Merhaba arkadaşlar. Diğer konuya yazdım ama cevap gelmeyince buraya da yazmak istedim.
Aranıza yeni katıldım. Istanbul avrupa yakasında oturuyorum. Son zamanlarda iyice artan bisiklet merakımı artık bir tane bisiklet alarak icraate dökmek istiyorum
Öncelikle isteklerim şöyle akşamları evimin civarında ve sahil kesiminde küçükçekmece yeşilköy arası gezmek için bir şehir bisikleti istiyorum. Kaskımı eldivenimi takayım suluğumu doldurayım akşam sakinliğinde çıkıp üfül üfül gezip keyfini çıkarmak istiyorum. Bir süredir araştırıyorum ve istediğim aşağı yukarı şöyle sanırım.
Şehir bisikleti kategorisinde
Amortisörsüz (kilitlenebilir bile olsa ek ağırlık getireceği için gerekli olmayacak sanırım )
V fren sistemi (disk frene çok ihtiyacım yok hd olması ekstradan ağırlık ve fiyat farkı)
Vites sistemi sorunsuz shimanı altus tavsiye ediliyor sanırım.
28" jant ölçüsünde
Nispeten sorunsuz sağlam ve konforlu bir bisiklet almak istiyorum.
Sıfır bir bisiklet almak istiyorum, evet ikinci elde de çok güzel bisikletler vardır muhtemelen ama kişisel bir prensip yada titizlik hastalığı mı desem mümkün olduğunca eşyalarımı sıfır almak istiyorum. O sıfır hissi ilk kullanan sen olmak güzel
Fiyat olarak da bütçem 800 ila 1100 lira arasında. Ekipmanları ayrı bir bütçeden karşılayacağım.
Araştırmalarıma ilk salcano city fun ile başlamıştım ama Kron Mosso Carraro gibi markalar sanırım daha uzun ömürlü ve önerilir oluyor.
Son kısımda ise Kron ve Mosso arasında kaldım. Bu kriterlerime uygun tavsiye edebileceğiniz sıfır bisikletler nelerdir acaba?
Şimdiden teşekkürler.