Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehirlerarası otobüste bagaja bisiklet vermek

Ben gönderecek olsam dediklerinizin hepsini yapıp ön maşaya takılan aparatı alıp kutuya koyardı ama Bisikleti alacağım arkadaş Denizliden Ankaraya gönderecek. Kadroyu Streç filmle sarmış tekeri de koli bandıyla sabitlemiş şoförle konuşmaya gidiyor bakalım hayırlısı :) Teşekkürler cevaplarınız için

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve Özcan
Scudo
Firmayı arıyorum, abi bisiklet alıyor musunuz otobüse. Ben bilmiyorum, şoföre bağlı. Biz sadece bilet satıyoruz, aracıyız diyor.

Sakarya Adapazarı’nda isteğime göre bisiklet buldum. Satıcıyı aramadım daha. Bazen çıkıp alıp geleyim diyorum. ( İzmir’de oturuyorum. ) Sırf bu bagaj konusundan kararsızım.

Firmayı arıyorum, abi bisiklet alıyor musunuz otobüse. Ben bilmiyorum, şoföre bağlı. Biz sadece bilet satıyoruz, aracıyız diyor.
Doğru söylüyor :) Otogara yakınsanız Peron numarasını öğrenip direk şoföre sorabilirsiniz. Bagaj doluysa almıyorlar, boşsa alıyorlar. Şoföre ve otobüsün doluluk durumuna göre değişiyor. Yazanedekiler bagaj durumunu bilmiyor. Otogara uzaksanız Yazaneyi arayıp şoförün numarasını isteyebilirsiniz. Yazaneye sorduğunuzda bazen o da kâra ortak oluyor fiyat artıyor :) Direk şoförle iletişime geçseniz daha ucuz ve kesin sonuç alırsınız :)

Dedikleri gibi şoföre göre değişiyor. Firmalar broşür veya reklamlarında bisiklet aldıklarından bahsetse bile her şey şoförde bitiyor. Tek bisiklet için değil 4-5 valiz olduğunda da aynı durum oluyor. Hatta ekstra para istedikleri dahi oluyor. Daha önce Pamukkale'de mırın kırın yapan bir muavin ve şoföre rast geldim. Telefon ile merkezlerini arayıp araç plakası yer ve saati verdim bir tane yetkili geldi para almadan bisikleti aldı.

Otobüsle V frenli bisiklet taşımak, göndermek sıkıntı olmuyor ama Disk fren olduğu zaman nasıl yapıyorsunuz? Perşembe günü Nevşehir'de hastane işim var. Cuma günü geri döneceğim. Bisikleti de götürüp 1 gün Nevşehir turu mu yapsam diyorumda disk fren olduğu için endişeliyim. Teker sökükken asla frene basılmaması gerekiyormuş herhalde. Bi de teker iyi sabitlenmesse disk eğilebilir. Nasıl yapabilirim, daha önce otobüsle disk frenli bisiklet taşıyan oldu mu ?

Otobüsle V frenli bisiklet taşımak, göndermek sıkıntı olmuyor ama Disk fren olduğu zaman nasıl yapıyorsunuz? Perşembe günü Nevşehir'de hastane işim var. Cuma günü geri döneceğim. Bisikleti de götürüp 1 gün Nevşehir turu mu yapsam diyorumda disk fren olduğu için endişeliyim. Teker sökükken asla frene basılmaması gerekiyormuş herhalde. Bi de teker iyi sabitlenmesse disk eğilebilir. Nasıl yapabilirim, daha önce otobüsle disk frenli bisiklet taşıyan oldu mu ?
Kaliperin içine iki balatanın arasına disk kalınlığı kadar sert bir parça takabilirsiniz.
Benim kullandığım bisikletlerden birinde şöyle bir parça mevcuttu ama aynı incelikte herhangi bir plastikte olur.
images.jpg

• Beğen
Tepkiler: Nurullaah18

Basılsa bile kaliperi tornavida ile geri ittirin düzeliyor. Dünyanın sonu değil :)

Bu konuda yasal mevzuat nedir tam olarak birlen var mı? Ulaştırma bakanlığı halk masayı aradığım zaman; eğer bisikletin ön tekeri sokulebiliyorsa ve bagaja girilecek boyuta geliyorsa bisiklette dahil yolcu beraberinde 30kg kadar yük taşıma hakkı var, şoför ekstra ücret talep edemez diyor. Her otobüs kullanacak olduğumda hep bu stresi yaşıyorum. Daha geçen gün İstanbul Turkcell Gran Fondo yarısına gelmek için İstanbul kalesi firmasını kullandım. Aşağıda şikayet vara yazdığım yorumu ekliyorum. Ayrıca cimere, kepez belediyesine, Kepez emniyet müdürlüğüne ve ulaştırma bakanlığına olmak üzere 4 ayrı resmi kuruma resmi şikayette bulundum.

İstanbul Kalesi Seyahatin Eşkiya Şoförleri

İstanbul Kalesi firmasının 23.06.2022 Perşembe akşami;
22:30 saatli 25 AAZ 942 plakalı Antalya-İstanbul seferi 13 numaralı koltuğun yolcusuydum. Bisikletimin tekerlerini söktükten sonra bagaja koyduk. Daha sonra şoför (kel kafali, karadeniz şiveli) ekstra 100₺ bisiklet için ödemem gerektiğini söyledi, kendisine her hafta sonu bisiklet yarışlarına gittgimi, daha önce Pamukkale, Metro Turizm ve Kamil Koç otobüslerinin hiç birinin ekstra ücret istemediğini söyledim. Kendisi vermedigim taktirde bisikleti bagajdan çıkaracağını ve beni goturmeyecegini söyledi. Bende Ulaştırma Bakanlığı halk masasıni aradım ve kendilerinden aldığım bilgi kadarı ile; yolcu beraberinde bagaja sığabilecek ölçülerde olursa bisiklette dahil 30kg yük taşıma hakkımın olduğunu soyledim. Şoför; uçak mi bu yok öyle birsey mazot olmuş 30 lira diye üstüme gelmeye başladı, yanındaki muavin ve diğer şoför ile birlikte 3 kişi etrafımi sararak bağırmaya başladılar. Bu benim hakkım, ulaştırma bakanlığı böyle söylüyor dediğimde ise onlar kim oluyormuş bu otobüsün şoförü benim gibi komik şeyler söyleme başladı. Agabi siz şoförler ulaştırma bakanlığına bağlısiniz, onların koyduğu kurala uymak zorundasınız dememe rağmen bisikletimi bagajdan çıkarıp yere attı ve seni goturmeyecegim dedi. Bisikletinin ayağı olmadığı içinde jantini çizdi. Daha sonra otogar içindeki polise gittim, böyle böyle durumu anlattım. O sırada güvenlik polisi aradı ve beni geri cagirdiklarini söyledi. Muhtemelen güvenlik arkadaş benim polise gittiğini gördü ve şoföre ceza yersiniz yapmayın dedi. Geri gittim, problem çıkmasın diye bisikletimi cizdiniz falan demedim artık. Otobüse bindim şuan İstanbul'a gidiyorum. Fakat iki şoför ve bir muavinin kollarımı tutarak beni itemelesini bisikletimi yere atmalarını , terbiyesiz adam birde ulaştırma bakanligini aramış demelerini hala unutamiyorum. Lütfen bu şoförlere bir çeki düzen verin artık. Ucuz diye İstanbul kalesinden bilet almıştım. Neden ucuz olduğu belli oldu. Bir daha tövbe .

Bu konuda yasal mevzuat nedir tam olarak birlen var mı? Ulaştırma bakanlığı halk masayı aradığım zaman; eğer bisikletin ön tekeri sokulebiliyorsa ve bagaja girilecek boyuta geliyorsa bisiklette dahil yolcu beraberinde 30kg kadar yük taşıma hakkı var, şoför ekstra ücret talep edemez diyor. Her otobüs kullanacak olduğumda hep bu stresi yaşıyorum. Daha geçen gün İstanbul Turkcell Gran Fondo yarısına gelmek için İstanbul kalesi firmasını kullandım. Aşağıda şikayet vara yazdığım yorumu ekliyorum. Ayrıca cimere, kepez belediyesine, Kepez emniyet müdürlüğüne ve ulaştırma bakanlığına olmak üzere 4 ayrı resmi kuruma resmi şikayette bulundum.

İstanbul Kalesi Seyahatin Eşkiya Şoförleri

İstanbul Kalesi firmasının 23.06.2022 Perşembe akşami;
22:30 saatli 25 AAZ 942 plakalı Antalya-İstanbul seferi 13 numaralı koltuğun yolcusuydum. Bisikletimin tekerlerini söktükten sonra bagaja koyduk. Daha sonra şoför (kel kafali, karadeniz şiveli) ekstra 100₺ bisiklet için ödemem gerektiğini söyledi, kendisine her hafta sonu bisiklet yarışlarına gittgimi, daha önce Pamukkale, Metro Turizm ve Kamil Koç otobüslerinin hiç birinin ekstra ücret istemediğini söyledim. Kendisi vermedigim taktirde bisikleti bagajdan çıkaracağını ve beni goturmeyecegini söyledi. Bende Ulaştırma Bakanlığı halk masasıni aradım ve kendilerinden aldığım bilgi kadarı ile; yolcu beraberinde bagaja sığabilecek ölçülerde olursa bisiklette dahil 30kg yük taşıma hakkımın olduğunu soyledim. Şoför; uçak mi bu yok öyle birsey mazot olmuş 30 lira diye üstüme gelmeye başladı, yanındaki muavin ve diğer şoför ile birlikte 3 kişi etrafımi sararak bağırmaya başladılar. Bu benim hakkım, ulaştırma bakanlığı böyle söylüyor dediğimde ise onlar kim oluyormuş bu otobüsün şoförü benim gibi komik şeyler söyleme başladı. Agabi siz şoförler ulaştırma bakanlığına bağlısiniz, onların koyduğu kurala uymak zorundasınız dememe rağmen bisikletimi bagajdan çıkarıp yere attı ve seni goturmeyecegim dedi. Bisikletinin ayağı olmadığı içinde jantini çizdi. Daha sonra otogar içindeki polise gittim, böyle böyle durumu anlattım. O sırada güvenlik polisi aradı ve beni geri cagirdiklarini söyledi. Muhtemelen güvenlik arkadaş benim polise gittiğini gördü ve şoföre ceza yersiniz yapmayın dedi. Geri gittim, problem çıkmasın diye bisikletimi cizdiniz falan demedim artık. Otobüse bindim şuan İstanbul'a gidiyorum. Fakat iki şoför ve bir muavinin kollarımı tutarak beni itemelesini bisikletimi yere atmalarını , terbiyesiz adam birde ulaştırma bakanligini aramış demelerini hala unutamiyorum. Lütfen bu şoförlere bir çeki düzen verin artık. Ucuz diye İstanbul kalesinden bilet almıştım. Neden ucuz olduğu belli oldu. Bir daha tövbe .
Yaparlar hocam yaparlar ; mazot fiyatıyla uzaktan yakından alakası yok.2021 yazında aynı sorunu ''Metro Turizm'' firması ile yaşadım.Takdir edersin ki mazot o zaman şu an ki fiyatının yarısından da azdı.Yarıştan dönmekte mesele yok ; git otagara hangisi kabul ederse git.Ama gidişte birçok kişi online bilet alıyor otogara gidince de böyle ''cahil'' yurdum insanları ile uğraşıyorsun.Herkese toplu ulaşımda bol şans!

Yaparlar hocam yaparlar ; mazot fiyatıyla uzaktan yakından alakası yok.2021 yazında aynı sorunu ''Metro Turizm'' firması ile yaşadım.Takdir edersin ki mazot o zaman şu an ki fiyatının yarısından da azdı.Yarıştan dönmekte mesele yok ; git otagara hangisi kabul ederse git.Ama gidişte birçok kişi online bilet alıyor otogara gidince de böyle ''cahil'' yurdum insanları ile uğraşıyorsun.Herkese toplu ulaşımda bol şans!

Hocam sistem sıkıntılı. En büyük firmalarda dahil hiçbirinin otobüsü yok. Leasing gibi otobüsü olan şoförleri ise alıyorlar, soferlere 8 bin maaş araç içinde 15 bin aylık veriyorlar, soforlerde işe başlarken kredi ile otobüs alıp başlıyor, kazançları ilede kredi ödüyorlar( tutarları salladım şuan) bu yüzden otobüs şoförlerine bakın sanki esnaf gibi davranıyorlar. Kesinlikle kurumsal bir kimlikleri ve karakterleri yok. Suan Özkaymak ile dönüş yolundayim, 150₺ istedi verdim, ama trmkinliydim ve bütün konuşmaları, parayı verirken de dahil olmak üzere gopro ile kayıt altına aldım. Bu görüntülerinde yarın ilgili yere bizzat elimle ileteceğim. Neden verdin derseniz, o kadar yorgunum ki konuşmaya bile takatim yok. Ama ilgilenicem..

İlk mesajım.
Sizi gaza getirmek için yazmıyorum.
Fakat halen muz cumhuriyeti değiliz, ve olmayacağız.
Bisikletimi çizeni tarafımdan çizmeye gerek bırakmadan, o otobüs perondan hareket edemezdi.
Otogarlarda haksızlığa karşı güçlüsünüz.

İlk mesajım.
Sizi gaza getirmek için yazmıyorum.
Fakat halen muz cumhuriyeti değiliz, ve olmayacağız.
Bisikletimi çizeni tarafımdan çizmeye gerek bırakmadan, o otobüs perondan hareket edemezdi.
Otogarlarda haksızlığa karşı güçlüsünüz.

Hocam çizik farkedilmeyecek düzeyde açıkçası.
Arkadaşlar o gece muhattap bulmakta da çok zorlandım, size kronolojik olarak anlatayimda başınıza gelirse kime gideceğinizi bilin en azından.
Şoför götürmem dedikten sonra bisikletimi ve çantamı alıp satış ofislerine gittim, dedim sizin şoför ekstra para isitiyor,vermedigim içinde götürmüyor. Oradaki arkadaş bana ufak bir mukavva kutu gösterdi ve dediki bakın bundan bile ücret alıyoruz bisikletten neden alınmasın, agabicim şaka mı yapiyorsun , gösterdiğin şey kargo, benim bisikletim yolcu ile birlikte gidicek. Onlarda ilgilenmedi. Daha sonra 155 i aradım durumu anlattım, bana otogara polisine gitmemi söylediler. Otogar polisine gittim, iki bayanla oturmuş lokum ve kahve içiyorlar, biz adlı olaylara müdahale edemiyoruz malesef dedi ve yerinden bile kalkmadı. Daha sonra terminal ulaştırma işlerine gittim, o arkadaşa anlattım böyle böyle, en anlayışlı ve bilgili o çıktı, yapamazlar öyle birşey dediklerinde haklısın 30kg hakkın var ve bisiklet bagaja sigiyorsa para alamaz dedi ve güvenliği çağırdı, güvenliği benimle birlikte araca gönderdi kendisi gelmedi cunki yaninda başka sorun yaşayan bir yolcu vardı onunla ilgileniyordu. Güvenlik benden önce gitti şoförle konuşmaya daha sonra ben gittim, şoför yine götürmem falan dedi. Bende tekrar polisin yanına gittim ve dedim ki tamam müdahale edemiyorsunuz benim yarın yarisim var onu kaciracagim, bari benimle gelin en azından beni goturmedigine dair tutanak tütün. Polis onuda yapamayacağını söyledi ve en iyisi en yakın polis merkezine gidip şikayet etmem gerektiğini söyledi, tam hiç birşey işe yaramadı diye düşünürken , polisi güvenlik aradı ve beni geri cagirdiklarini söyledi, bisikletim satış ofisinin yanındaydı almışlar bagaja koymuşlar bile. Muhtemelen o ulaştırma ofisindeki yetkili arkadaş gitmiş konuşmuş. Yani o gece yardımcı olmaya çalışan bir o arkadaş vardı birde güvenlik görevlisi. Bu hengamede ulaştırma bakanlığı halk masayı arıyorum, polis nasıl ilgilenmez ilgilenmek zorunda diyor.

İnanın empati yaptım ve olayı kendim yaşamış gibi çok üzüldüm.
Havaalanı otogar tren garı liman vesaire gibi mekanlar devletin en güçlü olduğu yerlerdir.
Ufak büyük olay demeyip, her duruma müdahale etmesi veya bildirmesi gereken görünen görünmeyen çözüm odaklı çalışan görevli sayısı çok fazladır.
Keşke bu duruma gelmeden sizi uğraştırmadan üzmeden geçmiş olsaydı.
Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.

Arkadaslar hepsi bir yana , şöforun tutumunu gormenız lazımdı. Cuzdanını cıkardı kac para verdın sen bilete vereyım sana diyor. Dayanamadım terbiyesız adam sen kımısın benı parayla mı terbiye edıyorsun dedim en sonunda. tek cıkısım bu oldu. Ulastırma bakanlıgı kımmıs benım bu otobusun soforu dıyınce dayanamdım güldüm. neden gülüyorsun cıddı olsana bıraz dedi. ağabi senın gibi davranacak olursam bu ıs kavgaya mı gidecek şimdi dedim. ne olacak gerekırse kavga ederı tabıkı dıyor. Aramızda taksi yada otobus soforlerı var mı bilmiyorum. Fakat ben bu sektor söförlerinden cok rahatsızım.

Otobüs soförlerinin tutumları ile ilgili birşey diyemem, firmadan firmaya çok değişiyor. Ama bisiklet taşıyacaksanız arka teker üzerinde boydan boya küçük yassı bir bagaj var. Sorun, eğer boşşa orada taşıtın. Ben gidonu ve ön tekeri çıkartıp önemli yerleri kartonla bantlamıştım. Soför sığarsa teker üstüne koy dedi muavine. Bisiklet pedallar ve tekerler çıkmamışken sığıyor. Bilseydim oraya sığacağını sadece gidonu söküp sürtecek yerlere karton bantlardım. Genelde özenli yerleştirilirse normal bagajda da sorun olmuyor ama ama yine de valiz vs düşerse diye içim rahat etmiyordu. Orta bagaj çok dolu olmazsa genelde teker üstünü pek kullanmıyorlar. Ben çok nadiren kullandıklarını gördüm bugüne kadar.

Arkadaşlar link paylaşmak serbest mi bilmiyorum, eğer yasak olduğuna dair bir arkadas uyarırsa hemen kaldırırım.
Kusura bakmayın iki gündür kafanızı şişirdim ama, sığınamıyorum bir türlü, herkes görsün istiyorum.

Ayrıca bu videoyu paylaşarak nasıl bir yasal yükümlülük altına giriyorum bilgisi olan var mı ?

Geçen ben de Kamil Koç'a bi koltuk parası bayıldım bisiklet için. Yalnız bisikletin bagajda baya yer kapladığını da gördüm yalan değil. Sığmadı bagaja arkadaş. Bence kaptanlarla muavinlerle kavga etmek yerine bisikleti bagaja sığacak hale nasıl getiririz onu konuşmak lazım. Ön tekeri söküp gidonu dik hale getirdikten sonra bisiklet çantasına koyarak bagaja vermek bence en doğru çözüm olacaktır.

Gecen ay Ankara-Istanbul gidis geliste Varan sikintisiz tasidi. On ve arka tekeri, gidonu söktüm bazi yerlere kopuk koydum ve buyuk bir posetin (ucaklarda bebek arabalari icin kullanilan) icine soktum. 100 cm civari oldu gayet ufaldi. Hic sorun cikmadi. Ekstra ucret odemedim.

Geçen ben de Kamil Koç'a bi koltuk parası bayıldım bisiklet için. Yalnız bisikletin bagajda baya yer kapladığını da gördüm yalan değil. Sığmadı bagaja arkadaş. Bence kaptanlarla muavinlerle kavga etmek yerine bisikleti bagaja sığacak hale nasıl getiririz onu konuşmak lazım. Ön tekeri söküp gidonu dik hale getirdikten sonra bisiklet çantasına koyarak bagaja vermek bence en doğru çözüm olacaktır.

Ön tekeri çıkardıktan sonra rahatça sığması lazım normal şartlarda.
Bu şekilde otobüse çokca bindim, Kamil Koç bagajları mı küçülttü acaba.

Geri