Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@cemreyildiz Salgın sebebiyle bisiklet satışları arttı, o sebeple piyasada bisiklet bulmak zor bu aralar.

İkisinin kadrosu (iskeleti) aynı. 705, 7 çarklı vidalı dişli (eski sistem) kullanıyor. 805 ise 8 çarklı kaset dişli (yeni sistem) kullanıyor.

Bence ikisi de tur/sportif olarak kullanılacak bisiklet değil. Yokuşlarda ağır kalacaklardır. 2. el bile olsa küçük kadrolu bir yol bisikleti sizin için daha uygun bir seçenek.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Selamlar. Esenlikler dilerim.

Uzun zamandır niyetlendiğim ancak iş durumumdan dolayı sürekli ertelemek zorunda kaldığım bisiklet hobimi daha stabil bir yaşama kavuşmuş olmamdan dolayı hayata geçirmek istiyorum.
İnternet üzerinden yaptığım araştırmalardan edindiğim bilgiler doğrultusunda 4 model üzerinde yoğunlaştım. Bunlar;

MOSSO LEGARDA 2130 MSM H
MERİDA CROSSWAY 300

BİSAN TRX 8600 - DEORE
CARRARO SPORTIVE 330 30V

Her işte olduğu gibi bu iş de deniz derya. Üstelik isteklerimiz sonsuzken imkânlarımız kısıtlı : (( O sebeple ben de kendime belirli kriterler geliştirmeye çalıştım. Bunlardan ilki orta segment bir bisiklet olması yönünde oldu. Bunun için de deore sete sahip, hidrolik disk fren ve rijit maşa tercih edilen bir bisikletin benim için ideal olabileceğine kanaat getirdim. Ancak benim sorum da tam olarak burada başlıyor. Gündelik olarak Göztepe sahil yolunu kullanacağımı, nispeten uzun mesafeler için de İzmir’in ilçelerine tur yapacağımı düşünürsek bu modellerden hangisini tercih etmem gerektiği konusunda kararsız kalıyorum. Çünkü amortisörlü maşaya sahip bisikletlerin dezavantajları olduğu gibi avantajları da olacaktır. Ancak herhangi bir kullanıcı deneyimine sahip olacak derecede tecrübeli olmadığım için gönül rahatlığıyla seçim yapamıyorum. Bu sebeple eğer bu düzeyde bir bisiklet alacak olsaydınız -bu güne değin elde ettiğiniz tecrübelere istinaden- hangisini tercih ederdiniz? Veya sizlerin önereceği bir marka ve model var mı? Siz değerli arkadaşlarıma danışmak istiyorum.
merhaba ben mosso legarda kullanıyorum 2124 modeli gayet güzel sıfır aldım hidrolik disk shimano göbekle, aktarıcılar altus, aynakolu bilmiyorum gayet memnunum bence 2124 ü alın hem fiyat olarak daha uygun. 2130 ve 2124 arasında fark şu 2130 30 vites deore gidondan kilitlemeli maşa var,2124 de ise 24 vites altus maşadan kilitleme var 2124 daha uygun ama ağırlık 13 kg civarı benimkinde

@cemreyildiz Salgın sebebiyle bisiklet satışları arttı, o sebeple piyasada bisiklet bulmak zor bu aralar.

İkisinin kadrosu (iskeleti) aynı. 705, 7 çarklı vidalı dişli (eski sistem) kullanıyor. 805 ise 8 çarklı kaset dişli (yeni sistem) kullanıyor.

Bence ikisi de tur/sportif olarak kullanılacak bisiklet değil. Yokuşlarda ağır kalacaklardır. 2. el bile olsa küçük kadrolu bir yol bisikleti sizin için daha uygun bir seçenek.

Çok teşekkür ederim. Önerebileceğiniz bir marka model var mıdır?
Bahsettiğiniz bisikletler çok ağır ve hantal bisikletler. Lady kadroya sahip bisanve mosso ürünlerine bakmanızı öneririm.
Bisikletler ile arası iyi olan bir tanıdığımın tavsiyesiyle bu modelleri düşünmüştüm burada sorduğum iyi oldu o zaman. Peki yokuşlarda ağır kalmaması için dikkat etmem gereken başlıca özellikler neler olabilir sizce. Yani Bisan ve Mosso ürünlerinde tercih yaparken neye dikkat etmeliyim?

Herkese merhaba, az önce kaydoldum ve bisiklet almayı düşünüyorum. Gözüme kestirdiğim bisiklet decathlon daki elops 520. Şehirde gezmeye uygun gibi görünüyor ama ağırlığı için 17 kilo yazmışlar. Ağır olabileceğinden endişe ediyorum.

Her türlü tavsiyeye açığım. İyi pazarlar.

Güncel bisiklet modellerini takip etmiyorum ama 17 kilo fazla ağır bir gariplik var diye düşündüm. Ürün fotoğrafında bidolu aksesuar görüyoruz, çamurluk, sepet, zincir koruyucu, park ayağı, bagaj. Onlarla bu ağırlık oluyordur. Anormal bi durum yoktur yani.

@cemreyildiz Elite 805'in eksi yönü ön amortisör, yokuşlarda gücünüzü yola aktarmanıza engel olacak, onun dışında en büyük 46 kadrosu var, küçük gelebilir. Sportive 325 bence sizin için daha iyi seçim olur, düz maşalı. Hem yokuşlarda daha rahat edersiniz, şehiriçinde zaten düz maşa tercih ediliyor. Kaldı ki düz maşa sorun da çıkarıp başınızı ağrıtmaz. Burda ilk defa bisiklet alacak herkese yazdığım gibi size de ilk tavsiyem kadro boyu seçimini öğrenmeden almayın.

Son düzenleme:
@firestone
Sportive 225 düz maşalı değil. Sanırım 325 ile karıştı. Sabit maşa isteniyorsa Sportive 325 önerelim arkadaşa.

• Beğen
Çok teşekkür ederim. Önerebileceğiniz bir marka model var mıdır?

Bisikletler ile arası iyi olan bir tanıdığımın tavsiyesiyle bu modelleri düşünmüştüm burada sorduğum iyi oldu o zaman. Peki yokuşlarda ağır kalmaması için dikkat etmem gereken başlıca özellikler neler olabilir sizce. Yani Bisan ve Mosso ürünlerinde tercih yaparken neye dikkat etmeliyim?
Ağırlık tabii ki. O bakımdan direkt karbon yol bisikleti önerilebilir ama orada bisiklet sevdanızın ne seviyede olacağı devreye giriyor. İleride karbon bisikletin ekstra 1 kg hafifliğine ihtiyaç duyacak seviyeye gelecekseniz direkt karbon kadro ile başlamak en ekonomiği. Ama maksat kendinizi çok zorlamadan, bir nevi terapi, kafa dağıtmak ise büyük paralar harcamaya gerek yok. Alüminyum bisiklet de işinizi görür.

ilerleyen zamanlarda turlara katılmak kendi başıma yol yapmak istiyorum fakat bütçem kısıtlı şu an bulduğum bisikletler
carraro sportive 220 geçen yıl modeli
carraro sporrtive 321 geçen yılın modeli
carraro sportive 224 2016 model ve 1600 tl diyor
hangisini seçmem gerekiyor ve letgo sahibinden gibi sitelerde bianchi salcano bisikletlerin 24 vitesli olanlarında 1200 tllerde bulunabiliyor onlara güvenebilir miyim
bi de 21 vites bisiklet 150 km lerde işimi görmez mi biriyle konuştuğumda en az 24 vites olmalı diye diretmişti

hangisini seçmem gerekiyor ve letgo sahibinden gibi sitelerde bianchi salcano bisikletlerin 24 vitesli olanlarında 1200 tllerde bulunabiliyor onlara güvenebilir miyim
bi de 21 vites bisiklet 150 km lerde işimi görmez mi biriyle konuştuğumda en az 24 vites olmalı diye diretmişti
Bir sürü etken var. Öncelikle, yapacağın turlar ne kadar sürecek, yanına alacaklarınla beraber toplam ağırlık ne olacak, yokuş çıkma olacak mı, yoksa sahil şeridinden güneye inme şeklinde mi olacak vs.

Vites sayısı çok önemli değil, önemli olan en büyük (hız) ve en küçük (tırmanma) vitesteki dişli oranları. Bütçe kısıtlıysa 2. el de alabilirsin tabii ki. Fakat deneyerek alman gerekiyor vücuduna uygun mu bakmak için.

@can_celik kondisyon sebebiyle bi ay gibi süre 10 15 km gibi mesafelerde kendimi denerim kondisyon seviyeme güvensem bile çoğu zaman tek olacağım için çok uzak yerlere gitmeye korkarım diye düşünüyorum istanbulda yaşıyorum kocaeli yalova bursa tekirdağ gibi şehirlere giderim yani sadece sürüş düşünürsek max 150 km giderim eğimlerde beni zorlamaması gerekiyor daha çok dediğim bisiklet modelleri hakkında bilginiz var mı şimdi corelli sitesine bakıyodum fiyatları diğerlerine göre çok uygunmuş trivor modelleri

@Unimor Trivor diye googlelayıp üstünkörü bir baktım, amortisörlü maşa var. Bence asfalt için gerek yok, hem ekstradan ağırlık, hem de enerji kaybına sebep olur. Vücuduna uygun kadro boyu senin karar vermen gereken bir iş. Ayrıca tek tabanca takılma, burası aynı zamanda insanların beraber sürmek için tanıştıkları da bir yer. Toplu sürüş yapmak daha güvenli ayrıca.

@can_celik tura çıkacağım zaman burda isteyen abiler arkadaşlar bulurum iyi olur tabi yeni olduğum için linkleme ve başlık açtırmıyor forum linkleme yapabilseydim iyi olurdu tam yerinde soru soramadığım için nokta cevapta alamıyorum yine maşa olayına dikkat edeceğim hocam çok sağolun vakit ayırdığın için

FB_IMG_1614626146138.jpg
Rockrider 8.3 Tam 6 yıl oldu 40 bin km de rotorları bir defa değişti balataları 3 defa arka rubele bir defa değişti, zincir iki defa değişti maşaya bakım yapıyorum düzenli olarak . Gördüğünüz gibi dağ bisikleti oldu Tur bisikleti kaliteli malzemeye parayı yatırın

@Deniz Efes kesinlikle düz maşa tavsiye ederim. Vites sistemi konusuna çok takılmayın, hidrolik disk de öyle. V frenin bakımı ve onarımı daha rahattır hatta. Düz maşa 9'lu sistem, bagaj deliği olan bir bisiklet işinizi görecektir. Her şeyden önce asıl bakmanız gereken şey bisikletin kadrosudur. Kadro geometrisi ve kadro boyu size uygun bir bisiklet bulun derim.

@cemreyildiz Elite 805'in eksi yönü ön amortisör, yokuşlarda gücünüzü yola aktarmanıza engel olacak, onun dışında en büyük 46 kadrosu var, küçük gelebilir. Sportive 325 bence sizin için daha iyi seçim olur, düz maşalı. Hem yokuşlarda daha rahat edersiniz, şehiriçinde zaten düz maşa tercih ediliyor. Kaldı ki düz maşa sorun da çıkarıp başınızı ağrıtmaz. Burda ilk defa bisiklet alacak herkese yazdığım gibi size de ilk tavsiyem kadro boyu seçimini öğrenmeden almayın.
İnanın düz maşa vb terimler bile çok yabancı geliyor bana yeni olduğum için. Paylaştıklarınızı dikkate alacağım mutlaka. Elite 805 ten vazgeçtim bu durumda. Teşekkür ediyorum.
Ağırlık tabii ki. O bakımdan direkt karbon yol bisikleti önerilebilir ama orada bisiklet sevdanızın ne seviyede olacağı devreye giriyor. İleride karbon bisikletin ekstra 1 kg hafifliğine ihtiyaç duyacak seviyeye gelecekseniz direkt karbon kadro ile başlamak en ekonomiği. Ama maksat kendinizi çok zorlamadan, bir nevi terapi, kafa dağıtmak ise büyük paralar harcamaya gerek yok. Alüminyum bisiklet de işinizi görür.
İlerisini düşünerek elbette karbon ile başlabilir ancak bütçem şimdilik maksimum 3000 tl olduğu için mümkün görünmüyor. Bu bütçe dahilinde alabileceğimin en iyisini almaya çalışacağım :)

• Beğen
Arkadaşlar merhaba. Çocukken bir bisiklet sahibi olamadım. Çok geç yaşta (20) o zamanlar çalıştığım yerde bulunan bisikleti arada kaçırıp ara sokaklarda kimseye görünmemeye çalışarak sürmeyi öğrenmiştim. O zamandan bu zamana kadar (aradan 9 yıl geçmiş) hiç bisiklete binmemiştim, ta ki bir yerden elime bir bisiklet geçene dek. Carraro Sportive 122 "Lady" markalı bir hanımefendi bisikletiymiş ama takılmıyorum benim için bisiklet, bisiklettir :) Bir aydır hergün 3-4 saat şehir içi, plaj, toprak yol heryerde sürüyorum. Anlamış olacağınız üzere bisiklet cahiliyim. Temel parçaları, bisiklet ve malzeme türleri vs internetten okuduğum kadar bir bilgim var o kadar. Bu bisiklet benim işimi görüyor. Sizden 17 yaşındaki yiğenim için bir bisiklet önerisi almak için yazıyorum. Allah kısmet ederse yaş gününde vermek istiyorum. Kendisi hem şehir hem dağ bisikleti özellikleri taşıyan hibrit bir bisiklet arıyordu. Ekonominin durumlar nedeniyle maksimum 2k'ya kadar bir bütçem var maalesef. Bisiklet fiyatlarını görünce çok şaşırdım doğrusu, bu kadar yüksek olacağını hiç düşünmemiştim. Decatlonda Riverside markalı iki tane hibrit bisiklet bulabildim ben ucuz olarak ama ne derece iyiler, mantıklı mıdır, daha iyi seçenekler nedir bilmediğimden sizden yardım istiyorum. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar arkadaşlar, Uzun turlarda kullanacağım fakat kısa turlarda da da sürekli köy yolları bozuk ve engebeli yollarda kullanacağım bir şehir tur bisikletine ihtiyacım var bunun için max bütçem 11.000 TL ağırlık önemli, şuanda aktif olarak kullandığım sedona 410 15. Yıla özel üretilen düz maşa bisikletim var fakat kısa günübirlik köy yollarında beni perişan ediyor titreşimden ve seleden dolayı V fren ve düz maşa çok ağır bir bisiklet değil vites sistemi, sele, jantlar, frenler gibi rahatsız eden parçalarında değiştirip devam etmeyi düşünmedim değil fakat kararsız kaldım bu durumu göz önünde bulundurarak tavsiye ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim teşekkürler.
Yoksa karbon veya üst seviye bir MTB alıp ince tekrer atıp düz yolda maşayı kilitlemek mi iyi olur bilemedim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Merhaba arkadaşlar uzun süredir bisiklet almayı düşünüyorum ömür boyu kullanacağım ve beni üzmeyecek bir bisiklet istedim. 3-4 model arasında sıkışıp kaldım bunun sebebi bisiklet olmaması diğeri de modeller arasında ki farkları bilmemem. Yardımcı olursanız sevinirim. Cannondale quick 4-5 arasindaki farklar neler? Merida Speeder 200 modelini piyasada hiç bir yerde bulamadım sizce gelmesini beklemelimiyim yoksa zaten gelmez mi diyorsunuz bu modele? Son olarak da Cannondale quick 5 modelini rengini ve yorumlarını çok beğendim ve piyasada bu ürün var ama 2018 model olarak satılıyor internetten cannondale kendi sitesinde 2020 modeli araştırabildim. Model farkı olur mu 2018-2020 modelleri arasinda fark var mı yok mu bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

Merhabalar arkadaşlar bu linkte olan bad boy bisiklet ihtiyaçlarımı karşılar mı, köy yollarında, bozuk yollarda ve uzun turlarda beni memnun eder mi ön maşası hakkında bilgim yok ne kadar performanslı bozuk yollarda havalı maşa mı nasıl olduğunu bilmiyorum , 8 vites yazıyor yokuşlar da inişlerde nasıl bir performans zorlama vs, yaratır emin değilim ağırlığı ve diğer konular hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler şimdiden?
Link bırakamıyorum üyelik sorunu yaşıyorum

delta bisiklet sitesinde cannondale bad boy 1
42488A6D-C839-4D51-8E4F-B04EDC15DC63.jpeg
23A941B5-0612-4803-B274-4BB90B8C21E4.jpeg

Herkese iyi haftasonları.

Eşim için tur bisikleti almak istiyorum. İlk bisikleti olacak. 2. El fobimden dolayı 0 düşünüyorum. Bütçe maksimum 3k. Deneyimi olmadığı için yokuşlarda falan fazla zorlamayacak bir bisiklet daha iyi olur sanırım. Haftasonları 10-15 km fazla kasmadan turlayabileceği bir bisiklet.

Kadın bisikleti erkek bisikleti diye bir ayrım var mı? Yoksa sadece boya göre kadro boyuna mı bakmak gerekiyor?

Çok bilgim olmadığı için önerilerinizi almak istiyorum.

Geri