Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Scudo
Carraro bisikletleri ağır oluyor o yüzden tercih etmedim. bahsettiğin bisikletin ağırlığı nedir acaba?
Evet giant,trek,merida vb kadrolara göre bir tık daha ağır oluyor. Carraro 330 13 Kg. Yani 1-2 kilo ağır yukarıda saydığım markalara göre.Ben de ikilemde kalmış durumdayım açıkçası. 1-2 kilo eğer yarışçı falan değilsen çok fark yaratan bir ağırlık değil açıkçası. Tabii ki daha hafif olması daha iyi olurdu ama sundukları setler ve istedikleri para ortada. Ben de sabit maşalı şehir/tur bisikleti arayışındayım.Carraro 330 hem estetik açıdan hem kullandıkları setler açısından hem de fiyat açısında uygun geliyor ama bir yandan da almışken trek,giant,cannondale falan olsun diyorum lakin onların da kullandıkları setler beni tatmin etmiyor. Alırsam setleri yükseltmem gerekecek ki bu da nereden baksan 2.500/3.000 lira para demek(Deore için) her sene kullanılan setleri düşürüyorlar. İyice suyu çıktı. Eski modellere bakıyorum. Deoreler Xtler 105’ler. Şimdi altus falan var eğer zaten değiştireceksen seti tamamen bütün parayı kadorya vermiş oluyorsun. 5.000 lira eder mi o kadrolar? Etmez bence. Aluminyum kadro+deore set+11/12 arası kilo.Benim hayalim bu. Bir şekilde ayarlamaya çalışıyorum. Olmadı Carraro 330 alacağım.

• Beğen
Tepkiler: Guanzo45
@okidoki Bu ikilemi zaman zaman ben de düşünüyorum.

İyi marka + düşük set mi yoksa orta marka + iyi set mi?
Mesela hemen hemen aynı fiyat bandında Deore,alivio setli Carraro, Mosso, Bisan vs mi yoksa tourney,altus setli Scott, Giant, Trek mi?

@burhan33 ikinci elleri kovalarsan duzgun bir aleti 1000 liralara kapabilirsin ama hergun takip etmen gerekir

Mesela hemen hemen aynı fiyat bandında Deore,alivio setli Carraro, Mosso, Bisan vs mi yoksa tourney,altus setli Scott, Giant, Trek mi?
Setleri zamanla yukseltebilirsiniz, oncelik iyi kadrolu bir makinadir. Cunku bisikletin tum karakteri kadroda saklidir. Oncelik kadro ve jant kalitesidir baslangicta

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar elimde bu bisiklet var 15tl ye aldım
Yarış/yol/tur/şehir bisikletine çevirmek istiyorum
1-pivotlu düz maşa(50tl)
2-ince iç-dış lastik
3-aynakol yalama olmuş(elimde var onu takacağım)
4-V fren seti(KNT set 23tl)
5-arka aktarıcı çalışıyor eğer sıkıntı çıkarırsa(braketli arka aktarıcı 13.5 tl)
Arkadaşlar bu şekilde toplamak istiyorum bisikleti bisikletin jantı klasik jant boyunu genişliğini bilmiyorum acaba ince lastik takmak için yeni jant gerekirmi?
Bu arada arka jant yamuk ve arka lastik patlak dış lastik kabak
229150 dosyayı görüntüle229151 dosyayı görüntüle229150 dosyayı görüntüle229151 dosyayı görüntüle
Arkadaşlar yardımcı olurmusunuz

@mariokaldato peki hangi bisikleti önerirsin başlangıç olarak sadece bisiklete 1500-2000 lira ayırmayı düşünüyorum 2. El güzel bir şey bulabilirim muhtemelen :) ben pek anlamıyorum biraz videolara bakınca da kararsız kalıyorum ama benim ilgimi en çok mosso markası çekiyor hem görüntüsü güzel hem de iyi malzemeler kullanıyormuş

@cbkarabulut Cemil bey 2 3 sayfa öncesine bakarsanız sizinle birebir aynı durumdayım yalnız Peugeotun ağırlığı 11.8 Kg aralarında en hafif olanı onu da göz önüne alın Bisan için değil diğer modeller ile kıyaslarken söylüyorum. Ben şuan peugeotta bulamıyorum bulsam alırım açıkcası Bisanı beklemek biraz can sıkıyor ve tarih vermiyorlar bayiiden aldığınız bilgide bir aksilik olmaz ise temmuz yönündedir bence :) Bu arada tablo için teşekkürler gayet güzelmiş

pejo arıyordunuz burada var görünüyor...

(link)

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
Orta seviye bakanlara Mosso 771TB3 öneririm. Hala piyasada var, 3800 civarına görmüştüm nette. Frenler ve göbekler dahil full Deore 3x10 grupset. Alüminyum 7005 kadro. 12 kg. Forumda incelemesi mevcut;

İnceleme - Mosso 771TB3 Dmd Deore Şehir Bisikleti

@Aybek Cihan 2. El önerebileceğin bir şey var mı? Dediğin bisikletin 2. Eline baktım 2750 tl yanında ekipmanlar da veriyor ama ben 2000 civarında düzgün bir şey almayı düşünüyorum

@burhan33 2750'ye alınır o. Hem de ekipmanlıymış. 2000 TL'ye alacağınız bisiklet bunun çok altında bir şey olur. Şu an piyasada benzer fiyata bunun gibi bir bisiklet yok. Mosso bunu üretmeye devam etse 5-6 bin TL'den satar muhtemelen. Şehir ve dağ bisikletinde maalesef artık sadece başlangıç seviyesi satıyorlar.

Arkadaslar sizce mosso legarda 2024 msm v mi riverside 500 mu

Merhabalar 4k-4.5k bütçe ile günlük 10 km kullanabileceğim eğimde beni zorlamayacak şehir,trekking vb. spor amaçlı bir bisiklet almak istiyorum,kullanacağım yollar %90 asfalt.
Hangi markalara yönelmeliyim üstadlar?Boy:169/Kg:90 için tavsiyelerinizi bekliyorum.

@mariokaldato peki hangi bisikleti önerirsin başlangıç olarak sadece bisiklete 1500-2000 lira ayırmayı düşünüyorum 2. El güzel bir şey bulabilirim muhtemelen :) ben pek anlamıyorum biraz videolara bakınca da kararsız kalıyorum ama benim ilgimi en çok mosso markası çekiyor hem görüntüsü güzel hem de iyi malzemeler kullanıyormuş
Sedona 410 yada mosso legarda 2021 msm v bak hocam

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Merhabalar 4k-4.5k bütçe ile günlük 10 km kullanabileceğim eğimde beni zorlamayacak şehir,trekking vb. spor amaçlı bir bisiklet almak istiyorum,kullanacağım yollar %90 asfalt.
Hangi markalara yönelmeliyim üstadlar?Boy:169/Kg:90 için tavsiyelerinizi bekliyorum.
Eğimde seni zorlamasını istemiyorsan mtb serili bir bisiklet alacaksın.
4-4.5 bine en iyi donanımı sunan orta kalite kadrolar bunlar. Bu alacağın bisikletler daha sonrasında tarz, model değiştirmek istemezsen ömürlük olur. Hepsi Deore setli. Rampa çıkması rahat ve düzgün vites geçişlerine sahip. Asfalt olacağı için ön amortisöre gerek olmadığını düşünüyorum. Zaten bu fiyatlardaki bir ön amortisör ağırlık ve efor kaybından başka pek bir şey getirmez. Amortisörden konfor alabilmek için çok iyi bir amortisör olması lazım.

(link) (Forumda incelemsi de var İnceleme - Mosso 771TB3 Dmd Deore Şehir Bisikleti )

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Myali

Eğer seti daha sonra yükselteceksen iyi marka+düşük set. Yok ben bisiklete ayrı para daha sonra sete ayrı para veremem dersen mutlaka iyi set+orta marka. Açıkçası ben de çok ikilemdeyim. Yaklaşık 2 aydır. Ne alsam diye düşünüyorum. Dediğin gibi bu ikilemde kaldım ben de. İyi olarak bilinen markalardan alıp daha sonra set mi yükseltsem yoksa orta seviye markla alıp iyi setlerle mi sürsem ? Giriş seviyesi bir trek 5.000-6.000 lira. Cannondale,Specilazed,Giant ha keza öyle. Değeceğini bilsem vereyim ama ben bakıyorum kadrolara mooso da trekte carraro da scotta güzel kadrolar yani. Kırılmaz yamulmaz boya akmaz. Ha geriye ağırlık faktörü kalıyor. 2 kilo için 2 katı para vermeye değer mi? Sanmıyorum. Yarışçı ya da profesyonel sürücü falan olsan elbette değer ama normal kullanıcılar için değmez bence. Bir de sağ olsun çoğu site ağırlık bilgisi yazmamış. Mesela aklımda Giant Ecape 1 ya da Cannondale Quick 4 almak vardı daha sonra setleri yüksetlmek üzere. Yok! Yabancı sitelere baktım orada bile ağrılıklıarını bulamadım. Çok önemli bir faktör. Neden atlıyorlar bilmiyorum. Eğer sen tercih yapabilirsen önce sebebini ardından da hangisini seçtiğini bana da söyle lütfen 😂

@okidoki bir şey soracam ben başlangıçta ucuz bir şey almak zamanla da yükseltmek istiyorum malum fiyatlar çok uçmuş durumda ama tur yapmak için bir yerden başlamak istiyorum önerilenlerde en çok mosso legarda çıkıyor siz önerir misiniz? Bir de ileride tur bisikleti için yükseltme yerleri bulunuyor mu? Bilginiz varsa önerilerinize açığım :)

pejo arıyordunuz burada var görünüyor...
Evime 1.5 2km uzaklıkta bir yer gittim t10 var dediler sanırsam ellerinde olmayan 1 2 modeli müşteri gelir ona alternatif bir şey satarız gibi düşünüp stoktan düşmüyorlar. Ama ilginiz için çok teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: kocaballı
@okidoki bir şey soracam ben başlangıçta ucuz bir şey almak zamanla da yükseltmek istiyorum malum fiyatlar çok uçmuş durumda ama tur yapmak için bir yerden başlamak istiyorum önerilenlerde en çok mosso legarda çıkıyor siz önerir misiniz? Bir de ileride tur bisikleti için yükseltme yerleri bulunuyor mu? Bilginiz varsa önerilerinize açığım :)
Mosso legarda başlangıç için güzel bir model.Tur da yapabilirsin.

Geri