Scudo Sports

Şehirlerarası otobüste bagaja bisiklet vermek

Alamayız falan muhabbetinin dönmesine izin vermeyin biletin arkasında yolcu yanında max. 30 kg a kadar yük getirebilir yazar. Dizin bisikletinizi almayip baskasinin cuvallarini alıyorsa ben olsam hir gür çıkarırım

Scudo
"Şeyinin keyfine göre" ülkesi Türkiye... Kimse kanun yönetmelik talimat bilmemne takmaz, "keyfine göre" hareket eder. Ne güzel değil mi? İşin standardı falan vardır görünürde ama sadece "görünürde". Siz pratikte yine gider allahın hıyarları ile muhatap olmaya, gerekirse kavga etmeye devam edersiniz.

Adamlar motosiklete bisiklete düşman. Siz gelirken hıyarağası içinden "aha bababa tipe ba, pisihleti de almış gelmiş, entele bah" şeklinde veya buna çok benzer bi yaklaşımla size hazırlanıyor zaten. Uyanık çakal şerefsiz olanları "aha para koparırız" moduna giriyor. "İnsan" olanları anca yardımcı olmaya çalışıyor da o da çok az herhalde...

Böyle şeyleri görüp okudukça kuduruyorum ya. Niye elin dallamalarıyla durmadan muhatap olmak zorunda kalıyoruz ki? Şu sistem kendi kendine işleyemiyor mu arkadaş?

Geçenlerde metro firması ile o sorunu yaşadım ortalığı birbirine kattım benden 100 istediler sonra 50 sonra ne olursa dediler. Dedim istanbula dönünce plakanı verip metro Başkanlığına şikayet edicem sizi dedim. Adamlar en sonunda geri vites yaptı 30 kg hakkın var. Adamın suratına patlatacaktım az daha Polis girdi araya. Gelmiş diyor bagajda yer yok ücret vermeniz lazım ulan dedim yer yoksa para alınca başında mi tasıcaksın istanbula kadar.deli oldum. Asla ödeme yapma kardeşim hakkın neyse savun

Basligin adi uzerinde zaten.Sehirler arasi otobuste bagaja bisiklet VER-ME!:)
Aktarici kirilir,jant teli yamulur,gidondaki vites kollari kirilir,kadro cizilir vs vs.Ben bu riski goze almazdim sahsen.

2 gün önce Mersin-Antalya arası seferini yaptım. Bisikleti büyükçe bir kolinin içerisine parçalayarak koydum. Koliyi gören otobüs şöförü ve muavin para talep ettiler. Bende müşteri hizmetleriyle görüştüm bileti öyle aldım dedim. Ek bagaj almayacağımı söyledim. Onlarda biraz direndikten sonra kabul ettiler. Biletin arkasında yazan madde ise şuydu: her yolcunun iki standart bagaj hakkı vardır. Bu ne demek; kişiler insiyatiflerine göre alıp almama yetkisine sahiptirler... Neyse ki sorun çıkmadı.

bir aksilik cıkmazsa eğer 15inde felan Eskişehir'den Antalya'ya gideceğim bisikletimi de götürmek istiyorum kamilkoç bisiklet alıyormuş sanırım eğer götürebilirsem baya güzel olacak ama bazı firmalar bisikleti parcalarına ayrılmasını istiyormuş kamilkoç ta öylemi acaba malum daha amatör olduğum için parçalarına ayıramam

@E.Balkan ön teker çıkarılıyor genelde sadece kadronun çizilmesine karşı üzerine koruyucu birşeyler sarabilirsiniz.

@tanchu cevabınız için teşekkür ederim şu pat pat naylondan sarmayı düsünüyorum işe yarar sanırım

Yeterli gelir bencede, ben tur dönüşü otobüs müsait olunca 29 jant bisikleti sökmeden attık bagaja yatık halde bir sıkıntı olmamıştı bende.

• Beğen
Tepkiler: E.Balkan
şu yönden de bakmak lazım otobüsle manisadan balıkesire paketlenmiş bir bisiklet gönderdim(ben gitmedim) 50 lira istedi. kargoya göre daha hesaplı..

merhaba arkadaşlar ben de istanbuldan bi bisiklet alıcam demonte halde kutulu bi şekilde vereceğim otobüse 12-13 kilo civarı bi sıkıntı cıkar mı ? kutuda demonte halde olması daha mı güvenli sizce ?

@mrtg Kamil Koç'ta kutulu ve kutusuz şekilde de iki kez bisiklet taşıdım. Hem şehiriçi servisinde hem de otobüste hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Kutuda olması devrilme riskine karşı daha güvenli ve otobüsün marka modeline gore bagaj hacmi değişiklik gösterebiliyor. Kutusuz bisiklet taşırken koltuğu indiremedigim icin biraz sıkıntı yaşandı ama kabin görevlisi halletti. Sorun çıkmadı.

@Anonim
@nurimo

bi sorum daha olucak ben bisikleti toplamayı bilmiyorum maalesef :D gittiğim yerde herhangi bi bisikletçi bisikleti toplayabilir mi basit bişey midir bu işlem ?

@mrtg
İyi bir bisikletçi toplar ama servisine gidersen daha iyi olur. Ayrıca mesajı uygun bölümde yazarsan daha fazla cevap alırsın.

Geçen günlerde bisikletimi Nilüfer Turizm vasıtasıyla İstanbuldan Edirneye taşıdım. Bisikletimle otogara gittiğimde sadece ön tekeri sökerek bagajları alan muavinin yanına gittim, hiç sorgulamadan benden yardım isteyerek bisikleti itina ile bisikletimi bagaja yerleştirdi ve aynı şekilde Edirneye vardığımız zaman indirmede yardımcı oldu. Kendisine ve Nilüfer Turizme teşekkür ediyorum.

Bence hakkimizi savunup ustelememiz ve kesinlikle fazladan para vermememiz gerekiyor , verdigimiz ucret kesinlikle sirkete gitmiyor muacin , sofor tarafindan tam anlamiyla cepleniyorlar , ozellikle meteo turizmi cok kullandigim icin surekli goruyorum ve sitesinde de normal kullaniciya 30 kg bisikletli yolcuya 20kg + bisiklet seklinde bagaj hakki , her otobuste 2 bisiklet kapasitesi ve eger 2 bisiklet dolduysa sizin bir sonraki araca aktarilmanizi saglayacaklari yaziyor , biraz haklarimizi bilip gorevlerini kotuye kullanmalarina musade etmesek daha da iyi olacak aslinda

Kamilkoç toplamda 2 tane bisiklet kabul ediyor otobüs başına hiç 1 ücret ödemeksizin

Geri