Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele baskısı ve zararı

Valla geçen hafta yol bisikletimde daha iyi gözüksün diye ince ve kibar sele takmş bulundum (normalde tayt kullanmıyorum) aman yarabbim! betona ve mermere oturdum resmen, sonra fena bir şişlik kaç gündür pomad ve krem sürüyorum.ya tayt alacağım yada eski jel seleme döneceğim.

Scudo
Bu sele işi öyle aldım tamam ile olmuyor. Sele seçimi için dikkat edilmesi gereken çok fazla nokta var. Önce bisiklet seçimi, sonra bisiklet üzerinde ki duruş pozisyonu, oturma kemiği genişliği, ne kadar süre binileceği, düz sele mi, arkadan öne doğru eğimli sele mi, sert mi, orta sert mi, yumuşak seleyi 20 km üzeri sürüşler de tavsiye etmiyorum, kilo durumu kısaca yaz yaz bitmez. Eğer bir kaç bisikletiniz yok ise, sürüş pozisyonunuza göre bir kaç sele bulundurmanız iyi olur. Yol bisikletin de agresif sürüşten uzak normal bir kullanıcı için benim tavsiyem, pedli tayt şart olmakla beraber, oturma kemiği ölçünüz den 4cm daha geniş sele seçin. Orta sert ve düz olmasına dikkat edin. Ayrıca sele üzerin de sıkı sık popoyu kaldırmak gerekiyor, bunu alışkanlık edinin, her iki dakika da bir mesela. Tümseklere sele üzerinde yakalanmayın. Sonrasın da zamanla gelişip bu spora gönül verdikçe elinizden onlarca sele geçecek. Bunun sonu yok. Zayıflayacaksınız, kilo alacaksınız, esneyecek siniz, ya da ara vereceksiniz kaskatı olacaksınız, her seferin de acı veren bir uyum süresi olacak.

@MuratHan 25 yıllık bisiklet hayatımda bunların hepsini ara,ara denedim ve deniyorum yinede olmuşla,ölmüşe çare yok ara,ara ayağa kalkıp ayakda sürdüğüm halde popom sizlere ömür oldu:) ben tam kemiklerin ölçüsünde sele aldım, yol bisikletime ama sert! olduğu için alışma süresi ve tayt şart oldu bir kere onu muhakkak kullanacağım.

bende popo tarafi yumusak dolgulu, testis bolgesi icin çukur yer olan bi sele lazım sizce nasıl secebilirim, ne yapmaliyim?

@Desert Fox
Eğer bisikleti öne yatık (45 derece ve aşağısı) sürmüyorsanız testis bölgesinde çukur olan bir selenin anlamı olmayacaktır. (Zaten dik açılarda baskı altında kalmazlar) Hatta pelvis kemikleri bu çukurda daha fazla baskıya bile neden olabilir.
Bu kadar yatık şekilde sürüyorsanız bu sefer yumuşak dolgunun anlamı kalmayacaktır. Sürüş açınıza göre sele seçin derim :harika:

@BerkEvrenNormalde seleyi yere paralel tutun derler. Ben bazı organlarım rahatsız olmasın sıkışmasın diye, uç kısmını hafif aşağı eğik tutuyorum. Giydiğim kıyafeti de göz önünde bulundurursak, benim bu ayarım beni rahatsız etmiyor. Yine de sorayım, Bu doğru mudur?

Sele olayı bisikletin en kıl olayıdır,tam donanımlı bir bisikletçiye gidip,ölçüp biçtirip almadıktan sonra kazı kazana dönüyor olaylar...

@Sergüzeşt Sizin bisiklet üzerindeki oturuş şeklinizi, kilonuzu, haftalık sürüş mesafenizi, hangi tempoda sürdüğünüzü bilmeden kim ne yorum yapsa anlamı yok emin olun. 5 derece indirdiğiniz sele pelvis baskınızı aldığında ayak bileği veya dizinizdeki baskıyı sonradan pişman edecek şekilde değiştirmiş olabilir. Veya haftada 20-30 km düşük tempo sürüyorsunuzdur ve tüm bu açılar sizi rahatsız edecek kadar sürüş yapmıyorsunuzdur... Değişken çok fazla kısaca.

• Beğen
Tepkiler: Sergüzeşt
Doğru sele ve kadro boyu seçiminde böyle bi sorun yaşayacağınızı sanmıyoruk aksine ereksiyonu bile arttırabiliyor. Bisikletle dünya seyahati yapan Gürkan Genç abinin canlı yayınında da konuşulmustu sanırsam birkaç defa ve kendisi sperm testi yapmasına rağmen 8 yıldır hiç bir problem yaşamadığını söylüyor. Aynı şekilde birçok tanıdığım bisikletçi ve ona eşlik eden çocukları bana durumu özetliyor aslında. Ancak yarış bisikletçilerinde yani gerçektende uzun süre bisiklet üstünde kalan ve bedenini drop bar yüzünden saatlerce eğik (testise baskı) yapan birkaç biiskletcide testis kanseri olduğubu duymuştum. Kısacası korkmayın, doğru sele ve bisiklet (kadro boyu) seçiminde hicbirşey olmaz. Örnekleri oldugu gibi :)))

• İnanılmaz
Tepkiler: qtay
Sele ile sorun yaşayanlara smp seleyi denemelerini tavsiye ediyorum birçok sele markasını kullanıp da tek rahat edebildiğim sele

Geri