Bu sele işi öyle aldım tamam ile olmuyor. Sele seçimi için dikkat edilmesi gereken çok fazla nokta var. Önce bisiklet seçimi, sonra bisiklet üzerinde ki duruş pozisyonu, oturma kemiği genişliği, ne kadar süre binileceği, düz sele mi, arkadan öne doğru eğimli sele mi, sert mi, orta sert mi, yumuşak seleyi 20 km üzeri sürüşler de tavsiye etmiyorum, kilo durumu kısaca yaz yaz bitmez. Eğer bir kaç bisikletiniz yok ise, sürüş pozisyonunuza göre bir kaç sele bulundurmanız iyi olur. Yol bisikletin de agresif sürüşten uzak normal bir kullanıcı için benim tavsiyem, pedli tayt şart olmakla beraber, oturma kemiği ölçünüz den 4cm daha geniş sele seçin. Orta sert ve düz olmasına dikkat edin. Ayrıca sele üzerin de sıkı sık popoyu kaldırmak gerekiyor, bunu alışkanlık edinin, her iki dakika da bir mesela. Tümseklere sele üzerinde yakalanmayın. Sonrasın da zamanla gelişip bu spora gönül verdikçe elinizden onlarca sele geçecek. Bunun sonu yok. Zayıflayacaksınız, kilo alacaksınız, esneyecek siniz, ya da ara vereceksiniz kaskatı olacaksınız, her seferin de acı veren bir uyum süresi olacak.