tunatros
Üye
- Tepki
- 28
- İsim
- Tuna
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Corelli
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
@Seyit Hacı KÖKSAL Hocam çok bilgim olmadığı için ayrıntılı anlatamayacagim, siz sorun ben cevaplayım ama; hava yağmurlu olduğu için 20 km civarı sürebildim. Yerler kaygan olduğu için açıkçası çok hızlanamadım. Asfaltı güzel tutuyor arada çukura girince hafif sarsiyor. Duz yolda yağmurlu havada sayacım yok ama tahmini 30 civarı gördüm, alışma surecindeyim, hız yapmadım fazla. Arka fren kablosu kadronun içinden geçiyor. Selesi sert, kılıf alacağım. Yol bisikletine kolay cevirilir jant lastik belki de gidonun değişmesi gerekiyor. Ayaklık da yok kendimiz almamız lazım.
Dışarıda hiç fotoğraf çekmedim henüz ama şimdi çektiklerimi atayim:
259328 dosyayı görüntüle
259331 dosyayı görüntüle
259332 dosyayı görüntüle
Buradan bisikleti öneren @Aybek Cihan 'a alim sürecinde değerli tavsiyeleriyle yardımcı olan @necmeddin hocama teşekkür ederim.
Hocam 2000 liralara kaliteli sehir bisikletlerini bulma isi bundan 40-50 yil onceydi, inönü bastaydi o zmanlar Şaka bir yana o fiyatlara alacaginiz bir sey baslangic seviyesinin 5 tık falan alti olur. Ikinci ele bakin derimSelamlar forumda ve bisiklette yeniyim.
Ankara'da şehir içinde sürmek, ankaranın çukurlu yollarında gitmek amacıyla şehir bisikletine ihtiyacım var.
Boyum 183 kilom 79
Uygun ve kaliteli şehir bisikleti yardımlarınızı bekliyorum.
2000 TL'ye kadar bütçem var. Teşekkürler.
altus 2.sırada tourney giriş modeliAltus, Shimano Mtb/Tur grupsetlerinin en alt basamağı. Giant sanırım güncel Altus kullanmış, arka aktarıcıya da Alivio takmış. 27 vitesli bisikletlerde genelde Altus veya Acera tercih ediliyor. V-fren istediğiniz için muhtemelen alabileceğiniz en üst seviye bu. Daha üst seviyede, mesela Deore setli bisikletler hep disk frenli oluyor. Bir de ikinci el tercih etmek isterseniz Giant Escape Air modeline de bakabilirsiniz, 9,7 kg gibi bir ağırlığı var. Sıfır bulabilir misiniz bilmiyorum. Geçen seneye kadar vardı piyasada.
Bisiklete şehir bisikletiyle başlangıç yapacaklar, en doğru türle başlıyorsunuz. Normal şartlarda 1 yıl kadar bisiklete bindikten sonra hız ve performans isterseniz yol bisikletiyle, arazi-dağ/taş/çamur isterseniz MTB'yle, uzun geziler ve kamplı turlar isterseniz biraz daha iyi donanımlı bir şehir-tur bisikletiyle devam edeceksinizdir.
Doğru türle yapacağınız başlangıcı sabit maşalı bir bisiklet alarak pekiştirin derim nacizane. Şehir bisikletinde amortisürlü maşa genel olarak gereksiz; alacağınız giriş seviye bisikletteki amortisör zaten hiç bir şeye yaramayan, darbe sönümlemeyen ve sadece bisiklete ağırlık katan ve rampalarda size eziyet eden bir parça olacaktır. İkinci elde boyunuza uygun bir Giant Escape bulabilirseniz mevcut şartlarda en güzel seçimi yapmış olursunuz.
Ek: Sıfır almak istiyorsanız Peugeot T11 de çok güzel bir seçenek.
Disk fren neden istemiyorsunuz hocam, ben de ankaradayım ve bisiklet bulamıyorum)Bu nasıl bir zamandır anlamadım, bisiklet alacak paramı ayarladım, lakin bisiklet bulamıyorum...
Giant alayım dedim, ondada Tourney setli var sadece. V-fren, amortisörsüz bir tane düzgün model olmaz mı Ankara da...İnsan hayret ediyor
Sanırım mecburen HD Fren bir bisiklet alacağım, istemiyorum ama mecbur kalacağız. Umarım çok başımıza bela olmaz
Disk fren neden istemiyorsunuz hocam, ben de ankaradayım ve bisiklet bulamıyorum)
Haklısınız. Benim hevesim sırf gösteriş kısmından. Bir de hidrolik fren hissini seviyorum.bakımı zor, asfalt vs de sürecekseniz çok gerekli değil. Ben yol bisikletimle hiç sıkıntı çekmedim v-frende, uçmayacaksanız yolda önemi yok hidroliğin, karın ağrısı sadece
Fren konusunu eklememişim. Hidrolik diskin V frene göre artıları olduğu gibi eksileri de var. Daha zahmetsiz ve keskin frenliyor, öyle pek bakım da istemiyor ama başta iyi ayarlanmadığında gıcık eden bir disk sürtmesi durumu deneyimsiz bir bisikletlinin canını sıkabilir. Bu gözler fren balatasını zımparalayıp sürtmeyi keseceğini söyleyen sözde bisikletçiler bile gördü... V fren daha basit, hafif ve gayet de yeterli frenleme sağlıyor. Şimdi şehir bisikleti alsam V frenli alırım. Fakat bu hidrolik disk alınmaz demek değil elbette, avantajlı bir fiyata denk gelirse sabit maşalı, hidrolik diskli bir bisiklet pekala alınır. Mekanik diskten ise uzak durmak lazım, disk olacaksa hidrolik olmalı ki ağırlığın karşılığı daha iyi frenleme olarak alınabilsin.Peugeot T11 de Hidrolik disk fren var, o nedenle pek tercih etmiyorum, geotech trip 5 kaliteli parçaları v-fren ve amortisörsüz olması nedeniyle en iyi seçenek gibi şu an
Galiba 2015 model. Bu forumda aynı modele ilan da verilmiş 2016'da. Bana kalırsa 1600 çok. 1600'tlye pazarlıkla sıfır Corelli Fit 1.0 alırım şehirde kullanacaksam daha mantıklı gelir bana. Jant yüzeyi aşınmış galiba orasını tam anlamadım. Geriye kalan kısımlar nasıldır bilemiyorum yine.Arkadaşlar bir arkadaşım soruyor.
Carraro Sportive 221 bulmuş. 1600₺ son fiyat diyormuş. Önerir misiniz? Bisikletin kaç yaşında olduğunu bilmiyoruz. Satan kişi 2. sahibiymiş.
Alttaki resimlerdeki kişi satıcısı ve arkadaşım aynı boyda olduğunu söylüyor.
Resimler:
259482 dosyayı görüntüle 259483 dosyayı görüntüle 259484 dosyayı görüntüle 259485 dosyayı görüntüle 259486 dosyayı görüntüle 259487 dosyayı görüntüle