suyunsesi
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.169
- İsim
- Turgay
- Başlangıç
- 1979—80
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Diğer
Sirrius modeli tavsiye ederim.Specialized düşünüyorum, amortisör olmayacak, V-Fren olmalı, mümkünse hafif olmalı...Tavsiye edeceğiniz model var mıdır ?
Yada onun yerine şu bisikleti al daha mantıklı olur diyebileceğiniz modeller nedir ?
teşekkürler
Marka model olarak öneriniz varmı17 kilo çok fazla, alüminyum olsun , vfren ve amortisör suz model olsun mümkünse
Kron tx 100 var üç aşağı beş yukarı. Ona bakıyım benO fiyatlara çok alternatif yok ,2.el bakacaksınız , Decathlon a bakabilirsiniz, eşinize katlanır alabilirsiniz mesela
Herkese iyi günler, yaza doğru ilk bisikletimi almak istiyorum. İzmir'de yaşıyorum. Kullanım amacı genel olarak kordonda, yolda ya da kent ormanlarında sürmek için olacak. Bütçem 1500-2000 arası olacak (2021'de bu fiyata uygun ne bulabilirim karar veremiyorum.) Bir de boyum 191 olduğu için kondisyon acısından hangi model almam gerekiyor bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Bianchi time out seçerdim ben. Fena durmuyor. Trivor 6'da kötü değil ama %51 Bianchi, %49 Corelli Trivor diye düşündüm. Fren farkları var ama mekanik fren yerine v fren daha az sorun çıkartır üzmez o kadar.İkinci el sitesinden
Trivor 6.0
Bianchi time out buldum iş görür mü bunlar sizce
bu yollarda trekking bisiklet kullanılması doğru mu ben daha önce kullanmadım bisiklet henüz almadım kararsızım trekkking mi mtb mi ?
yaşadığım yerde ki sokaklar kilit taş üstlerinde yer yer küçük taş parçacıkları var caddeler mıcır asfalt 3 tane resım var bakıp fikrini söylermisin
fikri olan yok mu
Teşekkurler. Sürüş yaptiğiniz zemin nasil? Ben o yüzden tereddut yaşiyorum. Resimler yukledim bu yollarda trekking sürülmesi kişiyi zorlar mi? Şimdilik Bende turlara çikacak degılim boyle bir dusuncem yok amacim zevk almak egzersiz yapmak bulundugum yerde yokusta yok 21 v h fren bana yeter diye dusunuyorum. ama mtb mi trekking mi ? BilemiyorumMerhabalar. Bisiklet konusunda profesyonel bir deneyimim yok. O yüzden sadece şahsi fikrimi beyan edeceğim. Ben carraro nun hem sportive 225 hem de force 750 modelini kullanan birisiyim. Yol/yarış bisikleti almayı tercih etmedim. Çünkü amacım performans değildi. Genelde şehir içi ulaşım ve kısa (günlük maks. 50-70 km) lik turlar için bisiklet kullanıyorum.
Sportive 225 i tercih sebebim kadro yapısı ve sürüş rahatlığı idi. 700/38 tekerlekleri ile ve ön amortisör ile şu ana kadar rahatsız olduğum bir husus olmadı. Hem kısa turlarda hem de şehir içinde oldukça güvenli ve rahat sürüşüm oldu. Force 750 ile de gerçekten kendinizi güvende hissediyorsunuz. Kalın ve dişli lastikler ile yağışlı havalarda frene basıpta duramadığım olmadı. Ayrıca arada bir doğa sürüşleri de yapıyorum.
Her ikisinin önemli özelliği ise hidrolik disk fren olması. Frene dokunduğunuz zaman duruyor. Ki bu bence şehir içinde önemli bir husus. Önünüze aniden atlayan bir yaya yada birden kapısını açan bir arabanın yanından geçerken çok yardımcı oldu bana. En az 3-4 kez kaza yapabilirdim.
Ancak, dağ bisikleti sizi uzun sürüşlerde çok yoracaktır. Kalın lastikle hızlanmaya çalışmak ters akıntıya kürek çekmek gibi. Ama eğlencesi daha çok. Trekking bisiklette ise tekerleğin 700/38 gibi bir ebatta olması mazgalların üsütünden geçerken tedirgin olmamanızı sağlıyor. Ayrıca bir bagaj ve bir heybe ile keyifle hem şehir içi hemde kısa turlar yapabilirsiniz.
Umarım deneyimlerim size bir fikir vermiştir. Saygılarımla.
Teşekkurler. Sürüş yaptiğiniz zemin nasil? Ben o yüzden tereddut yaşiyorum. Resimler yukledim bu yollarda trekking sürülmesi kişiyi zorlar mi? Şimdilik Bende turlara çikacak degılim boyle bir dusuncem yok amacim zevk almak egzersiz yapmak bulundugum yerde yokusta yok 21 v h fren bana yeter diye dusunuyorum. ama mtb mi trekking mi ? Bilemiyorum