Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@hamlet2006 kesinlikle haklısınız.nasipse benim de ileride ikinci bir bisiklet alma planım var.o zaman gidip profesyonel satıcıların eşliğinde deneyerek alacağım.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Scudo
Kadro boyu tablolarının markadan markaya değişebileceğini aklınızdan çıkarmayınız.Örneğin;Bir markanın 48 i öbür markanın 46 sı olabilir.Eğer imkanınız varsa mağazada deneyiniz.İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Aynen değişiklik oluyor sanırım. Boy 1.75 bacak iç boyu 77 cm. Carraro 327 aldım. Kadro boyu 51. Sanki bana küçük gibi bile geliyor. Normalde 48 almam lazım sanırım ama şuan için memnunum.

• Beğen
Tepkiler: slckats
@Devilsbutcher

51 küçük geliyorsa 48 daha küçük gelir. :rolleyes:

@Devilsbutcher ben sizden 1 cm uzunum ama benim bacak iç boyum çok uzun 87 cm.karşıdan boyumu görenler sana şu olur derse hayal kırıklığına uğrar :)

• Beğen
Tekrar merhaba, :)
Mosso 1724 modeli ile sonunda aranızdayım ! Şimdi bisikleti aldım, ekipman olarak neler almalıyım? Öncelik sırasına göre belirtirseniz yavaş yavaş zamanla alacağım.
Sanırım ilk öncelik Kask ve evde muhafaza edeceğim için duvar askısı. Peki ya sonra ?

@AydoganKunt92 Merhaba hayırlı olsun. Bende ekipmanlarımı yeni yeni toparlamaya başlayan biri olduğum için yardımcı olmaya çalışayım. Benim şu ana aldığım ürünler bunlar ;

1. kask
2. eldiven
3. kask dikiz aynası
4. sele kılıfı
5. değiştirilebilir camlı gözlük
6. sigma marka km saati
7. sırt çantası (cebime koymak istemediğim eşyalar için, kadro çantası da alabilirsin)
8. alm.gövde pompa
9. termal matara
10.alt/üst bisikletçi giysileri (decathlon'a bakabilirsin)
11. schwalble marathon plus lastikler (işe gidip geleceğimden lastik patlama tamir etme derdiyle uğraşmamak için)

eğer gece de sürerim diyorsan ön/arka ışıklandırma, reflektörlü yelek falan da alman gerekiyor.

• Beğen
@AydoganKunt92eldiven , ışık ekipmanları da güvenlik için önemli. ileride bakim içim zincir yagi balata spreyi falan gerekir. iç lastik pompa falan da gerekir bir de suluk.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Üye Adı
Teşekkür ederim, bu ara biraz yoğun olduğum için uzun sürüşlere çıkamam, bagaj ve heybe'yi sıralamada sonlara doğru koyabilirim sanırım. Tavsiye içinde tekrar teşekkür ederim :)

@kamilburak35
Eldiven ve ışıklar bunlar güvenlik için olduğundan ilk öncelikli sanırım. Daha sonra da suluk, iç lastik, pompa, zincir yağı ve balata spreyi olabilir sanırım.
Tavsiyeniz için teşekkürler :)

@emrhyldrm
Sizin mesaj bi an gözüme ilişmemiş kusura bakmayın :rolleyes:

Kask dikiz aynası mı var ? yeni duyuyorum. :harika:
termal matara da ısı yalıtımı için galibi :srnsml:
tavsiye listeniz için de teşekkür ederim.

Arkadaşlar Merhaba;

2 ay içinde yeni bisiklet almayı planlıyorum. bu konuda tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

İzmir Karşıyakada oturuyorum iş yerim Bayraklıda(git-gel 20 km). İşe gidip geleceğim, hafta sonlarıda sasalı gezinti amaçlı kullanacağım bir bisiklet alacağım.
tahmini bütcem 1.000 - 1.400 tl civarı.

öncelikle yol-yarış bisikletimi? yoksa şehir bisikletimi almalıyım?

bana model olarak tavsiyelerde bulunursanız sevinirim.

• Beğen
@AydoganKunt92 Evet kask için dikiz aynası var. :) Termal matarada dediğin gibi içerisine koyulan sıvı içeceğin belli bir süre sıcak yada soğuk kalması için. Her iki ürüne de Zefal markasından bakabilirsin.

• Beğen
@odaltunkayagenel olarajmk bende o amaçlar için kullaniyorum. 1250 tl ye mosso legarda 1724 aldim tavsiye ederim. sehir bisikleti almalisiniz.zaten aksesuarlar en az 300 tutuyor bilginiz olsun. katlanir bisikletleri de inceleyebilirsiniz.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@specific

İşte şunu demek istedim normalde 48 almam lazım ama 51 aldığım halde bir büyük mü alsam die düşünüyorum. Yani 48 alsam daha küçük gelecekti evet. 51 sanırım bana uygun olan. Ama 48 de belki daha rahat edecektim bilemiyorum.

@ali selmanOrijinal 300ü hiç kullanmadım benimki ciddi şekilde modifiyeli ama kadro yapısı olarak öneririm gayet sağlam ve biçimli.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ali selman
@anlern58Mosso düşünüyorsan 1727ye bir bak derim

@Üye AdıHocam 1821 ile 1721 arasında vites sisteminde filan farklılıklar var, yeni model olması da cabası [emoji4]

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@odaltunkayaTahminimce kullanacağınız yollar gayet düzgün asfalt olacak doğru mudur?

Eğer ki düşündüğüm gibiyse kesinlikle seçmeniz gerekenler:
-düz maşa
-v fren
-hafiflik
Bunlar olduktan sonra yol-şehir aşırı fark etmez. İzmir gibi bir şehirdesiniz 2.ele yönelmeniz isabetli olur çünkü 0 piyasasında bu fiyat skalasında alt veya alt-orta arası kalitede bulabilirsiniz.

@AydoganKunt92Hayırlı olsun sonunda aldınız siz alana kadar bahar geldi [emoji16]
Arkadaşlar yazmışlar zaten ama ekleme yapmak gerekirse:
-Öncelikle kilit, çaldırmayın güzelim aleti :)
-Eldivenin asıl amacı bileklerinize gelen sarsıntıyı emmek bu yüzden avuç içi jeli kaliteli olsun, yollar bozuksa bence kasktan hemen sonra geliyor önem sırasında.
-Suluk; çünkü havalar ısındı ciddi sıvı kaybı olur, sürerken telafisi lazım.
-Yine havalarla alakalı olarak telefon vb. eşyaları koyacağınız cepleriniz olmayacağından işinizi görecek büyüklükte kadro çantası.
-Güneş gözünüzü alacağı için güneş gözlüğü
-Alnınızdan boşalacak terler gözünüze girip yakmasın diye kol havlusu. (Kafaya takılan modelleri var ama ben kafamı sıkmasını sevmiyorum açıkçası)
-Dış lastik patlamaya dirençli değilse iç lastik ve pompa. Yoksa o sizi götürmez siz onu götürürsünüz eve :)

Kask hayat kurtaracağı için tabiki 1 numara kask. Eğer duvara asma aparatı alınca bu yazdıklarımı ertelemek zorunda kalacaksanız bence önce bunları alın.

Geri