orta seviye. Lakin o paraya deore setli bisikletler alabilirsin. Yıllarca sorunsuz çalışır. Rampalarda çok daha rahat edersin. Vites geçişleri vs çok daha stabil kolay olur.Carraro Sportive serisine bakmaya ne dersin? Carraro 330 sabit maşalı ve deore set bir bisiklet. Benzer fiyatlardalar

• Beğen
Tepkiler: Guanzo45
Arkadaşlar elimde bu bisiklet var 15tl ye aldım
Yarış/yol/tur/şehir bisikletine çevirmek istiyorum
1-pivotlu düz maşa(50tl)
2-ince iç-dış lastik
3-aynakol yalama olmuş(elimde var onu takacağım)
4-V fren seti(KNT set 23tl)
5-arka aktarıcı çalışıyor eğer sıkıntı çıkarırsa(braketli arka aktarıcı 13.5 tl)
Arkadaşlar bu şekilde toplamak istiyorum bisikleti bisikletin jantı klasik jant boyunu genişliğini bilmiyorum acaba ince lastik takmak için yeni jant gerekirmi?
Bu arada arka jant yamuk ve arka lastik patlak dış lastik kabak
20200605_142655.jpg20200605_142717.jpg20200605_142655.jpg20200605_142717.jpg

Merhaba 0dan tur bisikleti bir öğrenci için uygun maliyetle ne kadar tutar? Bu sene üniversiteye başlayacam yazın çalışıp para biriktirecem bilen birileri şu anki piyasaya göre ne kadar tutacağını yazabilir mi?

Carraro bisikletleri ağır oluyor o yüzden tercih etmedim. bahsettiğin bisikletin ağırlığı nedir acaba?

@Yldrm07 224 ü yazlığa götürüp orada kullanmayı düşünüyorum. bugün 230 olarak kararı vermiş bulundum hayırlı olur umarım

hayırlı olsun. Bende de 224 var o yüzden sormuştum.

• Beğen
Tepkiler: ata771
Geri