Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Carraro 330 modeline de bir göz atabilirsiniz @Memozad , yine benzer biçimde Sedona ve diğer üreticilerin düz (rijit) ön maşalı modellerine de. Bunu daha önce Suntour 63 mm süspansiyonlu maşa kullanmış biri olarak söylüyorum. Bu tarz giriş seviyesi süspansiyonlu maşalar ağırdır ve bir süre sonra kullanıcısına gereksiz gelebilirler.

• Beğen
Tepkiler: ahmet64
Scudo
Merhaba arkadaşlar. Diğer konuya yazdım ama cevap gelmeyince buraya da yazmak istedim.
Aranıza yeni katıldım. Istanbul avrupa yakasında oturuyorum. Son zamanlarda iyice artan bisiklet merakımı artık bir tane bisiklet alarak icraate dökmek istiyorum :)

Öncelikle isteklerim şöyle akşamları evimin civarında ve sahil kesiminde küçükçekmece yeşilköy arası gezmek için bir şehir bisikleti istiyorum. Kaskımı eldivenimi takayım suluğumu doldurayım akşam sakinliğinde çıkıp üfül üfül gezip keyfini çıkarmak istiyorum. Bir süredir araştırıyorum ve istediğim aşağı yukarı şöyle sanırım.

Şehir bisikleti kategorisinde
Amortisörsüz (kilitlenebilir bile olsa ek ağırlık getireceği için gerekli olmayacak sanırım )
V fren sistemi (disk frene çok ihtiyacım yok hd olması ekstradan ağırlık ve fiyat farkı)
Vites sistemi sorunsuz shimanı altus tavsiye ediliyor sanırım.
28" jant ölçüsünde
Nispeten sorunsuz sağlam ve konforlu bir bisiklet almak istiyorum.
Sıfır bir bisiklet almak istiyorum, evet ikinci elde de çok güzel bisikletler vardır muhtemelen ama kişisel bir prensip yada titizlik hastalığı mı desem mümkün olduğunca eşyalarımı sıfır almak istiyorum. O sıfır hissi ilk kullanan sen olmak güzel :)

Fiyat olarak da bütçem 800 ila 1100 lira arasında. Ekipmanları ayrı bir bütçeden karşılayacağım.

Araştırmalarıma ilk salcano city fun ile başlamıştım ama Kron Mosso Carraro gibi markalar sanırım daha uzun ömürlü ve önerilir oluyor.

Son kısımda ise Kron ve Mosso arasında kaldım. Bu kriterlerime uygun tavsiye edebileceğiniz sıfır bisikletler nelerdir acaba?

Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Yukine
@ismailht61
teşekkür ederim sağolun

açıkcası 227 yi kullanmadığım için karşılaştırma yapamam ancak almadan önce bayaa araştırma yapmıştim sana yardımcı olmak için şöyle bi toparlarsam 227 nin avantajları

- deore arka aktarıcı
-gidondan kilit maşa
-araştırdığıma göre kadrosundan kullanan herkes memnun

dezavantajları ise ;

-herkes fazla ağır olduğu konusunda hemfikir yanlış hatrlamıyorsam 15,5 kg civarıydı
-lastikleri beğenilmemiş özellikle ıslak zeminde herkes problem yaşamış

Giant roam 2 avantajları

- daha hafif olması ( tam kiloyu bilmiyorum satıcı 12,5 kg dedi ama bence 13,5-14 kg falandır )
- kadro kalitesinin daha kaliteli olması (kadro kalitelerini karşılaştıracak kadar uzman değilim ancak fikir danıştığım kişilerin hepsi bunu söyledi )
- lastiklerin daha iyi olması (yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla çoğu kişi memnun )

dezavantajları
- daha pahalı olması
- carraro ya göre yaygın olmaması

bunlar benim gördüğüm artılar ve eksiler dedğim gibi ben açıkcası kendi bisiklet bilgime güvenmiyorum kendi bakımlarımı yapacak kadar bilgim var az çok markaları tanırım o kdar :) gerisi yaptığım araştırmalar ve çıkardığım sonuçlardır.Bence hangisini alırsan al onu seveceksin o yüzden önemli olan sürmek diye düşünüyorum şimdiden kolay gelsin :)

@esenturkKron önerilmiyor pek (satış sonrası servisten dolayı) Bu fiyat bandında carraro, salcano ve kron marka bisikletlerin hepsi shimanonun en kötüsü olan tourney vites sistemine sahip. Mossonun şu ((link)) bisikletinde ise altus sistem bulunmakta. Attığım sitedeki fiyatı da oldukça uygun. Bana kalırsa 0 olarak tercih edilecek tek alternatif.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eger butcem dusukse hic dusunmeden düz maşali mosso legarda alirdim. Biraz daha butcem olsaydi Giant escape serisinin ikinci ellerini arastirirdim. Ama ben sabirliyimdir 1 sene bekleyerek 100 liraya aldigim eski kadroyu yavas yavas topladim

arkadşlar Carraro 327 sportive(2016 model) mi yoksa Fuji traverse 1.5(2015 model) mi yardımcı olursanız sevinirim

@ahmet64

Hocam öncelikle yanıtın için çok teşekkürler. Önerdiğin bisikleti inceledim pek anlamıyorum ama güzel görünüyor. Ama bilmediğimden soruyorum trekking şehir bisikleti mi oluyor? ağırlık vs zorlar mı beni?

merhaba

canyon endurance 8.0 yol bisikleti almayi dusunuyorum. boyum 1.80 ve bacak ic olcum 81cm. canyonun size chartina gore medium kadronun tam ortasinda kaliyorum. M kadronun bana kucuk olacagini dusunuyorum keza boyu 175 olan arkadasim S kadroya gelmesine ragmen M kadro ile 4 senedir mutlu mesut yasiyor. sizce L kadroyami M kadroyami gitmem gerekir ?

@ahmet64

Hocam bana bu bile küçük gibi geliyor. Yani 48 küçük gelirdi bence. :/

@esenturkEvet trekking o grupta. şehirden kast ettikleri daha çok önde sepet arkada oturak olanlar. Bunun ağırlığı çok çok iyi emin ol. Sadece 12.4 kg ve bu fiyat skalasında bu ağırlığı bulamazsın bile :)

@indigoblueYol bisikletinde hep söylenen şey bi kadro büyük sürüş açısından daha faydalı olduğudur. Hem de tam ortadayken küçük alır mıydım, sanmıyorum. Eğer L de kadronun üst borusu ayakta durmanızı engellemiyorsa pozisyon temiz, oyna :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@DevilsbutcherBi önceki mesajda hatırlıyorsan yumurtalıklara baskı yapmıyorsa kadro uygun demiştim, bundan kastım sıkıştırma gibi. Sadece değiyorsa normal diyebiliriz sana o kadro için. Ama sen fren yapıp ayaklarını yere basmak istediğinde üst boruya çarpıyorsan o bisikletin sana küçük geliyor olma ihtimali yok açıkçası. Yani bunu ne duydum ne de gördüm.

@indigoblue

Canyon firmasının kadro boyu ölçülerine kesinlikle sadık kalın.Canyona bunu konuda güvenin.Canyon Size M olur diyor.
Canyon kadroları diğer markalara göre bir beden büyüktür.

@hamlet2006Hocam neden yol bisikletinde bi büyük seçin diyorlar peki, mantığı nedir bu lafın?

@ahmet64

Sele üstünde otururken değmiyor da seleden inip ayakta durunca üst boru yumurtalıklara değiyor. Selenin üstünde otururken ayaklarım yere ucundan değiyor zaten.

@ahmet64

Yol bisikleti için konuşuyorum:
Markaların kadro beden tablolarına baktığımızda eğer ki boyumuz tam sınırda ise ;(örneğin boyumuza karşılık hem 54 hem de 56 kadro bize olur gözüküyorsa)
1)Bacak boyumuz gövde boyumuza oranla daha uzunsa büyük olan kadro boyu
2)Eğer gövde boyumuz bacak boyumuzdan daha uzunsa yani bacak boyumuz kısa ise küçük kadro boyu tercih edilmelidir.

Baktık yine çözemedik.Yine iki arada derede kaldık.
O zaman yol bisikletlerinde küçük kadro boyu tercih edilir .Büyük seçilmez

Öncelikle bisikleti denemek esastır.Yukarıdaki anlattıklarım deneme şansımız olmadığında geçerlidir.

@ahmet64
@ahmet64

İnternet ölçüsünde 48 çıkıyorum ama 73 cm bacak boyu için 44 46 uygun dmeiştiniz. Bazı modellerde 48 olmuyor 46 ve 51 oluyor. Biraz büyük olması gerektiği için 51 mi almalıyım ? Çok büyük olmaz mı ? -Şehir bisikleti için konuşuyorum tabi :D

@hamlet2006Sağolasın hocam bilgilendirme için. Bir yanlışımı düzeltmiş oldum teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@YukineHocam sana 51 olmaz. 163 boy 73 iç bacakla kendine eziyet olur 51 seçmek. Yukarı da başka bir arkadaş 71 iç bacak boyuyla 44 aldım demişti hatırlarsan. 46 sana uygun olan yani. Ben bi boy büyük alma mevzusunu yol bisikletleri için demiştim şehir değil, ki zaten o da şehir efsanesi çıktı [emoji16]

• Beğen
Tepkiler: Yukine
Geri