Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Arkadaşlar merhaba yazın kamplı ege turu yapmayı düşünüyorum. Bisikletler hakkında çok bi bilgim yok sadece tur bisikleti almam gerektiğini biliyorum. İnternetteki araştırmalarıma göre bana en uygun bisikletin Carraro Sportive 225 olduğunu düşündüm fakat ona da çok ağır diyorlar(15kg) civarı. 4000 TL bütçem var. Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum.

Scudo
@barankaya26
Bisikletin her türünde ağırlığın önemli bir husus olduğu aşikar. Ancak konu yüklü (hem de kamp yüklü) tur bisikleti ise(Sportive 227 sahibiyim ve uzun tur da yapıyorum) bence ağırlık bir parça önemini yitiriyor. Zira 20-25 kilo kamp yükü yüklenmiş bir bisikletin kendi boş ağırlığı 15 kg olsa ne olur, 13 kg olsa ne olur.

Arkadaşlar herkese selamlar, etüte veya okula gitmek için bir bisiklet alacağım. Bütçem 4000 tl. 3 bisiklet arasında kaldım
1.si Salcano City Wind 24S V
2.si Carraro Sporive 328
3.sü ise Merida Speeder 40D
Bunlar arasında kaldım başka öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.

Arkadaşlar herkese selamlar, etüte veya okula gitmek için bir bisiklet alacağım. Bütçem 4000 tl. 3 bisiklet arasında kaldım
1.si Salcano City Wind 24S V
2.si Carraro Sporive 328
3.sü ise Merida Speeder 40D
Bunlar arasında kaldım başka öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Merida ya da Carraro arasında hangisi hoşunuza giderse onu alın. Aşağı yukarı aynı özellikteler, ikisi de üzmez. Salcano biraz pahalı gibi o özelliklere.

• Beğen
Tepkiler: Karasmai
Arkadaşlar merhaba yazın kamplı ege turu yapmayı düşünüyorum. Bisikletler hakkında çok bi bilgim yok sadece tur bisikleti almam gerektiğini biliyorum. İnternetteki araştırmalarıma göre bana en uygun bisikletin Carraro Sportive 225 olduğunu düşündüm fakat ona da çok ağır diyorlar(15kg) civarı. 4000 TL bütçem var. Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum.
Ben de 327 kullanıyorum, 14 kg civarı. Bagaj demirlerini takınca boş ağırlığı 16 kg oluyor. Çadırı, kamp malzemesi derken alıp başını gidiyor. Bence kiloya takılmak yerine kondisyonunuzu geliştirmeye bakın. Bisikleti aldığım ilk zamanlar hiçbir yük olmadığı halde çıkamadığım yokuşları şimdi tur ekipmanı yüklüyken çıkabiliyorum. Bu arada 327 tavsiye ederim, birkaç aylık ikinci el uygun fiyatlıları da var ilanlarda.

Merida ya da Carraro arasında hangisi hoşunuza giderse onu alın. Aşağı yukarı aynı özellikteler, ikisi de üzmez. Salcano biraz pahalı gibi o özelliklere.
teşekkür ederim. Peki siz olsanız hangisini alırdınız, bir de bu bütçe civarında önereceğiniz başka bir bisiklet var mı?

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
teşekkür ederim. Peki siz olsanız hangisini alırdınız, bir de bu bütçe civarında önereceğiniz başka bir bisiklet var mı?
Açıkçası bütçem olsa bu kararsızlıkta Merida alırdım. Bir de bu bütçe civarında bayilerde bulabilirseniz (link) ve (link) var, daha iyi seçenek varsa da ben bilmiyorum. Bundan sonrası 6000TL bütçe ile (link) veya (link) olurdu sanırım. Tabi Trek neyse de Specialized kadroda iyi olsa da üzerinde gelen parçaları o kadar iyi değil bu bütçede.

• Beğen
Tepkiler: beyn ve Karasmai
Ben de 327 kullanıyorum, 14 kg civarı. Bagaj demirlerini takınca boş ağırlığı 16 kg oluyor. Çadırı, kamp malzemesi derken alıp başını gidiyor. Bence kiloya takılmak yerine kondisyonunuzu geliştirmeye bakın. Bisikleti aldığım ilk zamanlar hiçbir yük olmadığı halde çıkamadığım yokuşları şimdi tur ekipmanı yüklüyken çıkabiliyorum. Bu arada 327 tavsiye ederim, birkaç aylık ikinci el uygun fiyatlıları da var ilanlarda.
teşekkür ederim sanırım 327 alacağım 2. el bulamazsam 0 alacağım

arkadaşlar tekrardan merhaba carraro sportive 328 alacağım boyum 170cm iç bacak boyum 80 cm konuştuğum bayiler 44" almamı öneriyorlar sizler ne öneriyorsunuz

arkadaşlar tekrardan merhaba carraro sportive 328 alacağım boyum 170cm iç bacak boyum 80 cm konuştuğum bayiler 44" almamı öneriyorlar sizler ne öneriyorsunuz
Bence 44 küçük size. 52-54 kadro daha uygun gibi 80 iç bacak ölçüsü ise.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar selam mosso 1821 msm h bisikletten daha atik düz maşalı bir bisiklete geçmek istiyorum 4-5k arasında tavsiyleriniz nelerdir?
Donanım olarak deore mi mantıklı olur bu bandda?

İyi akşamlar şehir içinde kısa turlar için , şehir ve tur bisikleti bakıyorum.Bütçem 2500 tl civarında.
Önerilerinizi bekliyorum

192cm için kadro boyu 22 inç mi olmalı

Merhabalar. Bu yaz yapacağım şehirler arası tur için 2000-2500 lira bandında tur bisikleti önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Not: 2.el tercihimdir.

Selamlar. Esenlikler dilerim.

Uzun zamandır niyetlendiğim ancak iş durumumdan dolayı sürekli ertelemek zorunda kaldığım bisiklet hobimi daha stabil bir yaşama kavuşmuş olmamdan dolayı hayata geçirmek istiyorum.
İnternet üzerinden yaptığım araştırmalardan edindiğim bilgiler doğrultusunda 4 model üzerinde yoğunlaştım. Bunlar;

MOSSO LEGARDA 2130 MSM H
MERİDA CROSSWAY 300

BİSAN TRX 8600 - DEORE
CARRARO SPORTIVE 330 30V

Her işte olduğu gibi bu iş de deniz derya. Üstelik isteklerimiz sonsuzken imkânlarımız kısıtlı : (( O sebeple ben de kendime belirli kriterler geliştirmeye çalıştım. Bunlardan ilki orta segment bir bisiklet olması yönünde oldu. Bunun için de deore sete sahip, hidrolik disk fren ve rijit maşa tercih edilen bir bisikletin benim için ideal olabileceğine kanaat getirdim. Ancak benim sorum da tam olarak burada başlıyor. Gündelik olarak Göztepe sahil yolunu kullanacağımı, nispeten uzun mesafeler için de İzmir’in ilçelerine tur yapacağımı düşünürsek bu modellerden hangisini tercih etmem gerektiği konusunda kararsız kalıyorum. Çünkü amortisörlü maşaya sahip bisikletlerin dezavantajları olduğu gibi avantajları da olacaktır. Ancak herhangi bir kullanıcı deneyimine sahip olacak derecede tecrübeli olmadığım için gönül rahatlığıyla seçim yapamıyorum. Bu sebeple eğer bu düzeyde bir bisiklet alacak olsaydınız -bu güne değin elde ettiğiniz tecrübelere istinaden- hangisini tercih ederdiniz? Veya sizlerin önereceği bir marka ve model var mı? Siz değerli arkadaşlarıma danışmak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Merhaba arkadaşlar. Eşime ve bana Mosso Legarda 2124 MDM H modelli bisikletleri alarak aranıza katıldık. 14.04 Tarihinde Ankara Performans Bisikletten aldım bisikletleri. Mossonun ve kendilerinin internet sitesinde 2900 TL gözükmesine rağmen 3000 'er TL ye verdiler. Fikir sahibi olmak için bu konunun bana çok faydası oldu. Hepinize teşekkür ediyorum. Keyifli sürüşler.

Merhabalar, umarım doğru yere yazıyorum.
Uzun zamandır bisiklet kullanıyorum, kendi çapımda gençlik kanıyla 150 liralık ikinci el hurda bisikletle 300 km yol gittim. Şimdi arkadaşım paraya kıyıp kaliteli ince tekerli bisiklet almış yarış bisikleti. Bisiklete bindiğimde ben ne eziyet çektiğimi anladım. Para biriktirdim ve ikinci el bisiklet almaya karar verdim. Ama arkadaşımın bisikletinin tekeri çok ince olduğu için şehirlerarası uzun yolda kamp yapacağız ve bu yolda arıza çıkarır gibi geliyor. Kendime ne tür bisiklet almalıyım? B-Twin düşünüyorum hangi modeli olmalı? Dağ bisikleti modellerine bakıyorum 27,5 jant Rockrider 520 var ikinci el uygun fiyata, uzun yolda çok yorar mı yoksa arkadaşım gibi ince tekerli mi almalıyım? Lütfen önerilerinizi bekliyorum. 1-2 hafta içerisinde alacağım.

@elspoast Sizin her türlü road bike ihtiyacınız var dağ bisikletine pek bulaşmayın bu saatten sonra. Dağ bisikleti alırsanız 1.5-1.8 inç arası lastik almak zorunda kalabilirsiniz.

Selam, sorum başlıktaki gibi. Salcano Astro 29V bisiklete sahibim. Üzerinde 2.2 lastikler var. Bildiğiniz üzere asfalt da çokça yoruyor. İnce lastiğe geçmek istiyorum. Şimdi size sorum şu, ben bisikletime en az kaç inch veya mm lastik takabilirim? Çünkü takabilceğim hemen hemen en ince lastiği takmak istiyorum.

Geri